FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

”Cel mai bun lot din România” e format în majoritate din jucători care au picat într-o ligă inferioară măcar o dată în carieră

Pînă să ia trofee cu Steaua, Prepeliță (27 de ani) a trăit amarul a două
Pînă să ia trofee cu Steaua, Prepeliță (27 de ani) a trăit amarul a două "picaje" la matineu

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 19 ianuarie 2013 11:58

Steaua e lider în România şi aproape a rezolvat lupta pentru titlu în favoarea ei, deşi deţine mai mulţi fotbalişti care au retrogradat decît campioni.

Reghecampf a speriat Liga 1 cu un lot pe care inclusiv adversarele îl admiră, deşi istoricul jucătorilor Stelei nu e deloc fantastic. E chiar surprinzător de slab pentru un lider ce deţine 10 puncte peste principala urmăritoare, Astra! 12 dintre roş-albaştri, adică jumătate dintre fotbaliştii din Ghencea, au retrogradat măcar o dată din prima divizie în a doua!

Cel mai recent nume care a trecut pe lista retrogradaţilor e Rafael Cruz, brazilianul cu care Reghe încearcă să acopere postul deficitar de fundaş dreapta. "Lateralul" de 28 de ani aparţine de Atletico Mineiro, dar a fost împrumutat în stagiunea trecută din "Ţara Cafelei" la Goianiense, cu care a terminat pe penultimul loc, la egalitate cu ultima clasată.

Concurentul lui de pe banda dreaptă a defensivei, macedoneanul Georgievski, are un CV la fel de "performant": a ajuns în Ghencea acum 6 luni, liber de contract, după ce picase cu Sibenik, din Croaţia, în eşalonul secund!

Ei au simţit totuşi şocul retrogradării, un deznodămînt care nu-i mai poate speria pe Stanca şi pe Tiberiu Bălan, "campionii scufundărilor". Portarul a picat cu patru echipe: Sportul, Mioveni, Pandurii, U Craiova, mijlocaşul a eşuat tot de patru ori: cu U Cluj, cu Gaz Metan şi în două rînduri cu Sportul Studenţesc.

2 dintre jucătorii Stelei au fost campioni cîte o dată în carierele lor: Bălan şi Rusescu, ambii cu Unirea Urziceni

552263-jucatori-retrogradati.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
vinnie1293
vinnie1293  •  20 Ianuarie 2013, 00:15

O prostie ... Juventus a fost retrograda in serie B .In timpul multi campionilor mondiali veneau de la Juve . Daca imi spuneti ca nu pe criterii sportive ,atunci de ce este si Tanase acolo ?

kacsoa.
kacsoa.  •  19 Ianuarie 2013, 21:29

total irelevant . Hagi , Raducioiu , Sabau au retrogradat cu Brescia , asta nu inseamna ca au fost fotbalisti slabi.

metalgalati
metalgalati  •  19 Ianuarie 2013, 18:30

Cand juca la FCM Dunarea Galați, Bourceanu a retorgradt din liga a II-a în liga a III-a.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează