FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

Cererea de liberare condiționată a lui Ioan Niculae, acceptată » Poate ieși din închisoare după 9 luni

Ioan Niculae (66 de ani), patronul Astrei Giurgiu (Liga 2), poate ieși din închisoare după 9 luni.
Ioan Niculae (66 de ani), patronul Astrei Giurgiu (Liga 2), poate ieși din închisoare după 9 luni.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2021 17:13 / Actualizat miercuri, 10 noiembrie 2021 17:42

Ioan Niculae (67 de ani), patronul Astrei Giurgiu (Liga 2), ar putea ieși din închisoare după 9 luni. Cererea lui de liberare condiționată a fost aprobată azi, însă decizia nu va fi pusă în executare până nu va deveni definitivă. Hotărârea poate fi atacată în termen de 3 zile de la data pronunțării.

Judecătoria Medigida a aprobat azi cererea de liberare condiționată a omului de afaceri. Sentința nu e definitivă și poate fi atacată în termen 3 zile. Dacă procurorii nu vor contesta hotărârea, atunci Ioan Niculae va fi pus în libertate.

Ioan Niculae poate ieși din închisoare după 9 luni

„Admite cererile reunite privind liberarea condiţionată a deținutului N. I. (n.r. – Niculae Ioan). Dispune liberarea condiţionată a condamnatului N. I, deţinut în Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, pentru executarea pedepsei aplicate prin sentinţa penală nr. 2292/2018 a Tribunalului Bucureșți Secţia I Penală, mandat nr. 6144/2021, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. (...) 

Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare pentru procuror şi condamnat. Pronunţată în camera de consiliu, azi 10.11.2021”, este decizia de astăzi a Judecătoriei Medgidia, citată de g4.media.

Patronul Astrei Giurgiu a executat deja fracţia de o treime (600 de zile), impusă în cazul deținuților care au o vârstă de peste 60 de ani. La calcularea fracţiei de o treime necesară pentru eliberarea condiţionată, instanţa a ţinut cont de perioada petrecută anterior de Ioan Niculae în închisoare (6 luni), ca urmare a condamnării primite în 2015 în dosarul „Mită la PSD”.

Pe 18 februarie 2021, patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Omul de afaceri este încarcerat la Penitenciarul Constanța Poarta Albă.

De ce a ajuns Ioan Niculae după gratii

Potrivit DNA, în perioada august 2008 - martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Citește mai multe știri de actualitate:

Mirel Rădoi, conferință de presă înainte de meciul cu Islanda: „Voi lua o decizie definitivă după cele două meciuri rămase”

Italianul convocat în premieră la națională așteaptă duelul cu Squadra Azzurra: „Vreau să vadă ce au pierdut”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (7)
454336759445595
Mihai Adrian Stoenescu  •  11 Noiembrie 2021, 09:58

Dacă nu era ioan nicolae,combinatele chimice actuale aveau soarta combinatului doljchim,uni muncesc și aduc bani la buget,iar alții obțin case în centul sibiului cu bani din meditații!! Acest om se afla în pușcărie politic,până la urmă cineva tot trebuie sa plătească pt. aceste abuzuri.

paolo13
paolo13  •  11 Noiembrie 2021, 05:40

De ce ii mai condamna, dacă le dau drumul imediat?

prapadlafcsb
prapadlafcsb  •  10 Noiembrie 2021, 20:09

Ba pana la urma e vorba de tribunal ori judecătorie... ori pt tine e același lucru?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează