FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Cel mai slab start din ultimii 11 ani! Explicaţiile declinului giurgiuvenilor

Denis Alibec
Denis Alibec

Articol de , - Publicat luni, 21 septembrie 2020 11:56 / Actualizat luni, 21 septembrie 2020 12:07

Niciodată din 2009, când s-a întors pe prima scenă, Astra n-a mai avut doar un singur punct după 4 etape. Problemele cu banii, absența lui Budescu și criza lui Alibec i-au pus pe giurgiuveni pe butuci.

Sezonul trecut, Astra a încheiat pe podium. Mai precis pe locul 3, în condițiile în care nici n-a mai disputat ultimele două partide.

Și în această stagiune era așteptată în zona superioară a clasamentului, numai că debutul e un dezastru. Patru partide, un singur punct, scos la un 2-2 cu Sepsi, pe teren propriu.

Cel mai slab start de campionat de la revenirea pe prima scenă, în 2009. Precedentele recorduri negative, după 4 runde, datau chiar din acea perioadă:

- 2 puncte în 2009 - 2010
- 2 puncte în 2010 - 2011

Una dintre cauzele degringoladei giurgiuvenilor a dezvăluit-o aripa Mihai Răduț, la finalul meciului de vineri seară, cu CFR Cluj (0-2): "Am avut primele două etape care ne-au prins puţin descoperiţi, pentru că nu am reuşit să ne strângem toţi după vacanţă, am avut doar vreo 2-3 antrenamente împreună".

Dar cele mai grave sunt altele:

- Restanțele salariale nu le-au fost achitate integral jucătorilor. Duși cu vorba de patronul Ioan Niculae, aceștia și-au pierdut răbdarea și au apărut tensiuni la nivelul lotului.
- Ofertele pe care le-a primit din Turcia, una de la Gaziantep, echipa lui Marius Șumudică, l-au dat peste cap pe Denis Alibec. Nu i-a mai stat capul la Astra și asta s-a văzut pe teren: zero goluri în 4 etape. Doar la națională a reușit să se mobilizeze și a înscris un gol superb la 3-2 cu Austria.
- Un alt motiv pentru criza de la club a lui Alibec este absența lui Budescu. În lipsa principalului servant, Denis suferă. Și când "locomotiva" echipei dă rateuri, nimic nu mai funcționează cum trebuie.

2 goluriau marcat giurgiuvenii în 4 etape. Ambele semnate de Vali Gheorghe, la 2-2 acasă cu Sepsi

9 goluriau primit jucătorii lui Bogdan Andone în cele 4 meciuri disputate. Cele mai multe, cu FCSB (0-3)

"Denis trebuie să ştie exact ceea ce îşi doreşte. Dacă îşi doreşte să plece, atunci să îşi rezolve situaţia într-un fel sau altul. E păcat de calitatea lui fotbalistică şi sportivă să nu fie concentrat pe jocuri şi pe antrenamente. Iar dacă rămâne până la iarnă sau până în vara viitoare, să fie liniştit, să fie cu capul aici"
"Am avut un program extrem de dificil, întâlnind Steaua, Craiova şi CFR Cluj, plus Sepsi, care e şi ea o echipă foarte bună. Primele două meciuri, cu FCSB şi cu Craiova, practic nu am contat absolut deloc, din cauza pregătirii precare. Ne-am strâns greu, ne-am antrenat puțin"
Bogdan Andone, antrenor Astra

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN LIGA 1: 

Tensiuni între PCH și șefii lui Dinamo: „Dacă lingușitoarea Anamaria Prodan a avut o influență, este urât” » Jignesc un om din club: „Păstrat pe criterii de lins picioare și pupat mâini”

Record absolut pentru FCSB în victoria cu FC Argeș » Capitolul la care roș-albaștrii n-au rivali în Liga 1

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează