FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ce rol au exerciţiile ciudate pe care Steaua le face » Gimnastică împotriva accidentărilor

Bourceanu
face “bicicleta”
cu elastic +1   FOTO
Bourceanu face “bicicleta” cu elastic

Articol de GSP - Publicat marti, 03 iulie 2012 00:00 / Actualizat marti, 03 iulie 2012 10:38

Neamţul Neubert, preparatorul fizic adus de Reghe, încearcă să rezolve principala problemă a roş-albaştrilor cu metode inedite


Antrenamentele Stelei sînt stranii, nemaivăzute la o altă formaţie din România. Atît de ciudate, că Thomas Neubert a ţinut să le explica fotbaliştilor ce urmăreşte, de ce procedează aşa şi ce rol au exerciţiile lui, denumite "stabi". "Aşa, scade riscul apariţiei accidentărilor!", le-a garantat preparatorul fizic german.

Specialistul le-a detaliat jucătorilor în momentul în care a început pregătirea cu ei: "Exerciţiile «stabi» întăresc muşchii pe care un fotbalist nu-i foloseşte des. E vorba despre grupe solicitate mai ales la mişcări involuntare, necontrolate, care apar în timpul meciurilor.
Antrenamentele acestea întăresc coloana, ceea ce e important, fiindcă toată mişcarea de acolo pleacă, de la coloană".

Ca să le cîştige încrederea, preparatorul le-a explicat că a făcut timp de 8 ani cursuri despre această practică. Neubert are o clincă de fizioterapie în Germania, "Physio balance", de care acum se ocupă soţia lui. Cît a lucrat cu Reghecampf la Chiajna, el a avut doar contract de colaborare cu clubul, dar la Steaua a devenit angajat full-time.


"Antrenamentele sînt bizare, ce-i drept. Dar cu toţii avem încredere în preparatorul fizic. Eu mă aştept să simţim efectul pozitiv chiar din primele trei etape"
Tiberiu Bălan, mijlocaş Steaua

Antrenament cu mingi şi cu perne
Exerciţiile noi cu care a venit Neubert se fac şi cu materiale noi, nemaifolosite în Liga 1. Mingi medicinale pe care jucătorii le pasează cu mîinile ca la volei, perne pline cu aer pe care fotbaliştii se chinuie să-şi menţină echilibrul şi în acelaşi timp să paseze mingea cu piciorul. Plus alte "probe" care fac ca o şedinţă de pregătire să semene mai mult cu una din armată decît cu una din fotbal.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
sslr
sslr  •  03 Iulie 2012, 20:55
Postat de albusibiu pe 03 Iulie 2012, 13:00

Degeaba ii antrenezi, daca la prima ocazie astia o zbughesc in oras, daca au o viata dezordonata. Oboseala extrasportiva face la fel de mult rau. Diferenta intre Steaua si CFR este data de orase si despre caracterul jucatorilor, cat despre pregatirea fizica, au descoperit si stelistii secretul pe care CFR il folosea deja de cativa ani buni.

esti un cretin romantic. pt ca diferenta e data de arbitrii si blaturi! cat despre orase si caracter: atunci cand trebuie sa strigi in gura mare si sa-l porcai pe celalalt ca sa inteleaga ca orasul tau e cel mai tare si oamenii cei mai educati... nu mai e nevoie de explicatii

raul4steaua
raul4steaua  •  03 Iulie 2012, 15:36
Postat de blaustein pe 03 Iulie 2012, 13:53

Sincer nu prea isi ating scopul.....ba din contra

si tu stii asta cum? lucrezi in domeniu? faci exercitiile astea de ani ?

coclender
coclender  •  03 Iulie 2012, 15:13
Postat de blaustein pe 03 Iulie 2012, 13:53

Sincer nu prea isi ating scopul.....ba din contra

poti sa argumentezi de ce nu-si ating scopul?

Vezi toate comentariile (30)
Comentează