FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Certat de Gigi, lăudat de MM! » Cum a fost primit Valeriu Lupu la Steaua

În primul cantonament, Lupu a fost confundat de Tănase cu Rusu:
În primul cantonament, Lupu a fost confundat de Tănase cu Rusu: "Nu m-am supărat, e normal ca Dodel să nu ne ştie foarte bine pe noi, ăştia mai tineri"

Articol de - Publicat miercuri, 06 iulie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 06 iulie 2011 00:18

Valeriu Lupu (20 de ani) povesteşte cum a fost întîlnirea cu Becali atunci cînd a bătut-o pe Steaua pe vremea cînd juca la Unirea şi cum crede că poate deveni titular în echipa lui Levy.

Valeriu Lupu este numele-surpriză pe care roş-albaştrii îl propun pentru sezonul ce va începe peste nici două săptămîni. Puştiul e la Steaua de la 8 ani, atunci cînd tatăl său l-a dus la grupa lui Radu Troi. Campionatul trecut, alături de mai mulţi jucători de la Steaua II, a fost împrumutat la Unirea Urziceni, unde a şi debutat în Liga 1.

În tur, Unirea, cu Lupu pe teren, a detonat bomba: 1-0 contra Stelei! Pe banca "militarilor" era Ilie Dumitrescu, căruia Gigi tocmai îi pusese la dispoziţie tot ce avusese mai bun Urziceniul. La fost campioană, numai copii, printre care şi Valeriu Lupu. "Am jucat în acel meci. La final, nici nu ştiam dacă să mă bucur sau să fiu trist, eu fiind stelist convins de mic. Bine măcar că peste alte două etape am cîştigat şi contra lui Dinamo!". :)

Întîlnirea cu finanţatorul

Aflat sub contract cu Steaua, Valeriu a fost una dintre ţintele lui Becali după meci. "Incredibil! Lupu ăsta, care e jucătorul meu, a tras de timp mereu!" a fost declaraţia patronului din Ghencea, care a speriat-o pe mama tînărului fotbalist. "Cînd am ajuns acasă, mama mi-a spus de declaraţia domnului Becali. Era cam speriată! Am mers apoi la dînsul la Palat, unde mi-a reproşat acelaşi lucru, că am tras de timp. I-am explicat că nu a fost aşa, că eram lovit şi de aceea aveam nevoie de îngrijiri medicale. E un om corect şi m-a înţeles. Mi-a spus că nu l-a deranjat că am dat totul pe teren, chiar a apreciat asta!", rememorează fundaşul întîlnirea cu Becali.

"Bravo, copile!"

În afară de Bejan, Lupu e unicul tînăr luat de Levy şi în al doilea cantonament din Austria. "De trei săptămîni, viaţa mea s-a schimbat mult în bine. Nu mi-e frică de concurenţă, pot să mă bat cu Latovlevici pentru postul de titular! Brandan? E colegul meu de cameră, mă ajută mult, dar el nu mai e un concuret pentru că joacă mijlocaş acum", anunţă Lupu. Valeriu cochetează şi cu "naţionala" de tineret a României, unde a fost chemat într-un turneu de Emil Săndoi.

Fundaşul stînga a fost lăudat de Mihai Stoica după primul turneu. "Mi-a plăcut mult de Lupu! E un fotbalist care va demonstra în campionatul viitor că are calitate!". Şi în meciul de luni, cu brazilienii de la FC Comercial (2-2), managerul a fost cu ochii pe fundaş. "Bravo, copile! Aşa, bagă piciorul!", a strigat MM după o intervenţie perfectă a fotbalistului.

"Postul meu preferat e cel de fundaş stînga, dar acum la Steaua am evoluat şi pe dreapta, iar la Urziceni am fost folosit şi în centru. Pentru a fi titular, joc oriunde!" (Valeriu Lupu, fundaş Steaua)

"Idolul meu e Roberto Carlos, iar echipa favorită Real Madrid. Am încredere în mine, sînt un luptător şi vreau să rămîn cît mai mult la Steaua şi să iau cît mai multe trofee!" (Valeriu Lupu, fundaş Steaua)

Citește și:

Transferul la FCSB a fost confirmat la miezul nopții! A făcut anunțul categoric: „A plecat”
Superliga
Transferul la FCSB a fost confirmat la miezul nopții! A făcut anunțul categoric: „A plecat”
A rămas fără permis după meciul Generației de Aur: „Vă dați seama cât de beat eram?” » Ce alcoolemie a avut
Nationala
A rămas fără permis după meciul Generației de Aur: „Vă dați seama cât de beat eram?” » Ce alcoolemie a avut
Primul transfer pregătit de Neil Lennon la Rapid » Presa din Scoția a făcut anunțul: este mijlocaș central și evoluează în Anglia
Superliga
Primul transfer pregătit de Neil Lennon la Rapid » Presa din Scoția a făcut anunțul: este mijlocaș central și evoluează în Anglia

La fel ca Ionel Ganea! Un nou fotbalist de legendă a reacționat dur după ce nu a fost invitat la meciul de adio: „Eu am construit această Generație de Aur! ”

O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”


Comentarii (5)
aethist
aethist  •  06 Iulie 2011, 10:08

Succes Lupu ... ai multe de demonstrat ...

blue_sky
blue_sky  •  06 Iulie 2011, 08:40

Lupu e bun o sa se afirme, Bejan n-a demonstrat deocamdata ca merita sa ramana la prima echipa.

forumeer
forumeer  •  06 Iulie 2011, 04:34

"În afară de Bejan, Lupu e unicul tînăr luat de Levy şi în al doilea cantonament din Austria." Zau? Atunci portarul Cojocaru(15 ani) si atacantul Rosu de la U-17(17 ani) ce sunt, veterani? Daca imi amintesc bine, am si zis la articolul privind meciul cu Fortuna ca singurul care mi-a placut a fost Lupu, care a jucat pe dreapta. Sper sa ramana la prima echipa, e talentat, tanar si polivalent!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează