FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ce l-a întrebat Petr Cech pe Tătăruşanu » Dezvăluire la o lună de la Steaua - Chelsea 1-0

Cech şi Tătăruşanu se salută la finalul partidei
Cech şi Tătăruşanu se salută la finalul partidei

Articol de - Publicat vineri, 19 aprilie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 18 iulie 2014 15:50

După meciul de pe Arena Naţională, vedeta lui Chelsea l-a chestionat pe goalkeeper-ul Stelei pe marginea unei accidentări minore pe care acesta o suferise în ianuarie, lucru care l-a lăsat fără replică pe stelist.

Micile detalii fac de multe ori diferenţa în meciurile de fotbal. Expresia e spusă de Mircea Lucescu în aproape orice interviu în care e întrebat despre filosofia lui în privinţa pregătirii unei partide. Un amănunt poate puţin important în economia "dublei" Steaua - Chelsea, care e dezvăluit la o lună distanţă de acele jocuri, scoate însă în evidenţă diferenţa de profesionalism dintre cele două echipe.

Amănuntul e un dialog de cîteva zeci de secunde, purtat de Petr Cech şi Ciprian Tătăruşanu la finalul meciului tur, de pe Arena Naţională, cîştigat de trupa lui Reghecampf cu 1-0. Cech a venit la stelist, l-a luat de după umăr şi l-a întrebat: "Mai ai probleme după accidentarea pe care ai avut-o sau eşti recuperat sută la sută?".

Tătăruşanu a rămas blocat, fiind uluit că cehul din poarta lui Chelsea avea cunoştinţă despre problema medicală minoră pe care el o avusese la începutul anului.

"Acum sînt bine, mi-am revenit complet", i-a răspuns goalkeeper-ul Stelei, care imediat i-a povestit antrenorului său direct, Eugen Nae, discuţia pe care a avut-o. "Mi-a zis că a rămas surprins că marele Cech ştia despre problemele lui de sănătate", a dezvăluit Nae într-un material publicat de ultimul număr al revistei Ilfov Sport.

Accidentarea lui Tătăruşanu, de care Cech ştia, a fost de fapt o problemă medicală minoră, care l-a împiedicat să joace cîteva jocuri amicale, nu însă să se şi antreneze, motiv pentru care pînă la ora meciului cu Chelsea bifase ca integralist toate partidele Stelei în Europa şi în Liga 1.

Tactica de la penalty-urile cu Ajax
Eugen Nae, antrenorul cu portarii din Ghencea, a mai dezvăluit pentru Ilfov Sport şi în ce a constat strategia la returul cu Ajax, atunci cînd s-a ajuns la executarea penalty-urilor. "Nu am pregătit cu Ciprian cum şi în ce parte să se arunce, ci altceva. Anume, dacă să aştepte sau să se arunce înainte ca jucătorul să execute", a explicat Nae.

CV-ul lui Petr Cech (30 de ani)
- a jucat la Chmel Blsany (Cehia), apoi la Sparta Praga (2001-2002), Rennes (2002-2004), Chelsea (din 2004)
- are 100 de selecţii în echipa naţională a Cehiei
- a cîştigat 3 titluri în Premier League, 4 Cupe ale Angliei, două Cupe ale Ligii şi două Supercupe
- a cucerit Champions League (2012) şi a mai disputat încă o finală
- a cîştigat Campionatul European Under 21 cu Cehia în 2002
- a fost în echipa mondială a anului 2005
- cel mai bun portar din Premier League în 2004-2005 şi 2009-2010
- a fost desemnat de UEFA cel mai bun portar al Europei în 2005 şi 2007
- fotbalistul anului în Cehia de 6 ori

25 de milioane de euro e suma la care e cotat Cech pe site-ul transfermarkt.de, de 10 ori mai mult decît Tătăruşanu

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Analize bune pentru Duckadam!
Preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, a primit ieri veşti bune după investigaţiile făcute la inimă, la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Acesta scapă momentan de operaţie, întrucît coronarografia nu indică leziuni semnificative, problemele putînd fi rezolvate prin tratament. "Coronarografia efectuată joi la prînz este fără leziuni semnificative. De aceea, cred că voi opta pentru tratament medicamentos antiaritmic", a explicat Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară.

Laude pentru "mororeta" Popa
Ilie Stan l-a lăudat la Dolce pe mijlocaşul Adi Popa după transferul acestuia de la Chiajna în Ghencea: "Adi Popa a progresat foarte mult, pentru că îl ajută echipa. E un jucător cu viteză, care îşi doreşte foarte mult să reuşească, iar mentalitatea şi atmosfera de la Steaua l-au făcut să crească foarte mult. Dacă aveam ceva cu Reghecampf, nu-l vindeam pe Popa la Steaua. Dar, oricum, banii de pe Popa ne-au ajutat foarte mult".

"N-a inventat Reghe fotbalul!"
Replicile acide pe care Reghecampf i le-a dat lui Victor Piţurcă îi atrag multe critici. Mihai Stoichiţă l-a atacat la Digi pe tehnicianului Stelei. "Reghecampf să-şi vadă de treaba lui şi să nu mai răspundă la toată lumea! Nu a inventat el fotbalul. În ultima vreme a intrat în multe conflicte, trebuie să acceptăm să fim şi criticaţi. El este un băiat liniştit, aşa că trebuie să evite să mai răspundă atacurilor. Piţurcă are dreptul să-şi critice jucătorii, poate să spună ce vrea, pentru că este antrenorul echipei naţionale"

Aşteaptă 40.000 de fani
Începînd de astăzi, fanii stelişti îşi vor putea cumpăra bilete pentru meciul de luni, cu Petrolul, de la casele din bulevardul Ghencea, dar şi de la Arena Naţională. Casele vor fi deschide astăzi între 10:00 şi 18:00, mîine pînă la ora 17:00, duminică pînă la 14:00, iar în ziua meciului pînă la startul partidei. Biletele au preţuri cuprinse între 10 şi 30 de lei la peluze şi tribuna a II-a. Pînă aseară se vînduseră online în jur de 20.000 de bilete, iar oficialii stelişti mizează pe 40.000 de fani în tribune.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (58)
gicutzu69
gicutzu69  •  20 Aprilie 2013, 15:39
Postat de halpinus.drogatus pe 19 Aprilie 2013, 19:11

ai devenit penibil rau de tot. Copii de 5 ani mai rad la glumele tale

Ce te astepti de la el prietene sa zica nu ai vazut ce nume are halpinius drogatus,imi face impresia ca el chiar este drogatus!

blaustein
blaustein  •  20 Aprilie 2013, 12:32

Pe langa profesionalism, Cech este si un om diplomat. Dupa meciul de la Bucuresti a fost singurul jucator al lui Chelsea care s-a dat jos din autocar a venit sa dea mana cu fanii si sa faca poze.

andy56
andy56  •  19 Aprilie 2013, 22:13

Cech l-a intrebat daca "si travestita aia serioasa - mimi pentru cunoscatori - e transferabila" ; cica vrea sa-si faca Abramovici Zoo particular si n-are cine sa faca concurenta maimutelor.......

Vezi toate comentariile (58)
Comentează