FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ce înseamnă insolvenţa clubului Dinamo?

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 mai 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 14 mai 2014 17:12

Conform siteului dreptonline.com, "insolvenţa este definită de art. 3 pct.1 din Legea 85/2006 ca fiind „acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor exigibile".

Altfel spus, atunci când debitorul (clubul) nu mai are sume cash cu care să vă poată plăti datoria ajunsă la scadenţă, el se află în stare de insolvenţă. Această stare nu înseamnă că în patrimoniul societăţii nu se află active sau bunuri ce pot fi valorificate pentru stingerea datoriei. Insolvenţa are legătură cu sumele de bani disponibile, nu cu activul debitoarei.

Un debitor (în cazul nostru, clubul de fotbal) ajuns în stare de insolvenţă are posibilitatea, dacă întruneşte anumite condiţii expres prevăzute de lege, să intre într-o fază de reorganizare a activităţii, pe baza unui plan aprobat de creditori şi confirmat de judecătorul sindic.

Intrarea în insolvenţă este hotărîtă de un tribunal.

Urmează pas este respectarea acelui plan de reorganizare, plata datoriilor, în caz contrar, societatea (clubul) intrînd în faliment!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
suomicutzu
suomicutzu  •  15 Mai 2014, 21:51
Postat de alexandru_p pe 14 Mai 2014, 15:40

cred ca negoita nu stie ce face. insolventa si falimentul nu sunt acelasi lucru. daca baga clubul in insolventa, tot va trebui sa isi plateasca datoriile, deci nu vad ce mare lucru rezolva. este adevarat ca se esaloneaza plata pe formatul unui plan, dar acel plan trebuie sa prezinte si garantii ca se vor putea obtine acele sume, pt ca altfel nu va fi aprobat. cel mai sigur ar trebui sa se bazeze pe banii din drepturile TV, vanzari de fotbalisti, incasari din bilete. daca ar juca la anul in europa si ar reusi sa ajunga in grupe, ar mai veni si de acolo niste venituri frumoase, dar cred ca treaba cu insolventa este o miscare gresita.

pai si nu putea sa plateasca datoria asta de 450.000 E venita din publicitate in 5-6-7 luni? doar a primit licenta pt liga 1, dci mai putea amana plata...trebuia neaparat sa bage clubul in insolventa pt datoria asta?...de parca ar fi descoperit acum datorii de 3-4 mil Euro...

cfr_atlanta
cfr_atlanta  •  15 Mai 2014, 02:36

Pun pariu ca jucatorul de culoare care se uita la antrenor nu pricepe nimik:)).

bvd_magheru
bvd_magheru  •  14 Mai 2014, 21:32
Postat de caminero pe 14 Mai 2014, 17:36

Rangers a ajuns chiar în D - liga a patra a lor ...No problem!

Rangers a fost declarata falimentara . Dinamo nu va da faliment . Cind eu comentez ? Tzaranul crede ca grebla e fotoliu si ii intra ceva intre fe.se .

Vezi toate comentariile (20)
Comentează