FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Ce spune Burleanu despre garantarea salariilor din drepturile TV: „Nu așa salvăm Liga 1”

Răzvan Burleanu, președintele FRF, consideră garantarea salariilor din drepturile TV o soluție, dar în niciun caz singura variantă pentru salvarea fotbalului românesc.
Răzvan Burleanu, președintele FRF, consideră garantarea salariilor din drepturile TV o soluție, dar în niciun caz singura variantă pentru salvarea fotbalului românesc.

Articol de GSP - Publicat marti, 22 februarie 2022 18:50 / Actualizat marti, 22 februarie 2022 21:05

Răzvan Burleanu, președintele FRF, consideră garantarea salariilor din drepturile TV o soluție, dar în niciun caz singura variantă pentru salvarea fotbalului românesc.

  • GSP a întrebat toate cele 16 cluburi dacă ar fi de acord cu blocarea unei sume din contractul cu televiziunile, care să protejeze contractele fotbaliștilor, iar mai mult de jumătate dintre ele se arată dispuse să accepte o astfel de măsură, în frunte cu FCSB și Dinamo. 
  • Pentru o astfel de măsură, într-o primă fază, ar fi nevoie de votul majorității celor 16 cluburi din prima ligă, în Adunarea Generală a LPF.
De ce a dispărut Moruțan dintr-odată din lotul Galatei?! Noua variantă e legată de conflictul FCSB - Botoșani!
TURCIA
De ce a dispărut Moruțan dintr-odată din lotul Galatei?! Noua variantă e legată de conflictul FCSB - Botoșani!

Răzvan Burleanu, președinte FRF: „Veniturile din drepturile TV nu acoperă salariile, nici 50% dintre ele”

„Am văzut subiectul discutat, că LPF ar trebui să rețină veniturile din drepturile TV pentru plata datoriilor către jucători. Pot să vă spun că e o idee bună pe fond, dar nicidecum o asemenea măsură nu reprezintă o soluție unică, salvatoare, pentru situația financiară la nivelul Ligii 1.

Veniturile din drepturile TV nu acoperă astăzi cheltuielile salariale pentru cluburile din Liga 1. În perioada 2018-2020, drepturile TV au reprezentat în medie aproximativ 40% din totalul veniturilor la nivelul cluburilor. În plus, media cheltuielilor cu personalul a fost de 2,2 ori mai mare decât valoarea drepturilor TV. Dacă s-ar reține toate drepturile TV, nu ar acoperi nici măcar 50% din totalul de salarii. Mai mult decât atât, niciodată nu ai garanția încasării drepturilor TV la termen”, a declarat Burleanu.

„Unele cluburi dau salarii prea mari. Ne gândim la un plafon salarial”

Șeful Federației a spus și că echipele din Liga 1 nu gestionează deloc bine bugetele și a propus câteva măsuri, între care introducerea unui plafon salarial:

„În plus, dacă iei decizia de a bloca veniturile din drepturile TV, scade credibilitatea cluburilor pe piața bancară, dacă vor să se împrumute cluburile. Prin urmare, problema pe care o avem astăzi este că, pentru unele cluburi, salariile sunt mult prea mari față de nivelul de finanțare și nu se pot acoperi din activitatea curentă. De aici trebuie să plecăm. Multe cluburi trebuie să-și reducă fondul de salarii sau să găsească surse suplimentare de venituri.

Deci obiectivul principal este să oprim șirul promisiunilor neonorate privind salariile din Liga 1. Vrem să modificăm sistemul de licențiere, să creștem perioada de monitorizare financiară și să renunțăm la anumite termene de grație. O altă intervenție este să monitorizăm bugetul planificat. Fiecare club va trebuie să transmită o planificare, pe care să o putem urmări. O altă direcție luată în calcul este introducerea unui plafon salarial ca un procent din totalul veniturilor. În plus, vrem să încurajăm cluburile să dea un credit mult mai mare jucătorilor tineri, care pot reprezenta surse de venit”.

Singurul instrument pe care îl are la îndemână Federația este sistemul de licențiere. FRF nu poate să intervină pe modul în care sunt distribuite veniturile către cluburi din drepturile TV. Iar intervențiile pe sistemul de licențiere se pot face o singură dată pe an. Dacă n-ar fi fost această pandemie, vă asigur că niciun club n-ar fi ajuns în insolvență
Răzvan Burleanu, președinte FRF

Conferința integrală de presă a lui Răzvan Burleanu

Continuă problemele! Clubul din Liga 1 care a rămas fără antrenor cu 3 etape înainte de finalul sezonului regulat + cine va conduce echipa

Flavius Stoican, după egalul cu o echipă de Liga 3: „E ceva ce mă întristează” + ce le promite suporterilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
fanu
fanu  •  23 Februarie 2022, 00:05

Macar sa alinieze partea cu litigiile dupa modelul fotbalistilor straini-dupa doua salarii sa poata pleca, fara alte tergiversari; si daca pleaca jucatori neplatiti, sa nu aiba dreptul de a legitima altii in loc fara sa plateasca; si atunci vor fi un pic mai atenti la salarii acordate doar din "pix".

996146253794070
Florin Flo  •  22 Februarie 2022, 22:41

Parerea mea.... Cea mai simpla solutie este ca FRF sa acorde Licentele pentru Liga 1 cu anumite conditii: - Garantarea Salariilor pentru viitorul sezon (Clubul trimite lista cu Fotbalistii legitimati pentru sezonul viitor, cu totalul cheltuielilor (da, stiu ...Cica salariu este confidential, totusi se poate trimite suma totala, gen : 2.4 milioane Euro pe an ( calcul de 8000 Euro/jucator / 25 jucatori). Faci dovada ca in momentul in care depui cererea de licentiere ai asigurati acei 2.4 mil, primesti Licenta. Nu faci dovada...Adio... Si bineinteles, acei 2.4 milioane sa nu fie "Pai, primim 1.2 mil din drepturi Tv, mai vindem tricouri de 400mii, abonamente + bilete Stadion ,inca 1 milion., poate il vindem pe Xulescu si mai luam inca 500 mii..." Nu ...Ca sa iei licenta, trebuie sa garantezi cu banii actuali, nu cu urmatoare incasari...Si in cazul in care faci dovada dar la mijlocul campionatului te faci ca nu mai ai bani...Trimisa direct in liga 4 a fara drept de apel... Sa vezi atunci patronii de cluburi daca mai....fac ei "Afaceri" cand stiu ca risca....asta...la noi este totul prea permisiv.... Doar parerea mea....

demolarii
demolarii  •  22 Februarie 2022, 21:22

De ce ar avea nevoie un club de împrumut bancar? Doar pentru ca e in criza,si nu are finante constante. Deci ? Ce ar trebuii sa rezolve FRF, prin manualul de licențiere? Doar e proprietarul Ligii 1? Iar Liga 1 e vârful unui sistem competițional care exista pe 5 nivele la seniori ( Liga 1,Liga a 2-a , Liga a 3-a, Liga a 4-a, Liga a 5-a) care , la rândul lor , justifica existența cluburilor și școlilor de copii și juniori. Si la masculin și la feminin. Cine sa mai joace fotbal, și mai ales cine sa mai investească finante într-un fenomen cum tinde să devină fotbalul românesc? Si o ultima intrebare: dacă se ratează următoarea calificare a naționalei, Burleanu și echipă lui își vor recunoaște limitele și vor pleca de la conducerea FRF? Moral și etică asa ar fi corect......

Vezi toate comentariile (4)
Comentează