FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - POLI TIMISOARA 2-3

Ce nebunie!

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 septembrie 2007 00:00

Timisoara a cistigat in ultimul minut derby-ul Vestului, iar Gigel Bucur, cu 3 reusite, a fost eroul partidei

Ieri, Timisoara si Aradul s-au batut in teren fara arme conventionale. Uhrin a trimis o echipa ofensiva, speriat de fragilitatea cuplului de fundasi centrali ai lui Poli, Luchin - Ratiu. Dincolo, Chita, calul troian. La prima faza a meciului, Stancu a aruncat o centrare de pe dreapta, Mansour a prelungit pentru Bucur, care a inscris pe linga Hutan (4). Gigel si-a consolidat apoi pozitia de golgeter al campionatului, cu un sut plasat: 0-2 (12).

"Fiara" Lacatus a format insa prefixul 666, iar demonii in alb si rosu au inceput sa-i chinuie pe oamenii lui Uhrin. Mai intii, Baltoi a sarit peste o minge pe care capitanul Todea a catapultat-o sub bara (23). Ocaziile au inceput sa curga: Baltoi (30), Todea (32), ultimul blocat de Popa in pozitie unu la unu. In repriza a doua ritmul nu a slabit si UTA a reusit egalarea prin Baltoi, care a deviat o centrare a lui Varga (47). Ex-dinamovistul n-a mai fost insa la fel de inspirat trei minute mai tirziu, cind a ratat singur cu portarul. Timisoreanul Karamian a ridicat tensiunea, sutul sau stergind bara (60), iar Baltoi i-a incercat vigilenta lui Serea, cazind viclean in careu la un duel cu Popa (65). Arbitrul nu s-a lasat pacalit si i-a dat "galben" aradeanului. Finalul s-a jucat cu garda jos si, cind reduta Timisoarei parea sa cedeze sub forcingul gazdelor, Bucur a scos alt iepuras din joben: a plecat ca din pusca pe contraatac si l-a batut pe Hutan (90). Banca Timisoarei a explodat. Uhrin a fost invingatorul.

Halenar rezolvat
Timisorenii au efectuat un nou transfer dupa ce l-au achizitionat in urma cu doua zile pe slovenul Rusici. Atacantul Artmediei Bratislava, Juraj Halenar, in virsta de 24 de ani, a semnat vineri seara contractul cu noua sa echipa. El este asteptat in aceasta dimineata sa participe la primul antrenament la Timisoara. Halenar a jucat 162 de meciuri in prima liga slovaca, reusind 52 de goluri. ( Adrian Bucur)

"Probleme defensive"
Tehnicianul Timisoarei s-a aratat multumit de calitatea jocului si a laudat cele doua formatii, dar a tras un semnal de alarma asupra jocului din defensiva: "A fost un meci foarte bun din partea ambelor echipe. UTA a reusit sa revina de doua ori, dar am stopat atacurile lor prin introducerea lui Srhoj. Trebuie sa ne pregatim cit mai bine jocul defensiv. Pe partea lui Luchin n-a fost in regula si de aceea l-am schimbat cu Srhoj". (Adrian Bucur)

A debutat Rusici!
Ultima achizitie a timisorenilor, atacantul Dejan Rusici (24 de ani), a debutat in partida de ieri si a pus de doua ori in pericol poarta gazdelor. "Nu a jucat din primul minut pentru ca nu a avut timp sa se acomodeze. L-am introdus in teren chiar daca a facut numai doua antrenamente. Va avea timp sa se obisnuiasca cu noua echipa in urmatoarele saptamini", a spus Uhrin jr. (Adrian Bucur)

Ganea in tribuna!
Suspendat 22 de etape de Comisia de Disciplina, Ionel Ganea a luat loc in tribuna oficiala, dar s-a ascuns de presa dupa un prieten al sau. Jucatorii lui Poli au avut pe tricou inscriptionat mesajul "Pentru Ionel Ganea", Bucur dedicindu-i golurile fostului sau coleg din atac. Ganea a refuzat sa discute cu ziaristii cind a iesit din stadion, dar era extrem de satisfacut de rezultatul final. (Adrian Bucur)

Contre intre galerii
Cele doua galerii s-au contrat din primul minut, aradenii realizind o coregrafie spectaculoasa. Mesajele au fost spumoase din partea ambelor parti: "Despre Aradul noaptea, sa comentati cind aveti curaj sa-l vizitati", "Fashion Week Lausanne: anul acesta se poarta mov" sau "Iancule, de-i vinzi pe toti, cit din gaura mai scoti?". Timisorenii nu au ramas datori: "Totul pare mare atunci cind esti mic". (Adrian Bucur)

Pe urmele lui Ganea
Dupa ce Serea l-a avertizat corect pe Baltoi, pentru simulare, la faza in care a cazut in careul lui Poli (65), Lacatus a sarit de pe banca, intentionind sa retraga echipa de pe teren.  La finalul partidei, "Fiara" s-a napustit asupra lui Serea, directorul sportiv Marcel Coras intervenind pentru a-l proteja pe "central", cu ajutorul jandarmilor. "Am avut un penalty la Varga. Nu mai era mult si recurgeam la un gest asa cum a fost cel al lui Ganea. Cedezi la un moment dat si-ti pierzi luciditatea", a spus Lacatus. ( Valentin schiopu)

Penalty neacordat
Daca Aradul a contestat faptul ca nu i s-a acordat un penalty la simularea lui Baltoi, o alta faza a trecut neobservata. In minutul 80, Latovlevici l-a impins pe Varga in careu. Serea a lasat jocul sa continue, desi se impunea acordarea unui 11 m pentru UTA. Scorul era 2-2 in acel moment. In schimb, Serea a luat decizia corecta la faza din minutul 65, cind i-a acordat un cartonas galben lui Baltoi, pentru simularea unui fault in careu. (Valentin schiopu)

Duelul capitanilor
Cel mai tare duel in derby-ul de ieri l-au oferit Alexa si Todea, capitanii celor doua echipe. Primul l-a lovit in fata tribunei oficiale pe Todea, fara sa fie avertizat. A urmat un schimb de injuraturi. "Dulaul" s-a razbunat si l-a faulat dur pe mijlocasul timisorenilor, undeva la centrul terenului, interventie pentru care a primit si cartonasul galben (37). Alexa a raspuns 7 minute mai tirziu, dar cel vizat a fost de data aceasta Norbert Varga. Capitanul lui Poli a primit si el un cartonas galben. (Valentin schiopu)

"Demisia, demisia!"
Dupa joc, galeria aradenilor a cerut din nou demisia antrenorului Marius Lacatus. Varianta nu este luata in calcul, deocamdata, de conducerea "Batrinei Doamne". "Mi-a placut atitudinea echipei. Ce masuri sa luam? Trebuie sa ne calmam, s-o luam de la capat. Am pierdut pe greseli personale. Rezultatul este mincinos. Meritam cel putin un egal. Am avut si un penalty neacordat, in repriza a doua", a spus unul dintre finantatorii lui UTA, Sandu Ion. (Radu Romanescu - Arad)

Obscen
Inaintea partidei, fundasul Daniel Chirita a facut semne obscene in directia galeriei timisorene. Gestul jucatorului a fost primit cu un cor de fluieraturi din partea simpatizantilor lui Poli. Alexa a fost cel mai huiduit jucator al oaspetilor, fiind injurat de tot stadionul in timpul incalzirii. (Radu Romanescu - Arad) 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează