FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cei mai buni mijlocaşi sînt ai Stelei! » Roş-albaştrii au convenit cu Pandurii pentru transferul lui Pintilii

Pintilii este cea mai proaspăta achiziţie a Stelei
Pintilii este cea mai proaspăta achiziţie a Stelei

Articol de - Publicat marti, 29 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 28 mai 2012 21:58

Reghecampf beneficiază acum de trei dintre primii patru închizători ai campionatului: Bourceanu, Pintilii şi Filip.

Steaua s-a înţeles cu Pandurii pentru transferul lui Mihai Pintilii şi s-a asigurat astfel că are în componenţă cei mai buni mijlocaşi centrali din România. Topul jucătorilor de pe acest post, conform cifrelor InStat, conţine trei stelişti între primii patru clasaţi!

Nou-venitul Pintilii e cel mai bun, al doilea e Mustivar, de la Petrolul, iar următoarele două poziţii sînt ocupate de Alex Bourceanu şi de Lucian Filip. Ultimul a revenit în Ghencea alături de Reghecampf după ce fusese împrumutat la Chiajna.

Pintilii-Bourceanu va fi cuplul titular în stagiunea următoare, iar Filip va constitui varianta de rezervă. Reghe a ţinut să-l aibă şi pe fotbalistul readus din Ilfov ca să-şi asigure o soluţie de calitate pentru înlocuirea unuia dintre oamenii de bază, după ce Steaua a suferit în privinţa asta în campionatul trecut. Stoperii Gardoş şi Chiricheş au fost "chinuiţi" în centrul liniei de mijloc atunci cînd Ilie Stan ori Stoichiţă a rămas descoperit în zona asta.

Pintilii, pentru care noul antrenor a insistat din momentul în care a fost numit în funcţie, va veni în Ghencea în schimbul a 500.000 de euro. În afara banilor, Steaua îl trimite la Tîrgu Jiu şi pe Mihai Răduţ, care va evolua în Oltenia timp de un an, sub formă de împrumut.

Roş-albaştrii au intenţionat să-l includă în tranzacţie şi pe mijlocaşul dreapta Năstăsie, ca să-i dea şi lui posibilitatea să joace mai mult, dar Grigoraş l-a refuzat pe fostul internaţional de juniori.

A mai rămas doar semnătura
Steaua şi Pandurii au deja un acord pentru trecerea lui Pintilii (27 de ani) în Ghencea şi a lui Răduţ (22 de ani) la Tîrgu Jiu, acum a mai rămas doar ca fotbaliştii să iscălească şi ei contractele. Pintilii e accidentat acum, dar îşi va reveni complet pînă la mijlocul lunii iunie, cînd se pleacă în primul cantonament. Mihai fusese convocat la "naţională" pentru jocurile cu Elveţia şi Austria, dar a fost substituit de Gardoş din cauza problemei medicale.

"Sînt mulţumit de împrumutul lui Răduţ, e un fotbalist care-mi place şi se pliază chiar bine în locul lui Pintilii. Năstăsie nu m-a interesat" (Petre Grigoraş, antrenor Pandurii)

Cum va arăta Steaua în sezonul următor

În 4-4-2
Tătăruşanu - Dumitraş, Chiricheş, Iliev, Latovlevici - Chipciu, Pintilii, Bourceanu, Tănase - Rocha, Rusescu

În 4-3-3
Tătăruşanu - Dumitraş, Chiricheş, Iliev, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu, Tănase - Chipciu, Nikolici, Rocha

4 jucători a achiziţionat Steaua de la finalul stagiunii trecute: fundaşul dreapta Dumitraş, mijlocaşii Pintilii şi Filip şi atacantul Rocha

489199-caseta-mijlocasi.jpg

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (112)
biancorossi
biancorossi  •  30 Mai 2012, 00:30

o achizitie interesanta. ramane ca acest pintilii sa si confirme la un club cu mult mai mare decat pandurii. in cu totul alte conditii, cerinte si pretentii.

mirrorman
mirrorman  •  29 Mai 2012, 22:43
Postat de luciann pe 29 Mai 2012, 20:48

Cu echipele de pe locurile 1-6 am pierdut doar un singur meci, cel cu Vasluiul de acasa, meci pierdut dintr-o faza fixa! Daca faceam blaturi nu crezi ca trebuia sa pierdem mult mai multe? In plus pe CFR i-am dominat clar in tur cand doar bulanul i-a scapat de o infrangere la scor! Asa ca mucles! Cat despre blaturi, toate cinci din fata au facut in ultimele etape dar tu vezi doar pe Steaua!

Daca faceam blaturi nu crezi ca trebuia sa pierdem mult mai multe? -Pai ce rationament e asta domne? Conform gandirii tale,JJ a dat bani si trebuia sa pierdeti mai multe meciuri...hmm,interesant,o sa-mi revizuiesc atitudinea fata de valize...si nu a vorbit nimeni de „cele sase din clasament” asta pt ca echipa finutului nu se pune de obicei,iar celelalte doar au avut sanse la „Cupa Secera siCiocanu”,incearca sa nu mai fii subiectiv,in rest va doresc sa castigati cate campionatye iti doresti,nu ma intereseaza,dar sa va dovediti valoarea PE TEREN.

luciann
luciann  •  29 Mai 2012, 20:48
Postat de mirrorman pe 29 Mai 2012, 18:52

Da,sigur ca da,pt tine totu-i gratis,din nefericire pt JJ returul asta nu a fost gratis deloc,dar chiar deloc.Cu echipele de cupe europene -Rapid,CFR;Vaslui-ce mare branza ati facut dragul meu european,ce legatura are una cu alta?!?

Cu echipele de pe locurile 1-6 am pierdut doar un singur meci, cel cu Vasluiul de acasa, meci pierdut dintr-o faza fixa! Daca faceam blaturi nu crezi ca trebuia sa pierdem mult mai multe? In plus pe CFR i-am dominat clar in tur cand doar bulanul i-a scapat de o infrangere la scor! Asa ca mucles! Cat despre blaturi, toate cinci din fata au facut in ultimele etape dar tu vezi doar pe Steaua!

Vezi toate comentariile (112)
Comentează