FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cer desfiinţarea Stelei! » Încă o problemă pentru roş-albaştri: Bacăul s-a enervat că i se solicită returnarea banilor pe Baciu şi s-a plîns Federaţiei

Articol de - Publicat miercuri, 12 iunie 2013 00:00 / Actualizat marti, 11 iunie 2013 21:26

Clubul din Moldova susţine că ”militarii” au procedat precum Universitatea Craiova, adresîndu-se instanţelor civile ca să anuleze o hotărîre a unui tribunal sportiv şi cere dezafilierea


Eugen Baciu continuă să fie un nume de coşmar pentru stelişti. Becali a plătit în primăvară aproape un milion de euro despăgubiri Bacăului, în contul transferului fostului fotbalist, dar litigiul continuă. S-a mutat, de fapt, dintr-o instanţă în alta. Moldovenii au cîştigat la TAS, tribunalul sportiv suprem, şi au primit banii, dar Steaua îi cere acum înapoi!

Roş-albaştrii s-au adresat Tribunalului Bucureşti şi celui din Bacău ca să conteste hotărîrea TAS. "Nu recunoaştem decizia Tribunalului de la Lausanne, însă am achitat datoria ca să nu avem probleme cu licenţierea pentru cupele europene", au motivat atunci "militarii" acţiunea pe care au întreprins-o. Băcăuanii au aflat şi s-au adresat FRF, căreia îi cer s-o dezafilieze pe Steaua deoarece a atacat în civil o hotărîre a TAS! "În aceeaşi situaţie, Universitatea Craiova a fost dezafiliată, deci decizia ar trebui să fie identică şi pentru Steaua", crede Daniel Scînteie, preşedintele Bacăului.

Craiova nu epuizase însă toate instanţele sportive într-un litigiu cu Victor Piţurcă înainte să treacă procesul într-un tribunal civil. Scînteie are următorul argument: "Dacă e regulamentar să conteşti în civil o decizie definitivă a instanţelor sportive, atunci ce rost mai au tribunalele sportive? De ce nu se merge direct în civil?".

Bacăul a făcut o notificare către Steaua, pe care a atenţionat-o că va fi pîrîtă inclusiv la UEFA, apoi a trimis o notificare FRF, căreia i-a solicitat să oblige gruparea din Ghencea să retragă acţiunea de la Tribunal.

Cum a devenit Baciu un caz fără sfîrşit:
- În 2004, fotbalistul a fost achiziţionat de Steaua de la Bacău. Becali a trecut de bunăvoie în contract o clauză-capcană: "Pentru că mă bănuia fără motiv că vreau să-l înşel, eu i-am zis lui Sechelariu să scrie că plătesc 800.000 de euro dacă jucătorul devine liber, indiferent de motiv"
- În 2011, Eugen nu mai prelungeşte contractul cu Steaua şi rămîne liber. Bacăul consideră că s-a întrunit condiţia ca să primească cei 800.000 de euro şi se adresează comisiilor LPF, dar steliştii cîştigă
- Moldovenii ajung la TAS, ultima instanţă sportivă, unde Bacăul cîştigă. FRF întîrzie aplicarea măsurii, dar Steaua plăteşte totuşi aproape un milion de euro, de teamă că UEFA o va sancţiona
- Steaua se adresează Tribunalului Bucureşti şi celui din Bacău şi cere să i se returneze toată suma

"Eu nu am încredere în TAS, că n-am încredere în străini. Ca şi Mititelu, cred doar în Curtea de Apel Bucureşti"
Gigi Becali, după ce TAS îi dăduse dreptate Bacăului


Săgeata vrea stelişti
Laurenţiu Reghecampf se va decide zilele acestea în privinţa jucătorilor pe care nu se va mai baza în sezonul viitor. După declaraţiile antrenorului că vor pleca fotbaliştii care nu prea au jucat în acest an, oficialii nou-promovatei Săgeata Năvodari sînt gata să-i transfere pe Valeriu Lupu, Cristi Puşcaş sau Iulian Roşu.

Mutat de la Rahova la Jilava
Gigi Becali a fost mutat, marţi dimineaţă, la ora 4, de la Penitenciarul Rahova la Jilava. Avocaţii spun că nu au ştiut nimic despre această mutare, în timp ce reprezentanţii Penitenciarelor spun că măsura este una normală. "Procedura exactă e cea stabilită de regulamente. Sînt destule cazuri în care se face transferul deţinuţilor şi ziua, şi noaptea", a explicat Sorin Dumitraşcu, liderul Federaţiei Sindicatelor din Penitenciare.

Mourinho rîde de Steaua!
La prezentarea oficială ca antrenor la Chelsea, Jose Mourinho a precizat că, pentru el, obiectivul principal e cîştigarea Champions League, nu Europa, înţepîndu-l şi pe fostul antrenor al londonezilor, Rafa Benitez: "Europa League poate fi analizată în două feluri. Unul: o cîştigi. Altul: de ce o cîştigi? O cîştigi pentru că nu ai trecut de grupele Ligii Campionilor. Al doilea motiv: nu dai de echipe ca Steaua Bucureşti sau Rubin Kazan în Champions League".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (216)
gemminy55
gemminy55  •  13 Iunie 2013, 08:24
Postat de domana pe 12 Iunie 2013, 18:50

Mai oamenilor daca Gigi ar fi dat bani ca U.Cluj sa piarda era corect sa fie condamnat dar stim cu toti ca ROMANUL cand nu mai are nimic de castigat nu se omoara cu firea si atunci trebuie facut ceva ca sa-l determini sa joace corect . DAR CONSTAT CA LA NOI IN ROMANIA VORBA SA MOARA CAPRA VECINULUI E VALABILA NU CONTEAZA DACA AI VRUT SA FACI O TREABA CORECTA.

Si crezi ca jiji a facut 'o treaba corecta'?promitind valiza cu bani ce am vazuto la tv in ajunul partidei?hai domne ce dark,asa se cistiga un titlu sau o cupa/manevrind valize?!daca na fost in stare sa cistige pe teren de ce trebuie sa umble cu 'valize?'si de atunci tot cu dedesupturi a umblat acest personaj arogant si flegmatic,il tot invoca pe DUMNEZEU si deja si DUMEZEU sa saturat de el si ia aratat cale lumina si adevarul!acum sa mediteze la "rece"prostiile si pacatele comise .

gemminy55
gemminy55  •  13 Iunie 2013, 08:17
Postat de domana pe 12 Iunie 2013, 19:01

STIM CU TOTI CA SAU FACUT BLATURI SI CA TOATE ECHIPELE AU PARTICIPAT UNELE MAI MULT ALTELE MAI PUTIN STIM CA SI IN FOTBALUL INTERNATIONAL AU FOST MECIURI DUBIOASE STIM CA SI IN ALTE TARI SAU INTAMPLAT DAR NOI VREM SA FIM MAI CATOLICI DECAT PAPA SUNTEM IN STARE SA NE FACEM SINGURI RAU NUMAI SA MOARA SI CAPRA VECINULUI. UITATIVA DUMNEAVOASTRA LA ROMI NOSTRI CUM SE APARA UNUL PENTRU TOTI SI TOTI PENTRU UNU NOI NU TOTI TIPAM IN GURA MARE SA FIE PEDEPSITI OARE CE VINA AU BAIETI DE ASTAZI CARE PRIN MUNCA LOR SI-AU CASTIGAT ACEST DREPT

SI-AU CISTIGAT DREPTUL DIN ARANJAMENTELE PATRONILOR SI AL BLATURILOR! ALTFEL CUM SE AJUNGE SA FIE ACUZAT UN CLUB SAU MAI MULTE? AU INCALCAT LEGEA!!ASTA E ADEVARUL,SI SA FIE PEDEPSITA ,CUM A FOST CRAIOVA SI TIMISOARA!CE TOT SA IERTAM?DE CE?CA SA APARA ALTII CE GRESESC?NU FRATILOR,GATA! DACA CRAIOVA A FOST DEZAFILIATA SA FIE SI STEAUA SAU ORICARE CLUB CE SEFII LOR AU COMIS INFRACTIUNI,E ADEVARAT CA NU SUPORTERII SI JUCATORII SUNT VINOVATI DAR PATRONII SI SEFII DAAAAAAAAAA!SPER SA NU GASEASCA IAR O CALE FRF MITICA SI GLOATA LOR DE MAFIOTI O CALE DE IERTARE,AR FI IMORAL PTR FOTBALUL ROMANESC PTR ORICE ECHIPA CINSTITA!ASTEPT SA VAD CE SE VA DECIDE!DREPTATE PTR TOATE CLUBURILE SA SE FACA.

tigruzzu
tigruzzu  •  12 Iunie 2013, 22:27
Postat de zarqa pe 12 Iunie 2013, 19:52

Are dreptate Daniel Scanteie si desigur si autorul articolului. Asteptam acum pozitia lui Mircea Sandu sa vedem se mai grabeste ca in cazul Univ.Craiova ? Sunt convins ca Nashu' + Corleone o sa gaseasca "n" motive ptr a nu dezbate acest caz. Stiti de ce ? Ptr ca sunt niste mafioti ordinari.

Subscriu.

Vezi toate comentariile (216)
Comentează