FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR CLUJ. EXCLUSIV Campioana își ia stoper de națională! Vin întăririle cerute de Dan Petrescu

Dan Petrescu începe să primească transferurile cerute. foto: Raed Krishan +27   FOTO
Dan Petrescu începe să primească transferurile cerute. foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 02 noiembrie 2020 19:46 / Actualizat luni, 02 noiembrie 2020 22:38

CFR CLUJ. Ben Youssef, care a fost cu naționala Tunisiei inclusiv la Mondialul din 2018, va semna marți cu gruparea din „Gruia”.

CFR nu se oprește din transferat nici la peste o lună de la încheierea perioadei de mercato. Lovită în plin în defensivă, din cauza accidentărilor lui Cestor, care va absenta până în primăvară, și Vinicius, leziune musculară, campioana a reușit să dea o importantă lovitură. A convins un fotbalist cu un CV foarte bun să vină să joace în Gruia.

Astra l-a propulsat în fotbalul mare 

E vorba despre Ben Youssef, cel care a mai evoluat în Liga 1, la Astra Giurgiu, unde a ajuns după ce a venit din liga a 3-a din Anglia, de la Leyton Orient! 

Între 2012 și 2015, tunisianul a bifat aproape 100 de meciuri pentru Astra, cu care a reușit rezultate excelente: a câștigat două trofee, Cupa și Supercupa României, ambele după ce a trecut de FCSB în meciul cu trofeul pe masă, a fost vicecampion în Liga 1 în 2013-2014, iar într-un sezon s-a calificat în grupele Europa League, după ce giurgiuvenii au eliminat-o pe Lyon. Tocmai datorită prestațiilor excelente de la Astra, Ben Youssef a fost convocat și la naționala Tunisiei, unde a debutat în octombrie 2013.

CFR CLUJ. EXCLUSIV Campioana își ia stoper de națională! Vin întăririle cerute de Dan Petrescu
Ben Youssef (în alb)

Cu reprezentativa țării sale a mers la Campionatul Mondial din Rusia, acum 2 ani, unde a fost titular în două dintre cele 3 jocuri din grupă: 1-2 cu Anglia și 2-5 cu Belgia.

Ben Youssef, titular în Franța și Turcia 

După ce a plecat de la Astra a urcat nivelul în care a evoluat. Mai întâi a îmbrăcat tricoul lui Caen, în prima ligă din Franța, după care a ajuns în Turcia, la Kasimpașa, unde în doi ani și jumătate a jucat aproape toate meciurile ca titular. 

La începutul acestui an a ajuns la Denizlispor, la care nu s-a impus și a bifat doar 4 jocuri în tot anul, ultima sa apariție fiind acum mai bine de 4 luni, pe 28 iunie. Ben Youssef e așteptat să ajungă în cursul zilei de marți în Gruia, unde va semna contractul și se va pune sub comanda lui Dan Petrescu. El va avea drept de joc, până la finalul lui 2020, doar în meciurile din competiția internă, nu și în grupa de Europa League.

50% din lotul lui CFR Cluj e trecut de 30 de ani! 

Ben Youssef se încadrează perfect în strategia lui Dan Petrescu: jucător cu mare experiență și cu o vârstă înaintată. Tunisianul va fi al 14-lea fotbalist din lotul actual care are cel puțin 30 de ani împliniți. Ceilalți 13 fiind Bălgrădean, Sandomierski, Vinicius, Camora, Latovlevici, Chipciu, Deac, Luis Aurelio, Pereira, Soares, Djokovici, Rondon și Hoban, ultimul urmând să împlinească 38 de ani peste o lună!!! În plus, Ben Youssef va fi cel de-al 15-lea străin!

31 de aniare Ben Youssef, care are și cetățenie franceză fiindcă s-a născut la Marseille, în martie 1989

1,89 metriare Ben Youssef, va fi al doilea cel mai înalt fotbalist al CFR-ului, după Djokovici (1,90)

46 de meciuriși două goluri are Ben Youssef pentru Tunisia, ultima selecție fiind bifată în martie 2019

725.000 de euroe valoarea la care îl cotează site-ul transfermarkt, în vara lui 2016, când era la Caen, a atins 1,75 milioane euro

FOTO Cele mai tari imagini din meciul CFR Cluj - Gaz Metan 1-2

+23 FOTO

CFR Cluj - Gaz Metan 1-2 // VIDEO Costin Curelea: „Doar ghinionul a făcut să nu înscriem”

Citește și alte știri despre CFR Cluj: 

CFR Cluj. Reacție categorică după anunțul lui Dan Petrescu: „Nu pleacă, dă-l în mă-sa! Cine-l lasă?!”

ANALIZĂ GSP » CFR țipă degeaba! Arbitrii au favorizat-o și în acest sezon! Hermannstadt, ca pe vremea Cooperativei! Dinamo, victima „fluierașilor”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  03 Noiembrie 2020, 10:55

Pai daca Covidul da lovitura la "Azilul de batrani" de la CFR Cluj, din nou Dan Petrescu va face inca o criza de nervi! Pe moment, nu mai pleaca de la CFR Cluj dar daca mai pierde un meci... la revedere si... se mai gandeste!!!

seantheman
seantheman  •  02 Noiembrie 2020, 23:06
Postat de geany_brazilianul pe 02 Noiembrie 2020, 20:45

si totusi, cel mai probabil e peste toti fundasii fcsb

da? l-ai vazut pe cristea? se apara perfect si si da goluri. sa vedem daca ben asta o sa fie in stare sa se impuna macar in primul 11,dar nu cred.

seantheman
seantheman  •  02 Noiembrie 2020, 23:06

inca o petarda pentru dan petrescu. daca se intreaba dan petrescu de ce nu o sa termine nici in primele 2,sa se uite la ben youssuf asta.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close