FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

"Cel mai slab"

Articol de GSP - Publicat marti, 21 august 2007 00:00

Ruptura Hagi - Radoi e totala. Capitanul i s-a plins lui Becali de metodele Regelui si le-a spus apropiatilor ca acesta este cel mai slab antrenor cu care a lucrat


Mirel Radoi. Acesta e numele care a declansat explozia de acuzatii a lui Gigi Becali la adresa lui Hagi. Dincolo de nemultumirea patronului ca finul sau n-a fost folosit ca stoper, in spatele mega-scandalului din Ghencea sta si disputa rece dintre Radoi si Hagi.

Plecarea lui Olaroiu si pierderea de catre Radoi a controlului total pe care il avea in vestiar o data cu instalarea lui Hagi au facut ca in ultimele doua luni sa aiba loc mai multe episoade care sa demonstreze ca Mirel nu-l inghite pe Rege.

1. "Nu mai e atmosfera care era cu Oli"
Primul semn ca Radoi nu-l are la inima pe actualul antrenor al Stelei a aparut chiar dupa primele doua saptamini ale celui dintii stagiu de pregatire. Mirel a fost intrebat de un personaj important din fotbalul romanesc cum este cu Gica antrenor. Raspunsul capitanului? "Nu mai este ce a fost. Nu mai e atmosfera extraordinara care era cu Olaroiu".

2. S-a plins la Gigi
Dupa al doilea cantonament din Olanda, Radoi a mers la Gigi Becali, alaturi de Dica, Neaga, Goian si Petre Marin. Acestia l-au sustinut pe capitan in pledoaria acestuia impotriva lui Hagi. "Ne vorbeste urit, nu intelegem nimic din ceea ce ne cere la antrenamente, el se crede singurul care le stie pe toate", i-au spus jucatorii lui Becali.

3. L-a facut "penibil"
La finalul meciului cu BATE Borisv, scor 2-2, Hagi si Radoi s-au aflat pe pozitii diametral opuse. "Sintem si obositi pentru ca am jucat 6 meciuri in 16 zile", a spus antrenorul. Ce a zis Radoi? "Am fi chiar penibili daca ne-am plinge ca jucam din 3 in 3 zile".

4. "N-are nici o treaba ca antrenor"
Ultimul episod s-a petrecut chiar inaintea meciului de la Cluj. Catalin Necula, secundul lui Olaroiu in Ghencea, a revenit in tara pentru o vacanta de citeva zile si a mers la stadion, unde s-a intilnit, intimplator, cu Radoi. "Cum e, Mirele?". "Hagi n-are nici o treaba ca antrenor. Nu stie nimic, nimic, jucam doar din ce stim de dinainte", i-a zis Mirel lui Necula.

"In vestiar nu decidea antrenorul Olaroiu si nici managerul general Mihai Stoica. Decidea si hotara unul singur, Mirel Radoi"
Mihai Stoica, in urma cu 3 luni

si-a tavalit toti antrenorii
De-a lungul ultimilor 3 ani, Becali n-a ezitat sa se bage peste antrenor, indiferent de numele acestuia. Pina in 2004, in "era Piturca", el n-a avut nici un cuvind de spus. "Nici nu-i permitea lui Gigi sa intre in vestiar", a dezvaluit MM Stoica.

Walter Zenga - Becali l-a amenintat cu demiterea chiar in aeroport, dupa finalul meciului tur cu Valencia (scor 0-2), daca nu-l va folosi titular pe Cristea. Apoi, i-a impus sa-l foloseasca titular pe Florentin Dumitru.
Oleg Protasov - Gigi l-a atacat pentru ca l-a folosit pe Nesu ca mijlocas stinga in returul cu Rosenborg si i-a impus sa nu mai repete aceasta strategie
Cosmin Olaroiu - i-a cerut sa nu-i mai foloseasca pe Saban si pe Carlos, i-a ordonat aproape toate schimbarile din finalul sezonului trecut si i-a impus multi jucatori in echipa de start

POSIBILI INLOCUITORI

Pedrazzini favorit
Desi s-a zvonit ca Walter Zenga va fi inlocuitorul lui Hagi in cazul in care acesta va renunta la post, surse autorizate sustin ca fostul mare portar al lui Inter nu va reveni in Ghencea. "Zenga nu intra in discutie pentrui postul de antrenor", a spus unul dintre oficialii Stelei. In schimb, la dorinta jucatorilor, in pole-position se afla Masimo Pedrazzini, actualul secund al Regelui si fost asistent al lui Zenga.

7 meciuri a jucat Steaua cu Hagi pe banca, obtinind 5 victorii si doua rezultate de egalitate

Radoi nu l-a vrut nici pe Lacatus
Unul dintre episoadele care demonstreaza ca Radoi are un cuvint extrem de greu de spus in privinta bancii tehnice in Ghencea s-a petrecut in vara lui 2004. Imediat dupa plecarea lui Piturca, pe lista potentialilor antrenori ai Stelei se afla si Marius Lacatus. "asta vorbeste urit cu jucatorii, il stiu de la echipa nationala, cind a fost secundul lui Iordanescu. Scuipa, injura", i-a zis Mirel lui Becali, dupa care patronul din Ghencea a sters varianta Lacatus.

"Olaroiu era baiat ascultator. Eu ii ceream ceva si el asa facea, deci ma respecta. Hagi crede ca poate sa faca orice pe banii mei, s-a inselat"
Gigi Becali

"Hagi a facut o salata de vinete din Steaua. O sa mai vorbesc cu el dupa ce ne vom califica in Liga, daca ne vom califica. Oricum, la returul cu BATE ii voi scrie echipa pe hirtie si p-aia sa o vad pe teren"
Gigi Becali

Piti il vede tot mijlocas
Ieri, selectionerul Romaniei a evitat sa comenteze conflictul creat in Ghencea, dar s-a pronuntat in privinta postului unde Radoi ar da randament maxim. "Eu il vad ca mijlocas central, acolo mi se pare a fi locul lui. Insa, in functie de cerinte, el poate fi folosit fundas central si chiar iau in calcul si o varianta ca fundas dreapta", a spus Piti.

L-a impins pe Zaharia
Una dintre fazele care vin sa sustina teoria ca Hagi nu are un comportament pe care jucatorii sa-l accepte s-a petrecut chiar duminica, la CFR - Steaua. In momentul schimbarii lui Neaga cu Zaharia, ultimul astepta pe margine sa iasa Rica, dar a fost impins violent spre teren de catre Hagi ! "Hai, intra azi!". Atacantul s-a speriat, apoi s-a uitat mirat in spate, neintelegind gesturile antrenorului.

Cite biletele i-a trimis lui OIi?

Fostul manager general al Stelei a lansat acuzatii grave impotriva lui Becali. "Am si acum hirtiile cu echipele pe care i le trimitea lui Olaroiu. Aveau multe greseli de ortografie. Scrisese Ochi Rosi. Eu ma saturasem de Becali si nu am acceptat sa fiu pres, de-asta am plecat. M-am imbolnavit de nervi la Steaua", a spus MM la Fanatik Show. Singura replica a lui Becali a fost: "A fost un singur biletel de la mine pentru Oli. Daca MM are mai multe, le inghit in fata lui si a ziaristilor".

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează