FOTBAL  »  Superliga  »  POVESTE

REMEMBER | Cea mai ciudată întâmplare trăită de Bogdan Stelea pe terenul de fotbal: „Fugeam de frică, nici acum nu știu de ce am făcut-o”

Articol de GSP - Publicat joi, 12 ianuarie 2023 09:35

Bogdan Stelea, fostul portar al naționalei României, a povestit cu ceva vreme în urmă care i s-a părut cea mai stranie întîmplare trăită pe terenul de fotbal.

„Hai să vă povestesc cel mai ciudat lucru care mi s-a întîmplat pe terenul de fotbal! 1998, Campionatul Mondial din Franța, România-Tunisia. Meciul se juca, atacantul lor a căzut într-un colț după un duel. Am văzut bine faza, era lovit destul de tare, dar arbitrul nu a fluierat nimic. Ei n-au dat mingea afară, noi am recuperat și atacam. Medicii veniseră în spatele porții mele și așteptau ok-ul arbitrului să intre pe teren.

Am stat, m-am gîndit și am așteptat ca mingea să fie destul de departe de poartă, să nu cumva să iau gol. Am fugit spre cel căzut la pămînt, l-am luat în cîrcă și am alergat cu el în spate pînă l-am scos din teren. Fugeam de frică să nu iau gol.

Nici acum nu știu să explic de ce am făcut-o, dar nici nu contează. Pur și simplu așa am simțit”, a scris Bogdan Stelea cu ani în urmă pe rețeaua de socializare.

18816 1616998341848842 7853797063832327511 n

 

„Stelică, nu face antrenamentul fizic, că e dur!” - „Lasă-mă, bă, în pace!”

Gazeta Sporturilor a analizat sistemele de tehnologie pe care le folosesc echipele din Superliga atunci când se antrenează în pauza de iarnă. Prilej pentru a „dezgropa” o poveste amuzantă cu Bogdan Stelea și Marius Lăcătuș, într-unul dintre celebrele cantonamente din trecut, la mijlocul anilor '90. 

În trecut, metodele de pregătire din pauzele sezonului erau simple și clare, echipele aveau cantonamente în care știau că mergeau și știau și că nu aveau la dispoziție vreo tehnologie specială. 

După ce Stelea a semnat cu Steaua, în 1995, el a mers în primul cantonament de la Forban, baza tradițională a roș-albaștrilor. Lăcătuș a încercat să-l ajute: „Băi Bogdane, vorbesc eu cu nea Țiți să nu faci antrenamentul nostru, că n-are rost, tu ești portar!”. „Du-te, bă, d-aici! Eu pentru pregătirea asta am semnat cu Steaua!”.

Lăcătuș își amintește că Stelea apăruse și cu niște ghete speciale pentru alergat pe munte. „Am vorbit cu nea Țiți, dar nu ca să-l lase deoparte, i-am zis să-l pună în grupă cu Laurențiu Roșu, cu Narcis Răducan, numai cu d-ăștia care alergau mult!”, povestește Lăcătuș. 

Bogdan Stelea a renunțat la un moment dat, nu a putut să ducă până la capăt circuitul infernal.

S-a lăsat de antrenorat după ce Hagi a intrat peste el în vestiar: „Ne-a făcut praf! Nu-i convenea nimic”

Bogdan Stelea povestește bătaia cu Ionel Ganea de la „națională”: „Mi-a dat bine. Era și este un «animal»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
1128925693801267
Ghetu Cristian  •  22 Mai 2015, 00:47

Duelul nu prea a fost duel, din cate imi amintesc, ci mai degraba un pumn aplicat de marius lacatus unui adversar

898820736808059
Mihai Catalin Danciu  •  21 Mai 2015, 21:02
Postat de faxx pe 21 Mai 2015, 20:04

este ... nu este fcsb-ist ca duckadam

Stii vreun meci memorabil pentru Steaua in care a aparat Stelea ? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

898820736808059
Mihai Catalin Danciu  •  21 Mai 2015, 21:01

Stii vreun meci memorabil pentru Steaua in care a aparat Stelea ? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează