FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

EXCLUSIV Regulament unicat în fotbalul românesc » Ce pățesc suporterii lui Sepsi dacă încalcă regulile impuse de club: infracțiuni care pot duce la arest!

Tribunele stadionului din Sfântu Gheorghe sunt pline la fiecare meci / FOTO: Bogdan Bălaș +26   FOTO
Tribunele stadionului din Sfântu Gheorghe sunt pline la fiecare meci / FOTO: Bogdan Bălaș

Articol de , - Publicat luni, 29 august 2022 09:59 / Actualizat luni, 29 august 2022 10:37

Oficialii de la Sepsi Sfântu Gheorghe au întocmit un regulament unicat în fotbalul românesc pentru suporteri: fumezi pe stadion sau stai în picioare primești interdicție o lună, folosești un limbaj abuziv sau ai un comportament agresiv ești interzis 60 de zile, iar dacă utilizezi materiale pirotehnice stai acasă pe viață. 

Sepsi nu glumește atunci când e vorba de organizarea meciurilor pe teren propriu. Construit cu 25 de milioane de euro și inaugurat în octombrie 2021, stadionul e protejat la maximum de oficialii din Covasna.

Aceștia au întocmit un regulament unic în fotbalul românesc, care este destinat în primul rând propriilor suporteri. De care n-au milă dacă aceștia calcă pe bec, încălcând regulile impuse de club.

Suspect de fisură de metatarsian! Primul verdict în cazul titularului de la FCSB ieșit accidentat cu Hermannstadt
FCSB - HERMANNSTADT
Suspect de fisură de metatarsian! Primul verdict în cazul titularului de la FCSB ieșit accidentat cu Hermannstadt

Ce vrea Sepsi: „Cel mai înalt standard de comportament”

„Clubul nostru se așteaptă din partea suporterilor să aibă cel mai înalt standard de comportament atunci când vin la meciuri la Sfântu Gheorghe. Nu tolerăm niciun gest care să afecteze imaginea clubului și care ar putea compromite reputația lui Sepsi pe plan intern”, spun oficialii echipei.

Dar despre ce regulament vorbim? De unul unicat în fotbalul de la noi, în care o echipă a anunțat clar că va interzice propriii suporteri dacă acești aduc prejudicii de imagine clubului: „Suporterii trebuie să-și schimbe comportamentul, altfel aceștia vor fi dați afară de pe stadion, dar și interziși!”.

Sepsi impune pedepse severe pentru cei care încălcă următoarele reguli:

  • fumatul pe stadion sau utilizarea țigărilor electronice: interzis 1 lună
  • utilizarea unui limbaj jignitor, abuziv: interzis 1 lună - statul în picioare în timpul meciurilor: interzis 1 lună
  • limbaj abuziv, comportament agresiv față de oficialii clubului: interzis 2 luni 
  • limbaj abuziv, comportament amenințător față de suporteri: interzis 2 luni 
  • pătrunderea pe suprafața de joc: interzis 12 luni - posesia și folosirea materialelor pirotehnice: interzis pe viață.
Regulament unicat în fotbalul românesc » Ce pățesc suporterii lui Sepsi dacă încalcă regulile impuse de club: infracțiuni care pot duce la arest!
Lista obiectelor interzise pe arena pe care joacă Sepsi

50.000 de euroeste amenda pe care Sepsi a primit-o de la UEFA pentru că unul dintre observatorii forului european a asemănat în mod eronat un gest din finalul unui cântec intonat de fani pe stadion cu un salut nazist

Infracțiunile de pe stadionul lui Sepsi pot duce la arest!

Pe lângă aceste sancțiuni, oficialii lui Sepsi au în vedere și alte infracțiuni, care nu au fost anunțate oficial, dar în funcție de gravitatea incidentului cazul va fi analizat, măsurile urmând a fi anunțate ulterior. 

Clubul nostru își rezervă dreptul de a mări sau micșora orice perioadă de interdicție față de cea anunțată în mod oficial. În plus, ne rezervăm dreptul de a anunța imediat poliția", spun cei din club. În cazul în care cel care este interzis pe stadion pentru o anumită perioadă de timp este abonatul clubului, acesta nu-și va primi banii înapoi, iar abonamentul va fi anulat, neputând fi folosit de altcineva.

Pe lângă aceste suspendări unicat în fotbalul de la noi, cei de la Sepsi au anunțat că aruncarea oricărui obiect pe suprafața de joc, participarea la manifestări cu caracter xenofob sau rasist, dar și intrarea pe terenul de joc constituie infracțiuni, persoanele care săvârșesc astfel de abateri putând să fie arestate de poliție!

+22 FOTO

Dan Petrescu cere CFR-ului fix ce aplică Sepsi!

Dan Petrescu a luat atitudine împotriva spectatorilor din România care îl înjură în timpul partidelor. Acesta s-a referit la ultimul incident avut, chiar în timpul meciul retur cu Maribor, când un fan din tribună l-a înjurat pe toată durata partidei: 

Era un idiot în tribună, tot meciul mi-a dat indicații să joace nu știu cine... nu l-am mai suportat!”. Sâmbătă acesta a revenit pe marginea subiectului și a declarat: 

„Și la FCSB, și la Craiova se pun 4-5 în spatele băncii, nu se uită la meci, mă înjură de neveste, de copii și de familie tot meciul!

Doar în România se întâmplă asta. Băieții ăștia trebuie arestați! Mă înjură non-stop! Nu am mai văzut asta în toată istoria fotbalului. Ce le-am făcut eu?! Eu pun la suflet orice, toată lumea știe, mă deranjează. Eu doar muncesc pentru fotbal, eu nu păcălesc fotbalul. Sunt șocat! În străinătate de ce am fost tratat corect și n-avea nimeni treabă cu mine? În România e la modă să-l înjuri pe Petrescu. Incredibil!”.

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO Alex Ioniță așteaptă telefonul lui Iordănescu: „Suspendarea a fost o lecție importantă, acum știu ce am de făcut”

Suspect de fisură de metatarsian! Primul verdict în cazul titularului de la FCSB ieșit accidentat cu Hermannstadt

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
alenb
alenb  •  13 Septembrie 2022, 23:42
Postat de abavati pe 29 August 2022, 14:31

evident ca si jandarmeria si galeria stiau foarte bine ca sute de steaguri, mai ceva ca la Daciadele si mitingurile lui Ceausescu, sunt aduse special pentru incitarea spectatorilor gazda. ma intreb insa de ce nu sunt arborate si in giulesti la mecuirile raodului, ca sa nu mai vorbim ca nu prea am vazut destule nici la meciurile nationalei. iar de interzis tricolorul ei bine nu a fost interzis, nu?

De ce s-ar simti lezati niste cetateni romani de afisarea steagului Romaniei? Dimpotriva, ar fi trebuit sa fie bucurosi ca vad steagul national pe stadionul lor.

veritaz
veritaz  •  01 Septembrie 2022, 05:42

Ce mai e și porcăria asta? Dragi așa numiți ziariști de la GSP.. nu mai inventați știri false.. eu personal am fost la mai multe meciuri ale lui Sepsi și la un meci am fost invitați cu tatăl meu in galeria lor.. la meciul pierdut cu suedezii am constatat cu plăcere că cei din jurul meu erau 90% români care nu au treabă cu politica sau etnia chiar niște băieți de 20-25ani fani ai rapidului erau în spatele nostru făcând galerie echipei din sfântu.. fetița mea de 6ani a mâncat 2pungi de chipsuri nimeni nu a întrebat că de ce mergem cu mâncare sau apă înăuntru.. și ne-am plimbat de mai multe ori în jurul sectorului..in fine astea sunt aberații..singurul lucru interzis sunt injuriile antisemite șovine sau jignitoare la adresa adversarilor iar asta mi se pare normal.. din păcate respectul dat de fani de multe ori nu este reciproc..aia e.. asta e țara în care trăim unde dacă ești minoritar ești scuipat și înjurat..

dobrin
dobrin  •  29 August 2022, 16:36
Postat de sevilla_19.86 pe 29 August 2022, 14:27

Bravo Sepsi!!!La fotbal trebuie sa vii ca la teatru!!!Sa vedem cine mai urmeaza exemplu lor?

Pai la cate blaturi se fac, fotbalul romanesc chiar asta este: un teatru ieftin.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează