FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ce riscă Magaye Gueye și Dinamo, după ce atacantul a fost prins dopat la derby-ul cu FCSB

Atacantul Magaye Gueye (30 de ani) a fost prins dopat cu cocaină în urma controlului efectuat la derby-ul dintre Dinamo și FCSB, din optimile Cupei României, câștigat de „câini” cu 1-0. Gueye nu iese pentru prima dată în decor de la venirea în România. +11   FOTO
Atacantul Magaye Gueye (30 de ani) a fost prins dopat cu cocaină în urma controlului efectuat la derby-ul dintre Dinamo și FCSB, din optimile Cupei României, câștigat de „câini” cu 1-0. Gueye nu iese pentru prima dată în decor de la venirea în România.

Articol de GSP - Publicat marti, 09 martie 2021 18:23 / Actualizat marti, 09 martie 2021 19:56

Atacantul Magaye Gueye (30 de ani) a fost prins dopat cu cocaină în urma controlului efectuat la derby-ul dintre Dinamo și FCSB, din optimile Cupei României, câștigat de „câini” cu 1-0. Gueye nu iese pentru prima dată în decor de la venirea în România.

Magaye Gueye este suspendat în acest moment din toate activitățile sportive. Atacantul francez așteaptă rezultatul probei B, care va fi trimisă la un alt laborator. Dacă și proba B va fi pozitivă, dinamovistul riscă o suspendare de 2 ani, conform articolului 72 din Regulamentul Disciplinar al FRF. La următoarea încălcare a legislației din domeniul dopingului, Magaye va fi interzis pe viață din activitatea sportivă.  

Problemele lui Gueye sunt mai ample. Clubul Dinamo îl va da, cel mai probabil, în judecată. Oficialii „câinilor” pot cere daune, pentru pătarea imaginii clubului. 

Magaye Gueye, dopat! Dinamo nu riscă nimic

Clubul Dinamo nu riscă nimic nicio sancțiune în urma probei pozitive din cazul lui Magaye Gueye. Speța este diferită față de cea la de Astra, unde Ioniță II, Seto și Fatai au apelat la o terapie interzisă.

„Dacă mai mult de un jucător din aceeaşi echipă este sancţionat pentru dopaj, echipa va putea fi de asemenea sancţionată. Echipei i se pot scădea 6 puncte sau poate fi exclusă din competițiile în curs sau viitoare”
- Regulamentul disciplinar al FRF

Magaye Gueye și precedentul Adrian Mutu

Cel mai celebru caz de dopaj cu cocaină în fotbalul românesc e cel al lui Adrian Mutu. La un test efectuat în octombrie 2004, pe când se afla la Chelsea, „Briliantul” a fost detectat pozitiv, iar după lungi proceduri judiciare FIFA a decis că atacantul român ar trebui să achite clubului britanic daune de 21 de milioane de euro. Mutu n-a plătit însă niciun ban până la finalul carierei.

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Săptămână decisivă pentru Ionel Gane la Dinamo! Conducerea anunță: „Intrăm la discuții”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
mehighms
mehighms  •  10 Martie 2021, 07:24
Postat de creeperno999 pe 09 Martie 2021, 22:44

Ti se potriveste usernameul, aberantule

si tu ti-ai schimbat userul dar tot pr.os.t ai ramas..

tataika
tataika  •  10 Martie 2021, 05:46
Postat de andrey.fcd pe 09 Martie 2021, 19:14

Deci mi ai luat vorbele din gura pe cuvant.... Iarasi o salveaza astia pe Dinamo.... a cata oara oare? Iarasi face statul roman , sprijinit de oculta mondiala, jocurile lui Dinamo... Of of of

Stai linistit, anul asta chiar ajungeti la matineu!

dragdim
dragdim  •  10 Martie 2021, 00:06

Nu văd cum a pătat imaginea clubului și-a tăiat propria-i craca de sub picioare. In cazul lui Mutu a fost la fel, din moment ce clubul nu pierde puncte sau este descalificat, atunci trebuie doar dat afara și atât.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează