FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Cel mai mare haos! FCSB e echipa care a folosit cei mai mulți fotbaliști în actualul campionat, cu 50% peste liderul Gaz Metan

Articol de , - Publicat vineri, 06 septembrie 2019 15:42

În 8 etape, FCSB a rulat nu mai puțin de 31 de jucători!!! Practic, aproape câte un „11” diferit la fiecare două etape și jumătate. 

Au fost situații în care anumiți fotbaliști au fost folosiți chiar și a doua zi după momentul în care s-au prezentat la echipă și au fost prezentați oficial, cazul lui Valentin Crețu. Numărul foarte mare a fost influențat și de faptul că echipa a fost angajată în cupele europene și a menajat mulți jucători la meciurile interne, dar și din cauza accidentărilor. Au fost partide la care antrenorii au avut pe lista indisponibililor și 10 nume, toate cu probleme medicale.

Nu doar că FCSB nu a legat două meciuri în Liga 1 în aceeași formulă, dar a schimbat cel puțin 3 jucători de la o etapă la alta. Au fost două cazuri în care doar 4 nume au rămas în echipa de start! De exemplu, față de titularii folosiți la Mediaș, 7 dintre ei nu s-au mai regăsit și împotriva Viitorului, ci doar Pintilii, Soiledis, Vînă și Oaidă, dar primii doi au fost folosiți ca fundași centrali cu trupa pregătită de Gică Hagi.

Numărul jucătorilor rulați de FCSB e unul care nu are rival în rândul celorlalte formații din Liga 1. Echipa care conduce clasamentul, Gaz Metan Mediaș, singura grupare neînvinsă, a folosit cu peste 50% mai puțini fotbaliști. Doar 20! 

Topul celor mai folosiți jucători în campionat 

  • Vînă, Oaidă, Ov. Popescu - 7 meciuri
  • Vlad, I. Cristea, Tănase, Fl. Coman, Moutinho - 6 meciuri
     

Sarabanda schimbărilor de la o etapă la alta

Meciuri consecutiveSchimbări în echipa de start
Hermannstadt vs Sepsi4
Sepsi vs Botoșani3
Botoșani vs Astra6
Astra vs Voluntari7
Voluntari vs Iași5
Iași vs Gaz Metan4
Gaz Metan vs Viitorul7

Au folosit jucători de 3 echipe!!!

În afara meciurilor de Liga 1, în echipa roș-albastră au mai apărut alți 3 fotbaliști. Cristi Dumitru și Robert Ion au apărut în "dubla" cu Milsami, primul în tur, al doilea în retur, iar Alexandru Stan a bifat un singur meci, returul cu Alașkert. Se ajunge la un total de 34 de fotbaliști care au evoluat măcar într-un meci oficial pe parcursul sezonului în curs, din care s-ar putea face 3 echipe.

  • ECHIPA 1: Bălgrădean - Belu, Planici, Bălașa, Stan - Pintilii, Nedelcu - Man, Tănase, Coman, Gnohere;
  • ECHIPA 2: Vlad - Crețu, Marc, Cristea, Soiledis - Vînă, Filip, Ov. Popescu - Ad. Popa, Hora, Salomao;
  • ECHIPA 3: x - Roman, Ciorbadjiski, Botezatu, Panțâru - Ad. Popa, Oaidă, Perianu, R. Ion - Gikiewicz, Moutinho

Pentru fiecare echipă, câte un antrenor :))

Nu doar numărul fotbaliștilor a fost imens, ci și cel al antrenorilor pe care i-a avut echipa. În primele două luni ale sezonului, FCSB a avut pe bancă 3 tehnicieni. Un record all-time: a început cu Bogdan Andone, a continuat apoi cu Vergil Andronache, iar de două săptămâni, „principal” e Bogdan Vintilă.

Vor debuta alți 3

După ce se va relua campionatul, în distribuția FCSB vor apărea cel puțin alte 3 nume ale unor fotbaliști care n-au bifat niciun minut într-o partidă oficială în sezonul în curs. Manea a fost achiziționat recent, Moruțan e refăcut după o ruptură musculară suferită în ultimul amical înaintea debutului sezonului, iar Momcilovici va fi și el apt până la finalul lui septembrie. 

27 de fotbaliștia folosit în Liga 1 CFR, care a avut același număr de meciuri cu al FCSB în Liga 1 și cupele europene

Citește și:

Cristi Manea, ce profesionist! Ce a făcut ca să poată fi titular la FCSB direct în derby-ul cu Craiova

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
laslas.betivul
laslas.betivul  •  06 Septembrie 2019, 16:42
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Hac!

jj_tramp
jj_tramp  •  06 Septembrie 2019, 16:41

Nu este haos.....este capitalism extremist si facem ce vrem la fcsb, da? Vreti sa facem un zid la granitza cu presa? Facem si cu asta basta!!!

kamouniyak
kamouniyak  •  06 Septembrie 2019, 16:22

L-ati pus pe Morutan in 6 meciuri cand el nu a jucat deloc ;)))) Asta e ziar de informat publicul lucruri concrete sau de dat pareri personale ale jurnalistilor? Intreb doar, ca nu mi se pare normal cineva de la ziar sa foloseasca cuvinte precum "haos". ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează