FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ce se întâmplă dacă Dinamo intră la izolare: se amână inclusiv turul semifinalei cu FCSB, dar Cupa și play-out-ul nu se opresc!

foto: Cristi Preda, GSP
foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat joi, 11 iunie 2020 14:30

Dinamo a anunțat astăzi că are primul caz de infectare cu COVID-19, magazionerul echipei fiind depistat pozitiv. LPF a suspendat meciurile roș-albilor până la finalizarea anchetei epidemiologice.

În cazul în care ancheta epidemiologica a Direcției de Sănătate Publică va avea concluzia că jucătorii sunt contacți apropiați ai magazionerului depistat pozitiv cu COVID-19, atunci Dinamo va intra în izolare timp de 14 zile, calculate de astăzi, iar în acest interval de timp, toate meciurile pe care urma să le dispute nu s-ar putea juca. Practic, până pe 25 iunie, când ar expira izolarea, clubul din Ștefan cel Mare are programate 4 confruntări:

Data Meciul Competiția
13 iunieDinamo - ChindiaLiga 1
16 iunieHermannstadt - DinamoLiga 1
 20 iunieDinamo - SepsiLiga 1
 24 iunieDinamo - FCSBCupa României

Toate aceste jocuri ar urma să fie amânate și să se dispute la o dată ulterioră. Cum Dinamo e angrenată în play-out, unde mai sunt de jucat 12 etape, cu foarte multe intermediare, dar e implicată și în semifinalele Cupei, ar fi nevoie de prelungirea datei la care campionatul ia sfârșit, inclusiv împingerea datelor pentru meciurile de baraj, care acum sunt fixate pentru zilele de 5 și 9 august. Acest scenariu ar duce la o întârziere și mai mare a startului viitorului sezon, care și așa e superaglomerat chiar și dacă ar debuta în wekeend-ul 15/16 august, cum e stabilit acum. În ciuda acestui inconvenient, nici Cupa României, dar nici play-out-ul nu vor fi oprite de la a se disputa pe teren!

Se poate scădea perioada de izolare!

La începutul acestei săptămâni, reprezentanții FRF și LPF au participat la o ședință de informare cu Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului, la care au luat parte și câțiva specialiști din cadrul Institutului Național pentru Sănătate Publică. Acest ultim for e cel care reglementează modul în care se aplică normele unei anchete epidemiologice și stabilește perioada de izolare pe care o persoană considerată contact direct trebuie să o respecte. La întâlnire, șefii FRF și LPF au purtat o discuție de aproape 15 minute cu cei de la INSP, în care au cerut lămuriri referitor la câte zile de izolare se recurge în cazul apariției un caz de COVID-19 în Liga 1. Concluzia a fost că, în funcție de caz, se poate recurge la diminuarea perioadei de izolare de 14 zile, însă în momentul de față nu există o normă clară în acest sens.

Citește și alte știri din Liga 1

Primul caz de COVID-19 la Dinamo » Vor fi jucătorii trimiși în izolare? Ce specifică normele sanitare FRF + cele 6 definiții ale INSP pentru contactul apropiat

UPDATE Meciurile lui Dinamo, suspendate de LPF! Comunicatul oficial al Ligii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
116538290032900
Alice Popa  •  11 Iunie 2020, 16:44

Cum spunea un clasic (inca) in viata: "bolnavii, la spitaj, mortii in cimitir! Ce monavid?! Eu vreau bani!!"

trink
trink  •  11 Iunie 2020, 16:24

pai carantinati magazionieru ! ce treaba au restul stafului?! ori magazionier ca ala nu mai gaseste negoita!?

valdino
valdino  •  11 Iunie 2020, 16:10
Postat de pol1tehnicaiasi pe 11 Iunie 2020, 16:02

239 da, dar..la 12.000 teste aproape...ceea ce e chiar foarte bine :) ieri au fost 196 la 6.000 de teste

Nu confunda testele cu numarul persoanelor testate..De exemplu ,in total s-au facut aproape 600.000 de teste, asta inseamna ca au fost testate in jur doar de 200.000 de persoane, tinant cont ca o persoana are nevoie de cel putin trei teste !

Vezi toate comentariile (14)
Comentează