FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Cesinha regretă că este alungat din Giuleşti: "Îmi plînge sufletul după Rapid"

Cesinha mai are contract cu Rapid pînă în vara lui 2012, el a semnat în urmă cu un an pe încă două sezoane
Cesinha mai are contract cu Rapid pînă în vara lui 2012, el a semnat în urmă cu un an pe încă două sezoane

Articol de - Publicat vineri, 17 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 17 iunie 2011 10:39

Aflat acasă, în Portugalia, Carlos Cesinha (31 de ani) e distrus după ce giuleştenii l-au anunţat să se prezinte la echipa a doua.


- Cesi, colegii tăi s-au reunit, tu cînd te prezinţi la antrenamente?
- Pe 27 iunie voi fi la Bucureşti, aşa am fost anunţat.

- Dar atunci echipa va fi în Austria.
- Aşa e, mie mi s-a cerut să mă prezint la echipa a doua. Îi respect pe toţi cei de acolo, dar nu e corect să mă antrenez cu ei. Eu am semnat cu prima formaţie, nu cu cea din Liga a 3-a. Oricum, e o prostie toată situaţia asta în care sînt eu.

- Adică?
- Rapid nu mă mai vrea, dar mă trimite să joc în eşaloanele inferioare. Un club profesionist ar fi discutat cu impresarul meu şi i-ar fi cerut să mă transfere. Puteau să se aleagă şi ei cu o sumă de bani, chiar şi două sute de mii de euro. Nu cred că le-ar fi stricat.

- Păi, acum ce faci?
- Eu sînt neplătit de aproape trei luni. Probabil că cei din Giuleşti vor ca eu să-mi depun memoriu să devin liber. Dar asta durează, cine mă mai ia pe mine în septembrie? Atunci, echipele vor avea loturile complete. Agentul meu a încercat să vorbească cu şefii rapidişti, dar n-a reuşit. Trebuie să ajungem la o înţelegere, aşa e cel mai bine pentru toată lumea. Îi voi aştepta să revină din Austria pentru a ne despărţi amiabil.

- Te aşteptai să ajungi în situaţia asta vara trecută, cînd ai semnat prelungirea?
- Atunci, nu, dar cînd am văzut că pe Spadacio l-au aruncat la gunoi, mi-am dat seama că şi eu pot ajunge într-o situaţie asemănătoare. Un club care vrea să ajungă în Champions League nu poate să se poarte aşa cu jucătorii săi. De fapt, nu clubul e de vină, ci cîţiva oameni de acolo.

"Se rupe o parte din mine"
- La cine te referi?
- Nu contează! Ceea ce vreau să se înţeleagă e faptul că n-am nimic cu Rapid. Iubesc echipa asta, va rămîne mereu în inima mea. M-am simţit extraordinar acolo, am trăit clipe minunate. Crede-mă că acum o oră m-am uitat pe youtube la filmuleţe, la meciuri importante, cu Steaua, cu Dinamo, victorii frumoase. Mi-au dat lacrimile. Simt că o parte din mine se rupe, parcă nu-mi vine să cred că nu voi mai juca în Giuleşti.

- Ai un mesaj pentru fanii Rapidului?
- Da, le cer scuze pentru evoluţiile mele din ultima perioadă! Mereu am jucat cu sufletul şi am dat totul pe teren, dar au fost şi meciuri cînd nu mi-a ieşit ce mi-am dorit. Regret că plec dator faţă de ei şi că nu i-am putut bucura mai mult.

240.000 de euro e salariul anual pe care-l are Cesinha în Giuleşti

700.000 de euro a plătit Rapid celor de la Braga în vara lui 2007 pentru a-l cumpăra pe Cesinha

"Un club cu pretenţiile Rapidului cred că ar trebui să fie mai profesionist. Mi-e greu să cred că la Steaua sau la CFR se procedează la fel cu fotbaliştii care nu mai sînt doriţi"
Carlos Cesinha, mijlocaş Rapid

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
mosh_vishiniu
mosh_vishiniu  •  22 Iunie 2011, 16:20

in afara de meciurile de debut si de finalul de anul trecut cand a vrut sa plece (cioaca bagata ca sa semneze prelungirea) in rest acest jucator ne-a tras-o din toate pozitiile.accidentari bizare sau mimate,jocuri proaste,si pe bani multi.acum a ajubs la mana clubului care,cand se ruga de el sa joace zicea ca-l doare ubdeva ca salariul tot merge (asa e contractul).ui-te ca se poate si invers:ai luat banu multi fara sa joci bine,dai o parte inapoi ca sa poti pleca la timp.altfel pleci la toamna (daca!) si te antrenezi singur sau cu echipa a doua.eu care am fost pe stadion,si mi-ai scos peri albi zic ca iti meriti tot ce ti se intampla.la fel si spadacio,lazar si herea.marcos ramai!

ph3nomen
ph3nomen  •  22 Iunie 2011, 01:33

adevarul este ca nu ai jucat nimic.....

b4ttery
b4ttery  •  18 Iunie 2011, 20:24

Si cesi si spada au fost doar mercenari,desi spada din pct.meu de vedere si-a meritat toti banutii .E bine sa mai si plece , ca sa se inteleaga ca nu 2-3 jucatori fac rapidul si ca acei cativa jucatori nu fac ce vor cand vor.Personal ii respect pe amandoi (cesi ,spada)si pe Marius Constantin si Lazar,dar trebuie inteles ca trebuie sa existe o lista de atributiuni respectata.FORTA RAPID

Vezi toate comentariile (24)
Comentează