FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - PANDURII 1-0

CFR Cluj a cîştigat primul meci după o pauză de patru etape

Hugo Alcantara, Alcantara, CFR Cluj
Hugo Alcantara, Alcantara, CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 martie 2010 00:00

Fundaşul Alcantara i-a adus liderului prima victorie după etapa a 18-a, cînd Clujul a cîştigat pe terenul campioanei Unirea Urziceni

Cîte vieţi are Mandorlini? Glonţul l-a pîndit de patru ori în acest retur şi ieri, la cotitură, îl aştepta Cîrţu - Eastwood Sorinaccio, "ucigaşul" de antrenori vişinii. I-a parafat sentinţa lui Trombetta (2-1) şi l-a condamnat pe Conceicao (1-0). Şi cîtă baftă să mai aibă CFR, lider cu o singură victorie în retur?
Vezi rezumatul meciului CFR Cluj - Pandurii 1-0! (video)

Clujul a vrut să spulbere din start dubiile, dar nu avea cu ce! Bud (1) şi Y. Kone (5) au tras în Stanca în faze simetrice: singuri, cu mingea pe voleu, din 8 metri! Fundaşul Alcantara a trecut la finalizare: a urcat pe centrarea lui N. Dică şi a plasat mingea, cu capul, în dreapta lui Stanca, 1-0 (25).

Vranjes a replicat rapid, dar a trimis aiurea, din 7 metri (28). La fel şi două minute mai tîrziu, cu acelaşi servant, Nalaţi. Cîrţu a acoperit galeriile cu un răcnet prelung, iar Mandorlini a căzut, moale, pe bancă. Cadu putea să-l îngroape, deviind la două palme de propria poartă centrarea lui Popete, care-l făcuse din gleznă pe Edimar (45)!

N. Claro a scos la sacrificiu din faţa lui Vranjes (56). Curios, oltenii desenau, CFR căuta lovitura pe contre. Kone a vrut, însă nu era în ziua lui norocoasă: "cap" din 5 metri, complet aiurea! Bud (60) şi N. Dică (62) au ţintit vinclul, vişinii păreau, în sfîrşit, că vor golul doi. Nu l-a adus nici Traore, şut slab din 10 metri (77), nici Dică, a cărui minge a ciupit bara (89), dar CFR ia punctele. E prima victorie a liderului după etapa a 18-a!

"Am promis că o să cîştigăm cu Pandurii şi ne-am ţinut de cuvînt. Acum vrem ca şi Gaz Metan să se ţină de cuvînt şi să încurce Steaua"
Cristian Bud, atacant CFR Cluj

"Traore şi Kone trebuie să-şi îmbunătăţească jocul, îşi crează ocazii, dar marchează puţin. Voi face multe schimbări de acum înainte la echipă, vor juca prin rotaţie"
Andrea Mandorlini, antrenor CFR Cluj

"Bud trebuia să fie eliminat, iar la faza golului a fost fault la portar. Încă nu-mi cunosc jucătorii, nu ştiu ce posibilităţi au, dar vom încerca să scăpăm de retrogradare"
Sorin Cîrţu, antrenor Pandurii

A intervenit Paszkany?
Finanţatorul clujenilor a declarat în repetate rînduri că nu înţelege de ce Nicolae Dică şi Peralta nu au loc, pe teren, în acelaşi timp. Surprinzător sau nu, Mandorlini i-a titularizat în faţa Pandurilor pe amîndoi. Surse credibile spun că Paszkany i-a impus italianului să joace în această formulă. La ultimul antrenament de dinaintea jocului, Emil Dică apărea în echipa titularilor, Peralta fiind doar rezervă. (Valentin Şchiopu)

Dublu-fault înaintea golului
Reuşita cu care CFR a cîştigat meciul a fost precedată de două faulturi în aceeaşi fază! Mai întîi a fost o intervenţie neregulamentară asupra portarului Stanca, după care Alcantara a busculat un adversar, ca să se asigure că mingea iese în corner. Tot fundaşul brazilian a şi marcat, cu o lovitură de cap, după executarea loviturii de colţ.

Ştirile meciului
Căpitanul gorjenilor, Alex Păcurar, a rezistat în teren numai 20 de minute. El s-a resimţit după un duel tare cu Gabi Mureşan şi a fost înlocuit de Nalaţi.
Sorin Cîrţu şi Silviu Lung l-au flancat pe centralul Marian Balaci în drumul spre vestiare, la pauză. Cei doi i-au reproşat arbitrului unele decizii din prima parte, în corul de fluierături al publicului clujean.
Vranjes şi Nuno Claro s-au ciocnit violent în minutul 56, la un duel aerian. Partida a fost întreruptă pentru două minute, dar ambii jucători au putut continua.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (11)
 •  21 Martie 2010, 11:48

In poze e cvintuplul fault al lui Acantara. Publicul tinta a lui Radu Naum e satisfacut.

 •  21 Martie 2010, 11:18

nu se pomeneste nimic nici de faultul inafara terenului saupra jucatorului de la cfr GSP: ptr 200 RON va scriu eu un articol MULT mai la obiect decat acest ..a

cfrcluj
cfrcluj  •  21 Martie 2010, 09:58

Dan Bris esti un scriitor jalnic, partinitor si extrem de slab. Tot ce ai scris sespre meci are 10% obiectivitate. Mai bine comenteaza meciurile stinei tale tataie.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează