FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Probleme peste probleme pentru CFR Cluj, înaintea meciului cu UTA

Andrea Mandorlini
Andrea Mandorlini

Articol de - Publicat sambata, 25 noiembrie 2023 10:00 / Actualizat sambata, 25 noiembrie 2023 10:20

Andrea Mandorlini continuă să aibă mari bătăi de cap în alcătuirea echipei, din cauza numeroaselor probleme medicale apărute în ultimul timp. Iar lotul de la CFR Cluj nu mai este atât de numeros ca în precedenții ani, Și pentru partida de azi, cu UTA, tehnicianul nu se poate baza pe 5-6 jucători dintre potențialii titulari.

Cristi Manea nu mai joacă de la începutul lui septembrie

Internaționalul Cristian Manea nu mai joacă din prima decadă a lui septembrie. A evoluat ultima dată în campionat în runda a 8-a, în victoria din deplasare, 4-1 cu Voluntari. 

Titular, a fost schimbat atunci cu Mogoș, în minutul 85. A mers la lot, a fost integralist la meciul "tricolorilor" cu Israel (1-1), din 9 septembrie, după care, la un antrenament la Mogoșoaia, înainte de partida cu Kosovo, a acuzat niște dureri și a dispărut. 

Accidentarea, o întindere la ligamentul colateral medial l-a ținut de atunci în afara terenului. A fost să se trateze la Marijana Kovacevic, în Serbia, apoi în Spania, dar e încă la recuperare. Și este destul de puțin probabil să mai joace în acest an, având în vedere absența de peste două luni de pe gazon

Camora și Ajeti au leziuni musculare, Boben nu și-a revenit din prima etapă

Căpitanul Mario Camora are tot mai dese probleme medicale. El s-a accidentat după ceva mai mult de o oră în partida cu Hermannstadt (0-1), din etapa a 15-a și a pierdut și lotul pentru meciurile cu Israel și Elveția. 

Până azi nu se antrenase normal cu echipa și cel mai probabil nu va intra în formula de bază pentru jocul de mâine, cu UTA.

Stoperul albanez Arlind Ajeti (30 ani) a devenit și el indisponibil după ultima etapă din Liga 1. A ieșit accidentat, în minutul 80 al meciului retur din deplasare, cu Poli Iași (3-3) când a și marcat al doilea gol al ardelenilor. 

Investigațiile ulterioare au dezvăluit că a suferit o ruptură musculară, motiv pentru care n-a mai fost convocat nici la lotul Albaniei pentru ultimele partide din preliminariile Euro 2024, cu Moldova și cu Feroe.

Colegul său de compartiment, Matija Boben (29 ani), nu mai joacă de la începutul campionatului. În runda inaugurală, la partida cu Poli Iași, slovenul a ieșit de pe teren după nici un sfert de oră, acuzând o leziune musculară. 

De atunci el n-a mai bifat niciun minut pentru CFR, în nicio competiție. E încă în refacere și ar putea apărea totuși pe teren până la finele acestui an.

Bârligea și Krasniqi sunt indisponibili

Doi dintre oamenii de bază din atac, Daniel Bârligea (23 ani) și Ermal Krasniqi (25 ani), s-au putut pregăti normal. Românul a fost convocat la ultima acțiune a naționalei, dar a părăsit cantonamentul. 

A acuzat tot o leziune musculară ce nu putea fi remediată până la întâlnirile cu Israel și Elveția. Iar Ermal Krasniqi a venit și el accidentat de la lotul celor din Kosovo, deși nu a evoluat în ultimele două partide, cu Elveția și cu Belarus. Jucase însă toată repriza a doua a restanței Israel.

Surse apropiate grupării ardelene susțin că nici Ciprian Deac nu este complet refăcut pentru jocul cu UTA.

Nu este exclus ca, în aceste condiții, mâine să apară în centrul defensivei internaționalul de tineret Matei Ilie (20 ani), iar în atac Alin Fica (22 ani).

"Am avut probleme destul de mari în acest sezon. Am început pregătirea de vară cu un grup de jucători, unii au plecat, alții au venit pe rând și au apărut destul de repede probleme medicale", au dezvăluit surse din apropierea grupării din Gruia.

VIDEO Superliga - Etapa XVII » Match Preview CFR Cluj - UTA Arad

CFR Cluj nu o bate nici pe UTA, iar Mandorlini va avea de dat explicații » Clasamentul actualizat al Superligii: FCSB rămâne lider
CFR Cluj - UTA 0-0
CFR Cluj nu o bate nici pe UTA, iar Mandorlini va avea de dat explicații » Clasamentul actualizat al Superligii: FCSB rămâne lider
Mandorlini a reacționat la acuzațiile lansate de tatăl lui Deac: „Am părul alb, cunosc multe lucruri”
CFR Cluj
Mandorlini a reacționat la acuzațiile lansate de tatăl lui Deac: „Am părul alb, cunosc multe lucruri”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close