FOTBAL  »  Superliga  »  PREZENTARE

Ceahlăul se întoarce în prima ligă. Află totul despre echipă!

Articol de - Publicat luni, 15 iunie 2009 00:00

La 20 octombrie 1919 un grup de elevi şi profesori pun bazele primului club sportiv: Asociaţia Sportivă Ceahlăul. Culorile alese au fost negrul, după bereta neagră a şepcilor purtate de elevii liceului şi galbenul.

În perioada 1922 - 1926, Ceahlăul devine una dintre cele mai puternice echipe din Moldova, lucru care duce la afilierea cu Federaţia Societăţii de Sport din România. Selecţionarea de noi jucători duce la formarea unei echipe ce va reuşi cucerirea campionatului Moldovei în ediţia 1925-1926.

În 1993 Ceahlaul reuşeşte performanţa de a intra în rîndul echipelor de fotbal de pe prima scenă a ţării. Ziua de 3 iunie 2004 va ramîne în memoria celor de la Ceahlăul, drept ziua cea mai tristă, ziua în care echipa a retrogradat în divizia B după un egal 0-0 cu Dinamo.

3 iunie 2006: o nouă dată de referinţă pentru clubul de fotbal Ceahlăul Piatra-Neamţ: după exact doi ani, echipa nemţeană revine în prima divizie. După sezonul 2007-2008, Ceahlaul se intoarce în "B", urmînd ca după finalul campionatului 2008-2009 să revină în primul eşalon.

Golgeter
Jucătorii celor de la Ceahlăul Piatra Neamţ au reuşit să înscrie în sezonul 2008-2009 al Ligii a II-a, 52 de goluri, primind doar 16, avînd cel mai bun atac din serie. Cristinel Gafita este golgeterul celor din Piatra Neamţ cu 13 reuşite.

13 goluri - Cristinel Gafita
11 goluri - Eugeniu Cebotaru
7 goluri - Ionut Badescu
3 goluri - Daniel Barna, Radu Miron
2 goluri - Alexandru Forminte, Andrei Vitelaru, Radu Doicaru, George Sofroni, Vlad Achim, Gabriel Tudose
1 gol - Alexandru Ichim, Marius Burlacu, Gheorghe Rohat


Mihai Ionescu - antrenor principal
"N-am adoptat, neapărat, modelul Unirii Urziceni, întrucît noi avem sistemul nostru. Vom lucra şi ne vom baza în continuare pe el. Sper să ne meargă la fel de bine şi la noua noastră revenire în primul eşalon. Îi felicit pe băieţi pentru această promovare extraordinară, pe undeva normală şi aşteptată dacă ne gîndim la sacrificiile şi munca tuturor din colectivul nostru. După muncă şi răsplată. Noi avem destinul nostru şi nu vrem să ne comparăm, de pe acum, cu Mediaşul ori Otopeniul, care au retrogradat imediat ce-au şi promovat. Sper să ne meargă bine"

Primul "11" din ultimul meci
Hărăguţă - Burlacu, Viţelaru, Forminte, Barna - Bădescu, Tudosă, Achim, R. Miron - Cr. Gafiţa, Fabbron

Palmares
Cupa UEFA Intertoto
- 1995 - participare în Cupa UEFA Intertoto (a trecut de grupe dar s-a oprit în turul imediat următor)
- 1999 - două tururi parcurse în Intertoto şi două egaluri, 1-1 acasă, 0-0 la Cesena, în turul al treilea, cu Juventus Torino, formaţia ce a jucat la Piatra Neamţ cu 9 jucători care au fost prezenţi la Campionatul Mondial din vara anului 2000
- 2000 - locul 4 in campionat, cea mai bună performanţă obţnută vreodată, în condiţiile în care regulamentul stabilit la începutul competiţiei i-ar fi permis ocuparea locului al treilea.

Staff tehnic
Antrenor principal - Mihai Ionescu
Antrenor secund - Costel Ilie
Antenor cu portarii - Radu Lefter

Staff administrativ
Preşedinte - Viorel Măstăcăneanu
Director Sportiv - Ioan Mironaş
Manager General - Florin Marin

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
 •  29 Iunie 2009, 19:19

90 de ani de la infiintare 1919-2009, 20 octombrie. LA MULTI ANI CEAHLAUL. Nu conteaza ce scriu alti de noi, dar de la momentul 0, Ceahlaul nu a mai facut aranjamente in fotbal, a jucat numai pe teren, nu cum spun alti in culise. Frustatilor puteti injura, ne doare la basca ce ziceti voi. HAI CEAHLAUL

 •  25 Iunie 2009, 18:27

Bravo FC.CEAHLAUL.Acum suntem unde ne e locul,adica in prima liga si sa dea Dzeu sa stam aici 100 de ani.Tot vad in presa numai critici la adresa dnului Stefan,de ce oare?Le este frica de faimosul PINALTI?Sa nu uitam ca PINALTI a devenit un brand al orasului PIATRA NEAMT din toate punctele de vedere.Asa ca*GRANZILOR*feritiva de PINALTI si echipa lui, o sa faca cateva surprize echipelor mari.BAFTA CEAHLAUL

 •  20 Iunie 2009, 15:45

european tata.....a fost in 2000 "care au fost prezenţi la Campionatul Mondial din vara anului 2000"

Vezi toate comentariile (19)
Comentează