FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRI STRĂINI

Ce s-a întâmplat ultima oară când în Liga 1 au fost aduși arbitri străini

"Centralul" neamț Deniz Aytekin în 2012, lângă Felice Piccolo, în CFR - Steaua / FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 februarie 2018 10:39

LPF a decis că partidele din Liga 1 pot beneficia de brigăzi străine de arbitri, însă condiția este ca ambele combatante dintr-un meci să își dea acordul. 

Cinci cluburi au votat împotriva propunerii de a importa brigăzi în etapele decisive din ultima parte a sezonului. Din play-off sunt contra Astra și CFR Cluj, formațiile care au beneficiat de cele mai multe greșeli, plus Viitorul.

FCSB n-a fost avantajată

Arbitri străini au mai fost aduși în Liga 1 și în sezonul 2011-2012. CFR a câștigat campionatul atunci și FCSB, care ceruse și în acel moment brigăzi din afară, a învins într-un meci din patru când a avut străini la centru. În campionatul următor, 2012-2013, au venit iar centrali din afara țării și roș-albaștrii au luat titlul. Aceea e cea mai recentă stagiune în care LPF a importat brigăzi.

Un străin a  decis un titlu

Arbitri străini au fost implicați hotărâtor în deznodământul unui sezon în urmă cu 9 ani. Unirea Urziceni a devenit campioană în 2009 mai ales datorită unei victorii contra lui Dinamo, scor 1-0. Pentru că se apropia finalul sezonului și lupta pentru titlu era încinsă, cluburile au solicitat arbitri străini, o idee apărută din nou acum.

În Bărăgan, a fost delegat Muniz Fernandez, care i-a anulat un gol lui Dănciulescu pentru fault în atac. Le-a refuzat dinamoviștilor și o lovitură de pedeapsă. "Câinii" au protestat după meci și au amintit ani la rând de acel episod, în care consideră că li s-a furat trofeul. Gică Popescu, prieten cu Dan Petrescu, ar fi fost amic și cu Muniz și așa s-ar fi făcut legătura dintre iberic și Urziceni.

Citește și: Favorita arbitrilor nu vrea "cavaleri" străini! Propunerea FCSB a căzut la vot

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
haideusicfr
haideusicfr  •  28 Februarie 2018, 20:39

Ce mizerie de articol.

501357143569044
Cata Andrei  •  28 Februarie 2018, 15:28
Postat de Ioan Trisi pe 28 Februarie 2018, 14:18

Cand gresesc arbitrii romani e manareala,cand gresesc strainii e firesc.Si nu- mi spuneti ca unul ca beeeeecali nu este in stare sa cumpere si un arbitru de pe marte,asta n -are scrupule. De ce nu are nimic de comentat la adresa lui Hagi si a Viitorului? Pentru ca in comunitatea lor machiedona se stie totul ce au de gand si ar insemna sa se dea in gat unul pe altul.Sa vedeti ca in scurt timp fcsb si viitorul vor domina fara probleme fotbalul romanesc si isi vor imparti banii dupa bunul plac.Nu conteaza ca fotbalul romanesc se va duce tot mai la vale! Poate doar daca va fi o tresarire de orgoliu a romanilor din Romania!

pe ce te bazezi prin calomniile astea, ma rog? ai dovada ca becali cumpara arbitri? ai dovada pentru celelalte spuse? se pare ca abuzezi de faptul ca oricine isi poate exprima parerea.. una e sa-ti spui parerea, alta e sa calomniezi si sa manaci ce nu trebuie !!

1575245015923310
Lucian Stimeriu  •  28 Februarie 2018, 14:32
Postat de zorrozabal pe 28 Februarie 2018, 11:51

Da,am vazut si eu-la tv- meciul ala de la Urziceni,dintre Unirea Urziceni si Dinamo Bucuresti,arbitrat de Muniz Fernandez-cu care Gica Popescu juca tenis-cand era la Barcelona!MM Stoica-care era nu stiu ce sef la Unirea-daduse dispozitie sa se intre la meci doar pe baza buletinului de identitate,iar cei care aveau buletin de Bucuresti ,sa nu li se permita accesul, chiar daca aveau biletul deja cumparat!A inceput meciul si a deschis scorul Dacian Varga-cel ce fusese juniorul lui Dinamo-apoi arbitrul spaniol si-a aratat "orientarea",refuzandu-i lui Dinamo penalty-ul pentru buscularea in careu-din spate-a lui Thiago-tot de catre Dacian Varga!A mai ratat Dacian Varga o ocazie si in sfarsit vine faza "celebra",unicat in istoria fotbalului:O minge la marginea careului de 16 m-pozitie central-stanga-se reped la ea Danciulescu si Adrian Cristea,suteaza Danciulescu pe jos la radacina barei-in dreapte lui Arlauskis!Gool!Dar...stupoare!Arbitrul Muniz Fernandez anuleaza golul... pentru fault in atac la Danciulescu!Pe cine faultase?Poate ca pe Adrian Cristea,ca altcineva nu mai era langa el!A doua zi m-am uitat in Gazeta Sporturilor-atunci nu era site-si nu mi-a venit sa cred!Nu scria nici un rand despre acea faza!Nici macar un cuvant!Dincolo,Prosportul a expediat faza intr-un rand:"Dinamovistii au pretins ca le-ar fi fost anulat pe nedrept un gol,dar victoria Unirii este mai presus de orice dubiu..."!Oricine,poate nedreptati pe Dinamo!Ehei,lasa ca si ei acu

Mafia fotbalului romanesc a inventat rețeta asta cu Urziceni si Otelul campioane cu participare în L. C., deci cu intrări generoase de bani și în final cu profit fabulos pentru mafioți, profitul fiind mare și pentru ca fata de Steaua, Dinamo și chiar Timișoara, investițiile erau mici în infrastructura, achiziții de jucători, prime și contracte; dacă nu intrau pe fir oamenii legii următoarea campioana programata era echipa primăriei din Tg. Mureș.....

Vezi toate comentariile (14)
Comentează