FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ CAMPIOANA ROMÂNIEI

CFR CLUJ, CAMPIOANA ROMÂNIEI // CFR Cluj, traseu horror în Champions League: 8 meciuri pentru calificarea în grupe + adversari teribili

CFR Cluj // FOTO: Raed Krishan
CFR Cluj // FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 13 mai 2019 08:41

CFR Cluj este noua campioană a României și se pregătește deja de preliminariile UEFA Champions League, acolo unde va avea un traseu infernal.

CFR va participa în Champions League încă din primul tur preliminar al competiției. Ardelenii nu vor fi capi de serie la tragerea la sorți, din cauza coeficientului prea mic, 3,500, așa că au nevoie de noroc ca să evite câteva nume complicate.

Până la grupele Champions, vișiniii ar trebui să treacă patru tururi, cu tot cu play-off, deci opt partide.

Posibili adversari turul I: Celtic, BATE Borisov, Astana, Qarabag, Steaua Roșie, Sheriff, Rosenborg, HJK, Dundalk, Shkendija.

  • Meciul tur va avea loc pe 9 sau 10 iulie, returul, după o săptămână.

Turul II

Pe 18 iunie, la Nyon, se vor stabili primele două tururi preliminare. CFR va juca sigur cu un cap de serie în turul II, dar dacă va trece mai departe, iar respectiva echipă va avea coeficient să fie cap de serie și în turul 2, atunci clujenii vor prelua automat acest statut și vor întâlni în turul II o echipă accesibilă.

Posibili adversari: HJK Helsinki (Finlanda), Dundalk (Irlanda), Slovan Bratislava (Slovacia), Sheriff Tiraspol (Moldova), Dudelange (Luxemburg).

TURUL III

Dacă trupa lui Dan Petrescu va reuși să treacă de primele două tururi, ar putea să dea peste un adversar grandios: campioana Olandei, Ajax. Din cauza faptului că a căzut mult în clasamentul coeficienților, Olanda nu mai trimite echipă direct în grupele UCL. 

Posibili adversari: Ajax, Celtic, Copenhaga, Dinamo Zagreb, BATE Borisov, Ludogoreț

PLAY-OFF infernal

Barajul pentru grupe, pe traseul campioanelor, ar conține doar 3 meciuri, deci 3 posibile adversare pentru CFR. 

Posibili adversari: Ajax, Celtic, Copenhaga

Turul I: 9/10 - 16/17 iulie
Turul II : 23/24 - 30/31 iulie
Turul III: 6/7 - 13 august
Play-off Champions League: 20/21 - 27/28 august

Dacă vor fi eliminați din Champions League, nu vor ieși de tot din Europa, retrogradează în Europa League, așa că ar mai beneficia de o încercare de calificare în grupe.

Vezi și:

VIDEO+FOTO 40 de imagini de colecție de la petrecerea lui CFR Cluj + Dan Petrescu a cântat cu lăutarii: „Vă spun cum stă treaba, cu Steaua jucăm degeaba”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (74)
lotzy88
lotzy88  •  17 Mai 2019, 20:14
Postat de remarque pe 13 Mai 2019, 19:19

Dar FCSB de ce nu a continuat sa faca puncte? Ca doar valoarea FCSB-ului nu ar fi trebuit sa scada dupa ce CFR a facut prezenta in CL(unde a facut 10 puncte). Mie mi se pare ca au contribuit cu toti la pierderea coeficientilor, Urziceni, Viitorul, Otelul, Astra, CFR si chiar FCSB prin seria de 24 de meciuri slabe. Iar vina suprema o poarta clanul Becali prin sistemul mafiot practicat, Dragomir si Gino prin invarteli si comisioane, Sandu si Burleanu prin contributia arbitrajului subiectiv si lipsit de valoare care dezavueaza orice tendinta de competitie. Si prin schimbarea sistemului competitional. O liga de 16 din care sa pice 4 direct cred ca era mult mai dinamica.

Rapid nu mai exista auzi la el... veziti de steaua ta dil liga 3.

ticbis
ticbis  •  13 Mai 2019, 22:24
Postat de demolarii pe 13 Mai 2019, 22:07

Avand in vedere realitatea, Dinamo si Rapid au impreuna o singura participare europeana in ultimii 7 ani, e evident cine a facut punctajul. Cfr , daca e echipa poate castiga cupe europene. La fel, si Fcsb daca era echipa cea mai buna castiga titlu....

Avand in vedere realitatea, te asigur ca Hategan si Coltescu nu aduc puncte din Europa... Restul e degeaba, chiar daca cheferul va castiga urmatoarele 5 campionate la rand...:) Daca ai cat de cat minte, intelegi si singur de ce...

demolarii
demolarii  •  13 Mai 2019, 22:07

Avand in vedere realitatea, Dinamo si Rapid au impreuna o singura participare europeana in ultimii 7 ani, e evident cine a facut punctajul. Cfr , daca e echipa poate castiga cupe europene. La fel, si Fcsb daca era echipa cea mai buna castiga titlu....

Vezi toate comentariile (74)
Comentează
Close