FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Cel mai vechi viciu din fotbal! Florinel Coman a avut de unde să se inspire: 20 de fumători înrăiți din fotbalul românesc și internațional

Articol de - Publicat luni, 17 septembrie 2018 12:32

"Coman bagă câte două pachete de țigări pe zi. E distrus!". Așa și-a început Gigi Becali tirada la adresa jucătorilor săi după remiza de duminică cu CFR Cluj, 1-1. Cunoscut pentru viciul la care nu poate renunța, Florinel Coman, 20 de ani, a fost aspru criticat de finanțatorul roș-albaștrilor. 

Bineînțeles, cazul lui Florinel Coman nu e unul singular, alți fotbaliști importanți, români sau străini, fiind cunoscuți drept niște fumători împătimiți. 

Dobrin fuma pe bancă

Nicolae Dobrin, apoi Lăcătuş, Dănuț Lupu sau Iovan, toţi au fumat când jucau. "Prințul din Trivale" nu renunța la viciul său nici înainte de meciuri, fumând chiar pe banca de rezerve.

"Lobonț și Chivu fumează ca șerpii"

Aceștia au fost copiați și de generațiile următoare: "Lobonţ şi Chivu fumează ca şerpii", dezvăluia ex-selecţionerul Victor Piţurcă în 2007. Mutu intră în aceeaşi categorie, fiind surprins de multe ori în timp ce fuma. "Briliantul" nu și-a mai ascuns viciul după retragerea din activitate și postează constant fotografii pe Instagram în care fumează. 

"Respiră nicotină"

Un alt caz de amploare din fotbalul românesc a fost reprezentat de cel al ex-dinamovistului Cosmin Moți. Cornel Dinu spunea despre el că fumează 3 pachete pe zi!

"Moţi este un băiat deosebit, un copil bun, dar el fumează 3 pachete de ţigări pe zi. El practic respiră nicotină, nu oxigen, fumează încontinuu", spunea "Mister" în 2010.

Marius Constantin și legenda bicicletei 

Marius Constantin e un alt jucător recunoscut pentru faptul că nu se poate abține de la fumat. A spus-o chiar Marius Șumudică: "Dacă intri la el în cameră stă bicicleta dreaptă, fără cric, de la fumul de ţigară"!

Fostul antrenor al giuleștenilor a povestit și legenda din spatele glumei: "Era gluma noastră, când eram puşti, în Piaţa Romană, înainte de anul 1989. Ne strîngeam «la Coloane» şi mergeam să ne distrăm. Când intram în câte un bar în care era fum mult, spuneam: «Hai s-o tirăm de aici, că e fum cât să stea bicicleta dreaptă fără cric»".

Zidane, pe furiş

Nici Zinedine Zidane nu s-a putut abţine. Celebră a rămas imaginea lui cu ţigara în gură în cantonamentul Franţei, la CM 2006. Nu fumează prea mult, dar o face regulat şi, ajutat de firea retrasă, a ştiut şi ştie să se ferească. A explicat: "Nu vreau să fiu tocmai eu un exemplu rău pentru cei patru băieţi ai mei".

Cruyff fuma în pauze

Johan Cruyff, trecut în neființă în 2016, a căzut în aceeaşi patimă. Când evolua la FC Barcelona, îşi exaspera colegii. "Fuma Camel fără filtru în pauza meciurilor. Vestiarul mirosea mereu a tutun, i-am reproşat asta", a povestit un fost coleg.

Olandezul nu s-a lăsat de ţigări nici după ce a trecut pe bancă. Doar un incident l-a oprit. În februarie 1991 a trebuit operat în urma unei crize cardiace, iar medicii i-au interzis nicotina". Fostul mare fotbalist s-a stins în 2016 din cauza unui cancer pulmonar!

"Am avut două mari vicii: fotbalul şi tutunul. Primul mi-a dat totul în viaţă, celălalt era aproape să mi-o ia"
Johan Cruyff, fost atacant Olanda, cu mai mulți ani înainte să moară

"așa mă linișteam înaintea întâlnirlor cu fetele"

Fumatul printre fotbalişti are rădăcini adânci. Marele Alfredo Di Stefano a fost împătimit de ţigări încă din anii '50 şi a rămas aşa pînă în 2000, la 74 de ani. L-au imitat alte nume mari, precum Enzo Francescoli, Barthez, Robert Prosinecki sau Stefan Effenberg. 

"Am început să fumez la 16 ani. Aşa mă linişteam înaintea întîlnirilor cu fetele"
Enzo Francescoli, fost mijlocaş Uruguay

Mestecă tutun pe bancă!

Ţigările au tradiţie şi în viaţa antrenorilor. Aragones, Ancelotti sau Marcelo Lippi sunt cele mai cunoscute cazuri. Dintre antrenorii în vogă, cel mai recent exemplu e cel al lui Maurizio Sarri, în prezent la Chelsea. Acesta a fost surprins, în perioada în care o pregătea pe Napoli, în timp ce fuma inclusiv în timpul meciurilor. 

Venirea la Chelsea i-a domolit puțin viciul, fumatul fiind interzis în Premier League.  A găsit însă o metodă "revoluționară: a mestecat tutun pe bancă !

"Coman bagă țigări, câte două pachete. E distrus, e mort! El vrea să ajungă fotbalist? Băi, lasă țigara dacă vrei să fii fotbalist! Are talent, dar «la revedere» dacă nu alergi! Și Lăcătuș fuma, dar țigările de acum nu mai sunt ca alea de atunci. Au 35 de substanțe narcotice drogangiste! Te omoară, îți distrug plămânii. Mi-a spus mie un specialist" Gigi Becali, imediat după meciul cu CFR Cluj

Vezi și: Gigi Becali și-a "măcelărit" echipa! L-a pus la punct pe Florinel Coman: "Fumează țigări cu 35 de substanțe narcotice drogangiste" » Când se decide soarta lui Dică

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
para.para
para.para  •  17 Septembrie 2018, 21:50

drogangiste, gesepiste, fecesebiste, gigiste........

537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  17 Septembrie 2018, 13:44

exemplele insirate in acest articol fac parte din galeria marilor fotbalisti ai lumii . pana va ajunge coman la nivelul lor ,cu tigari sau fara ,o sa mai treaca multa apa pe dambovita .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează