FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

CFR a luat dublu faţă de Steaua » Clujenii sînt campioni la banii încasaţi datorită participărilor din cupele europene

Articol de - Publicat miercuri, 05 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 04 septembrie 2012 22:20

Ardelenii au încasat mai bine de 20 de milioane de euro din prezenţele în Europa în ultimii trei ani, în timp ce roş-albaştrii au luat doar puţin peste 8 milioane


CFR Cluj e cel mai bogat club din România. Cifrele oferite de UEFA în urma participărilor în ultimii trei ani în cupele europene confirmă acest lucru. Ardelenii au încasat peste 20 de milioane de euro pentru cele două participări în cupele europene în ultimele trei sezoane. Clujenii au jucat în sezonul 2009-2010 în Europa League, iar un an mai tîrziu au ajuns în grupele Champions League, de acolo şi grosul sumei cîştigate.

Chiar dacă steliştii au participat an de an în Europa, faptul că aceste prezenţe au fost în Europa League a făcut ca steliştii să încaseze numai 8 milioane de euro. Peste stelişti în clasamentul banilor luaţi se află şi Unirea Urziceni, dar şi Oţelul Galaţi, ambele calificate în grupele Champions League. Cu un total de peste 72 de milioane de euro luate în trei ani de echipele româneşti datorită participărilor în Europa, România se află pe poziţia a unsprezecea!


136 de milioane de euro a încasat Chelsea în urma prezenţei în Europa în ultimii trei ani. Echipa lui Abramovici e prima în topul prezentat de UEFA

Ce bani au încasat echipele româneşti pentru participările europene în ultimii 3 ani
1. CFR 20,169 mil euro
2. Oţelul 18,382 mil euro
3. Urziceni 18,188 mil euro
4. Steaua 8,305 mil euro
5. FC Vaslui 2,031 mil euro
6. Rapid 1,821 euro
7-8. Poli Timişoara 1,582 mil euro
Dinamo 1,582 mil euro

Dumitraş nu e pe listă!
Steaua a anunţat lotul de jucători pentru grupele Europa League. Dintre cei 23 de fotbalişti puşi pe listă lipseşte fundaşul dreapta Andrei Dumitraş, adus în vară de la Ceahlăul. În locul său, Reghecampf l-a ales pe Gabi Matei, chiar dacă acesta nu este încă refăcut sută la sută în urma operaţiei suferite la genunchi în vară. Lotul Stelei pentru Europa League: Tătăruşanu, Stanca - portari, Georgievski, G. Matei, Gardoş, Szukala, Martinovici, Chiricheş, Pîrvulescu, Latovlevici - fundaşi, Chipciu, Ad. Popa, Bourceanu, Pintilii, L. Filip, Prepeliţă, Cristi Tănase, Tiberiu Bălan, Iulian Roşu - mijlocaşi, Mihai Costea, Rusescu, Nikolici, Adi Rocha - atacanţi. Pe lista B au fost trecuţi tinerii Cojocaru şi Puşcaş.


Şansa a treia la calificare
Deşi steliştii au fost entuziasmaţi de tragerea la sorţi pentru grupele Europa League, book-makerii văd trupa din Ghencea cu a treia şansă la calificarea în primăvara europeană. Favorita grupei e adversara din primul meci, Stuttgart, care are o cotă de 1,55, urmată de danezii de la FC Copenhaga, cu 4,25. Steliştii au a treia şansă, cu 8,50 cotă, iar ultimii sînt norvegienii de la Molde, cu o cotă de 9,00.

Vor un portar de 18 ani
Steliştii sînt interesaţi de achiziţionarea lui Eduard Pap, portarul echipei naţionale Under 19 a României. "Eugen Nae şi Mihai Stoica au venit special la meci ca să-l monitorizeze. Cei de la Steaua îl vor şi sînt sigur că cei din Ghencea ar da lovitura cu el. Pap e un portar de mare viitor şi dacă va munci în continuare va ajunge departe!", a declarat antrenorul lui Pap, Ilie Botezatu. Pap evoluează în acest moment la Şcoala de fotbal din Jimbolia a lui Marcel Băban.

"Chiricheş e peste fundaşii lui Chelsea!"
Dumitru Dragomir îl laudă din nou pe Vlad Chiricheş, pe care-l consideră mai valoros decît stoperii lui Chelsea, David Luiz şi Gary Cahill! "Chiricheş va sparge plafonul cînd va pleca de la Steaua. El merită mai mult de zece milioane de euro. Ambii fundaşi de la Chelsea sînt mai slabi decît Chiricheş", a mărturisit şeful Ligii. Acesta consideră că Steaua a greşit că nu l-a luat pe Teixeira de la Rapid: "Dacă eram eu la clubul din Ghencea, făceam orice să-l am. El şi Sînmărtean sînt cei mai buni mijlocaşi din ţară!".

Ferfelea costă 700.000 de euro!
Steaua a încercat pe ultima sută de metri a perioadei de transferuri să-l achiziţioneze pe Viorel Ferfelea de la Sportul. Gigi Becali a luat legătura cu patronul "studenţilor", Vasile Şiman, dar a fost speriat de preţul solicitat de acesta. Şiman i-a transmis şefului din Ghencea că preţul de pornire al mijlocaşului de 27 de ani este de 700.000 de euro, iar discuţiile dintre părţi s-au încheiat imediat.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (41)
cfrclujole
cfrclujole  •  06 Septembrie 2012, 18:55

Logic! Unul e matematician iar celalalt....oier...

ervfr
ervfr  •  05 Septembrie 2012, 18:40

Acum ma uit mai bine. Otelul printr-o singura prezenta a castigat cat CFR-ul in 3 prezente. Oare unde sunt banii aia ca in echipa nu s-a investit. Noul actionar Adamescu nu cred sa aiba acces la fondul asta...deci sa nu ne mai intrebam cum si de ce a ajuns campioana Otelul. Pacat ca o echipa asa de frumoasa ca Otelul cu jucatori zic eu ok a stat la indemana altora. In fine...La mai multi bani tuturor echipelor romanesti, bani care sper eu ca vor fi investiti cu cap:).

forza_banat_si_transilvania
forza_banat_si_transilvania  •  05 Septembrie 2012, 17:31
Postat de xcristianx pe 05 Septembrie 2012, 17:25

stiere legata de sumele incasate din europa, cu 10 randuri legate de titlu si 100 de randuri legate de steaua bravo steaua gsp bucuresti

Iar steaua ii club comunist iar la revolutie , DACA am facut o revolutie , steaua si dinamo trebuiau sa dispara dar se pare ca milioane de romani mai sunt comunisti si acum si nu traiesc in prezent!

Vezi toate comentariile (41)
Comentează