FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cei mai slabi de la Parpas încoace » Reghecampf trebuie să se descurce tot cu vechea gardă

Tatu şi Rîpă sînt două dintre achiziţiile Stelei din această iarnă.
Tatu şi Rîpă sînt două dintre achiziţiile Stelei din această iarnă.

Articol de - Publicat vineri, 01 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2013 18:32

Steaua n-a adus absolut nici un jucător nou capabil s-o ajute imediat, fapt care nu s-a mai întîmplat în ultimii trei ani.

Cornel Rîpă, Gabriel Iancu, Leandro Tatu. Numele noi de la Steaua mai mult încurcă decît ajută echipa. Primul e forţat ca titular deşi nu arată ca un fotbalist în care să se pună baza, puştiul de la Viitorul a venit şi a fost operat imediat, iar Tatu încă nu e capabil să joace un meci.

Adversarul a părut magician!
Primul test din Antalya, 0-1 cu azerii de la Qabala, a confirmat că Rîpă e mult mai slab decît Georgievski. Surpriza neplăcută pentru stelişti: Cornel n-a fost mai bun nici măcar decît Emeghara, care a jucat la adversari.

Românul de 23 de ani a tremurat şi s-a încurcat mai des decît nigerianul măcinat de accidentări. Rîpă l-a evidenţiat pe adversarul lui direct, Dodo, despre care oamenii de pe marginea terenului se mirau cît de bun este.

În realitate, brazilianul a marcat doar de 3 ori în primele 17 etape din Azerbaidjan şi echipa lui e abia pe locul 5! Dar întîlnirea cu Rîpă l-a făcut să pară irezistibil. Driblinguri, centrări de lîngă apărătorul român, depăşiri din preluare.

Tătăruşanu s-a prins că noul fundaş dreapta are probleme şi a căutat să-l ajute cu indicaţii şi cu încurajări, însă nici sprijinul portarului nu i-a fost suficient gălăţeanului cumpărat cu 100.000 de euro. Pe 14 februarie, la Amsterdam, adversarul direct al lui Rîpă ar fi, în loc de anonimul Dodo de la Qabala, danezul Viktor Fischer, unul dintre tinerii cel mai bine cotaţi în fotbalul european.

Ceilalţi doi nu pot!
Chiar şi aşa, cu evoluţii submediocre şi dezorientat fiindcă a ratat startul pregătirii şi fiindcă nu e încă acomodat la Steaua, Rîpă măcar poate juca. Iancu şi Tatu, celelalte nume noi, necesită timp mult. Tînărul adus de la Viitorul Constanţa a fost operat la genunchi şi încă este în recuperare. El a avut probleme la menisc.

Tatu a necesitat şi el o intervenţie chirurgicală la genunchi, dar din cauza unor leziuni mai grave, la ligamente. N-a mai jucat deloc de aproape un an şi din cauza asta încă mai e menajat la meciuri şi continuă să aibă un program separat de pregătire, care să-l ajute să-şi recapete forma. Becali îl vedea posibil titular împotriva lui Ajax, dar sud-americanul probabil nu va fi capabil să prindă echipa nici la reluarea campionatului.

Stoichiţă a produs ultima iarnă "neagră"
Becali i-a adus pe Iancu şi pe Rîpă, iar Mihai Stoica l-a repatriat pe Tatu. Reghecampf îl luase pe fundaşul dreapta brazilian Cruz, care n-a fost păstrat însă. Achiziţiile slabe din iarna asta concurează cu campania de la începutul lui 2010.

Stoichiţă era atunci "principal" şi chiar el a ales transferurile: Jelev, Parpas, Gora Tall, plus fraţii Karamian. Becali a "plusat" şi el pe lista achiziţiilor-păcăleli cu columbianul Pepe Moreno.

Ce a transferat Steaua iarna:
2010: Jelev, Parpas, Tall, Artiom Karamian, Arman Karamian, Pepe Moreno
2011:1 Iliev, Maicon, Burdujan
2012: Chiricheş, Chipciu, Pîrvulescu, Dănănae, Machado
2013: Rîpă, Iancu, Tatu

700.000 de euro a cheltuit Steaua pe achiziţiile din iarna asta, dintre care o jumătate de milion s-a plătit pe Gabi Iancu, 100.000 de euro pe Rîpă, iar Tatu a încasat 100.000 de euro la semnătură

2,4 milioane de euro au investit roş-albaştrii în transferuri în urmă cu un an. Dintre cei aduşi atunci, doi au devenit titulari şi oameni de "naţională", Chiricheş şi Chipciu

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (36)
roadster1988
roadster1988  •  02 Februarie 2013, 12:25
Postat de sorindrag pe 01 Februarie 2013, 13:28

fc branzelona nu mai poate rata campionatul anul asta nu merge echipa ? Nu-i problema! Intra in joc slugile ciobanetelui, adica arbitru bricheta; militianul mitica; echipele satelit si daca nu-i deajuns sacosa Ce in ultimii 4-5 ani nu a fost asa finalul?

steaua va castiga si daca nu se va prezenta la meciuri diferenta de valoare dintre ea si urmaritoare fiind prea mare.cu alte cuvinte este condamnata sa castige cum spunea un mare ganditor in viata in urma cu cativa ani.

vvalyy
vvalyy  •  01 Februarie 2013, 18:27
Postat de geov pe 01 Februarie 2013, 08:10

Tinind cont de ceea ce sa intimplatin aceasta iarna pot paria ca CFR Cluj va cistiga si anul acest atitlul.La steaua sau adus oameni pe care ia vrut patronul -ptr ca erau ieftini nu ceea ce a cerut antrenorul sau ceea ce este nevoie.La CFR este un sntrenor bun sa vindut pe bani frumosi ceea ce trebuia sau adus jucatori buni si tineri , intre conducerea administrativa si cea tehnica este respect si colaborare. Steaua va pierde cele 2 meciuri cu Ajax si primele 2 etape moment in care se va pune problema schimbarii de antrenor si caruta se va duce pe pustii.Chiar daca sunt stelist vad ca in aceasta iarna sa gresit inclusiv pregatirea -prea lungi cantonamentele -nu sa adus nimic nou in joc .

esti prost rauu taica :)))

vvalyy
vvalyy  •  01 Februarie 2013, 18:24
Postat de sorindrag pe 01 Februarie 2013, 13:28

fc branzelona nu mai poate rata campionatul anul asta nu merge echipa ? Nu-i problema! Intra in joc slugile ciobanetelui, adica arbitru bricheta; militianul mitica; echipele satelit si daca nu-i deajuns sacosa Ce in ultimii 4-5 ani nu a fost asa finalul?

ce sa mai ia rapidul mana de pe liga 1 ca altceva nu vad la ce debandada e acolo :-j :)))

Vezi toate comentariile (36)
Comentează