FOTBAL  »  LIGA 1  »  STEAUA - PANDURII 1-2

"Cel mai bun manager" a adus cel mai slab antrenor! Cifrele îl desfiinţează pe Levy

Ronny Levy şi Mihai Stoica
Ronny Levy şi Mihai Stoica

Articol de GSP - Publicat marti, 20 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 20 septembrie 2011 09:51

Steaua e în criză, a ajuns la mijlocul clasamentului, iar statistica spune că Becali n-a avut niciodată un antrenor mai slab

Levy are cel mai prost început de campionat după primele 7 etape dintre toate sezoanele pe care Steaua le-a început cu Gigi Becali ca patron.

Steaua e în criză, a ajuns la mijlocul clasamentului, iar statistica spune că Becali n-a avut niciodată un antrenor mai slab

Levy are cel mai prost început de campionat după primele 7 etape dintre toate sezoanele pe care Steaua le-a început cu Gigi Becali ca patron.


În afara accidentărilor horror ale lui Tătăruşanu şi Băcilă, înfrîngerea din meciul cu Pandurii produce un cutremur fără precedent la Steaua. Ronny Levy a obţinut titlul de antrenorul cu cele mai slabe rezultate în debutul unui campionat cît timp patron al roş-albaştrilor a fost Gigi Becali. Niciodată, începînd din sezonul 2003-2004, nu s-a întîmplat ca echipa să aibă atît de puţine puncte după 7 etape şi nici atît de multe înfrîngeri ca acum. Şi asta în condiţiile în care nu a jucat încă nici măcar un singur derby!

Palmaresul lui Levy îl plasează pe ultimul loc în acest top. Are numai 10 puncte şi nu mai puţin de 3 înfrîngeri, contraperformanţă care n-a fost atinsă nici de Stoichiţă, nici de Lăcătuş, nici de Hagi şi nici sezonul trecut, nici chiar în precedentele 3 campionate, la finalul cărora Steaua s-a clasat în afara podiumului.

Tehnicianul israelian a fost adus de Steaua la începutul lunii iunie, după ce Becali fusese refuzat de mai mulţi antreori, printre care Olăroiu, Conceicao şi Grigoraş. Levy a fost propus şi adus de Mihai Stoica, managerul general al Stelei care s-a autodeclarat zilele trecute drept "cel mai bun conducător de club din România". Atunci cînd l-a prezentat ca "principal" al Stelei, MM l-a descris pe Levy ca fiind "un antrenor titrat, ale cărui performanţe îl recomandă să preia o echipă ce are ca obiectiv cîştigarea campionatului".

Gigi l-a vrut pe Grigoraş, MM pe Levy
MM a fost unul dintre argumentele principale pentru care Grigoraş a refuzat să preia Steaua în urmă cu 4 luni. Atunci, MM i-a transmis lui Becali că "Grigoraş nu e de Steaua. El nu lucrează deloc în privinţa organizării defensive şi noi nu avem o echipă deja formată. În plus, nu e un antrenor de talia Stelei". Grigoraş a aflat, a declinat oferta şi a anunţat: "N-aveam nici o şansă să performez la o echipă al cărei manager nu mă dorea".

E cel mai slab şi defensiv
Ronny Levy stă foarte prost şi atunci cînd vine vorba despre organizarea defensivă a Stelei. Echipa a încasat nu mai puţin de 9 goluri în 7 etape, adică o medie de peste un gol pe meci, barieră nedepăşită în precedentele 8 sezoane în debut! Pînă la Levy, cele mai multe goluri încasate în primele 7 etape s-au înregistrat în precedentele două campionate, cîte 6 goluri primite.

"Credeţi-mă, sînt cel mai bun din România! N-are nimeni performanţele mele, ştiu şi 3 limbi străine, deci sînt foarte bun, iar dacă n-are nimeni chef să mă laude, mă laud singur"
Mihai Stoica, manager Steaua

12 ani au trecut de cînd Steaua a bifat ultima dată mai mult de două înfrîngeri în primele 7 etape. În 1999-2000, cînd se înregistraseră 4 insuccese, Steaua a terminat pe un loc în afara cupelor europene

Alte bile negre ale lui Levy
- A pierdut deja primul trofeu al sezonului, Supercupa României, 0-1 cu Oţelul la Piatra-Neamţ
- Are nu mai puţin de 4 înfrîngeri din totalul de 11 meciuri oficiale ale sezonului
- 70% dintre punctele din campionat, 7 din 10, sînt făcute în faţa unor echipe aflate pe ultimele 5 locuri în clasament

Levy, locul 11 din 11 antrenori
Sezon - Antrenor - Puncte acumulate (7 etape) / Număr de înfrîngeri - Loc ocupat la final
2003-2004 Piţurcă 15/0 2
2004-2005 Zenga 16/1 1
2005-2006 Protasov 17/0 1
2006-2007 Olăroiu 17/0 2
2007-2008 HagiĂPedrazzini 12/1 2
2008-2009 Lăcătuş 16/1 6
2009-2010 BergodiĂStoichiţă 13/2 4
2010-2011 PiţurcăĂI. Dumitrescu 14/1 5
2011-2012 Levy 10/3 ?

Ce zicea MM acum 5 luni
"Vă promit eu că începînd din campionatul următor nu va mai exista meci în care Steaua să fie umilită şi în care propriul portar să fie cel mai bun jucător"
Mihai Stoica după meciul Pandurii - Steaua 1-1

2,5 era cota pe care o avea Levy, în urmă cu o lună, pentru a fi demis de la Steaua în cursul lunii septembrie


Playtech: BREAKING! S-au găsit 5 tratamente anti-covid! Anunțul Comisiei Europene


Comentarii (40)
dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  20 Septembrie 2011, 14:53

de RASUL CURCILOR tot ce se intampla la Steaua in frunte cu MM si toate deciziile lui Becali si iesirile lor urate si batjocoritoare la adresa altor oameni. asa le va merge de acum in colo mereu pana nu-si indreapta atitudinea fata de viata in primul rand si fata de cei cu care interactioneaza direct sau indirect.

varanga53
varanga53  •  20 Septembrie 2011, 13:46

"Cel mai bun manager"e ,de fapt , unul MEDIOCRU! A profitat,din plin,de conjuncturi favorabile si se impauneaza cu meritele altora! Putinele transferuri BUNE facute de el palesc in fata celor RATATE de incompetenta dar,mai ales , VANITATEA PROSTEASCA pe care o are.Nu-l inteleg pe Becali : e chiar atat de idyot sa tina la club un asemenea personaj?

192
192  •  20 Septembrie 2011, 12:23

GIGI ASTA PARCA E DOBITOC... NUMAI antrenori de paie avem.... CUM dracu sa avem REZULTATE CU TOTI idiotii.... Levi nu e antrenor de steaua ... se vede cu ochiul liber ca e DEpasit... Nici Grigoras nu e antrenor de Steaua... TREZIti-va... MM adu un antrenor valoros cu nume... Convinge-l PE GIGI sa scoata banu' .... nu VEZI ca nu facem NIMIC... ne bat echipe cu buget la jumate cat noi...

Vezi toate comentariile (40)
Comentează