FOTBAL  »  Superliga  »  FCM TG. MUREŞ - STEAUA, JOI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Cel mai bun în ultimii 20 de ani! » Parcursul formidabil al Stelei îi aduce lui Stan un record fantastic

Stan (44 de ani) şi-a început cariera de antrenor în urmă cu 9 ani, cînd a fost secundul lui Iordănescu la
Stan (44 de ani) şi-a început cariera de antrenor în urmă cu 9 ani, cînd a fost secundul lui Iordănescu la "naţională"

Articol de - Publicat miercuri, 21 martie 2012 00:00 / Actualizat marti, 20 martie 2012 20:16

Ilie a adunat 30 de puncte din 39 posibile, lucru pe care l-a mai reuşit după '89 un singur tehnician al Stelei, Mihai Stoichiţă, în 1997-1998, numai că atunci "Lippi" n-a preluat echipa pe parcursul campionatului.

Ilie Stan a readus-o pe Steaua în lupta pentru titlu, iar victoria din meciul cu Astra a însemnat un record în ce priveşte antrenorii pe care i-a avut echipa după 1989. "Iliesta" e primul într-un top select al tehnicienilor în privinţa punctelor acumulate în primele 13 etape din momentul în care au preluat echipa.

Peste 75% din puncte cîştigate
Stan are un procentaj fantastic de reuşită, de peste 75 la sută din totalul punctelor puse în joc. A cucerit 30 din 39 posibile, performanţă cu care se situează pe primul loc în clasamentul "principalilor" pe care Steaua i-a avut în ultimele două decenii. Singurul care a mai atins borna 30 a fost Mihai Stoichiţă, în sezonul 1997-1998, însă nu s-a aflat în postura lui Stan de acum, de a prelua din mers echipa la jumătatea unui tur de campionat.

A realizat un record în primele 13 etape şi mai urmează alte 13 runde. Dacă va reuşi acelaşi parcurs şi va bifa alte 30 de puncte, atunci va realiza un total de 71 de puncte la finalul campionatului, performanţă cu care are şanse mari să iasă campion, mai ales din experienţa precedenţilor 3 ani, în care Oţelul a cîştigat titlul cu 70 de puncte, CFR l-a luat cu 69 de puncte, iar Urziceni a terminat prima în 2009 cu 70 de puncte.

E peste Oleg, Oli, Piţi, Ţiţi, Ienei şi Zenga
Parcursul Stelei din primele 13 etape ale lui Stan e unul fantastic şi neegalat de nici un alt tehnician în ultimele aproape două decenii, deşi pe banca Stelei au luat loc nume grele, ca Ienei, Dumitriu, Piţurcă, Zenga, Olăroiu, Protasov, dintre cei care au prins minimum 13 etape.

465222-caseta-ilie-stan.jpg

CE ALTE REALIZĂRI MAI ARE STAN

A atras fanii lîngă echipă
Pînă să vină Ilie la Steaua, echipa a jucat cu o medie de spectatori extrem de scăzută, apropiată de cea a rivalelor Dinamo şi Rapid, adică 7.700 de fani pe meci. Cu Stan antrenor, media de spectatori la jocurile de acasă, din toate competiţiile, e de 4 ori mai mare, mai precis de 28.800.

A întors rezultatul în 5 meciuri
În peste o treime din meciurile de campionat, Steaua cu Ilie pe bancă a fost condusă cu 1-0, însă niciodată nu a pierdut. Mai mult, o singură dată s-a terminat 1-1, cu CFR, în rest s-au cîştigat jocurile: 2-1 cu Oţelul, 2-1 cu Chiajna, 3-1 cu Dinamo şi 2-1 cu Astra.

A readus echipa acasă
Antrenorul are meritul principal în faptul că Steaua a revenit pe Ghencea. Ilie a insistat încă din prima zi în care a fost instalat ca antrenor pentru ca echipa să se întoarcă pe stadionul pe care evoluase în perioada 1974-2011. Acest lucru s-a întîmplat în urmă cu aproape o săptămînă şi a fost o revenire perfectă: victorie cu Astra, 2-1, şi un stadion plin cu 25.000 de stelişti.

A legat 4 victorii după 4 ani
Este pentru prima dată după fix 4 sezoane în care Steaua reuşeşte să bifeze 4 sucese consecutive în campionat. Precedenta performanţă i-a aparţinut lui Lăcătuş, care în returul din 2007-2008 a legat nu mai puţin de 10 victorii, însă a ratat titlul.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (53)
 •  21 Martie 2012, 19:20
Postat de kily pe 21 Martie 2012, 14:25

este pura intamplare in campionat jocul stelei a fost subtire rau, a invins numai cu 1-0 sau 2-1 iar pe cfr, iata ca principalul favorit la castigarea campionatului, nu a putut sa'i bata acasa daca tinem cont ca victoriile de'acasa, destul de chinuite si acelea, cu israelienii si cipriotii pot fi inscrise in limitele normalului, ramin maniera in care au acestea au fost obtinute precum si victoria din groapa, acolo unde nu mai castigasera de foarte mult timp

ALO, ALO...Poate ai uitat cum a scapat CFR-ul "ca prin minune" de o umilinta...sau ai vazut decat rezultatul meciului?

bohun
bohun  •  21 Martie 2012, 17:54
Postat de alex_cainele pe 21 Martie 2012, 15:18

In intervalul asta au antrenat Dumitriu, Piturca, Zenga si Olaroiu. Astia au batut echipe mai tari decat Larnaca si au si adus o buna parte din argintaria din palmaresul echipei. Stan e sustinut de o conjunctura favorabila. Nu-i el bun, sunt restu' mai slabi(prin "restu" ma refer la antrenorii actuali din Liga 1). Si are si un lot care sa-l ajute, post pe post cred ca doar Rapid si cfr se pot compara cu Steaua. Deci nu-i mai ridicati ode lui Stan. El e ala care si-a dat seama ca daca ar fi marcat, altu' era scorul...

bay asta de nu stii cu ce echipa tii! (dac-o bagi pe aia cu galerii infratite esti penibil) du-te si comenteaza la articole despre echipa ta (oricare ar fi aia...)

 •  21 Martie 2012, 16:31

Lasa ca vine Teia Ponte si Argaseala si il da afara

Vezi toate comentariile (53)
Comentează