FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - CSU CRAIOVA

CFR CLUJ - CSU CRAIOVA // EXCLUSIV Interviu cu legenda Gabi Mureșan: 3 declarații tari în ziua meciului decisiv pentru titlu: „Cel mai mare merit e al lui Conceicao, dar jucătorii au înțeles greșit bunătatea lui”

Gabi Mureșan a câștigat 8 trofee alături de CFR Cluj // FOTO: GSP
Gabi Mureșan a câștigat 8 trofee alături de CFR Cluj // FOTO: GSP

Articol de - Publicat duminica, 12 mai 2019 13:04

Gabi Mureșan (37 de ani) e fără îndoială legenda celor de la CFR Cluj, alături de care a câștigat nu mai puțin de 8 trofee în cei 6 ani petrecuți în „Gruia”.

  • CFR Cluj - CSU Craiova se joacă azi, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Look Sport, TV Telekom Sport 3 și TV Digi Sport. Dacă formația lui Dan Petrescu nu va pierde contra oltenilor, va fi campioană pentru a doua oară consecutiv, cu o etapă înainte de finalul play-off-ului

1. „Pierzi dacă joci la egal!”

Înaintea meciului cu CSU Craiova din această seară, Gabi Mureșan a vorbit în exclusivitate pentru GSP.ro despre situația de la echipa lui de suflet. Cu un calm specific ardelenesc, Mureșan a dezbătut lupta la titlu cu FCSB, a analizat antrenorii care au trecut pe la CFR Cluj în acest sezon, comentând și șansele echipei de a ajunge în grupele unei competiții europene. 

„O spun din proprie experiență, dacă joci la egal, pierzi! CFR are o echipă bună, cred că va trebui să joace la victorie cu CSU. Am rămas un susținător al CFR-ului, acolo am avut cei mai frumoși ani. Cei de la Cluj au fost cei mai echilibrați și cei mai serioși, cred că merită titlul. Pronostic pentru diseară? CFR bate lejer, de la două goluri în sus”, a spus fostul fotbalist.

2. „Cel mai mare merit îl are Conceicao, dar a fost prea bun cu jucătorii”

Mureșan e de părere că cel mai mare merit pentru câștigarea campionatului îi aparține lui Antonio Conceicao, tehnicianul demis după 22 etape, deși a lăsat echipa pe primul loc. El vorbește în termeni laudativi și despre Alin Minteuan, predecesorul lui Dan Petrescu. 

„Edi Iordănescu, săracul, nici n-a apucat să-și cunoască toți jucătorii. Experiența din vestiar a adus titlul, dar cred că cel mai mare merit îl are Toni Conceicao, el a pregătit cel mai mult echipa. A fost și este un antrenor care are răbdare, cred că a făcut greșeala că a dat prea multă libertate unor jucători. Când antrenezi atâția jucători de naționalități diferite, unii înțeleg greșit bunătatea antrenorului, dar nu vreau să dau nume.

Niciun jucător nu îi dă peste nas lui Dan Petrescu. Îmi pare rău și de Alin Minteuan, merita să rămână mai mult de 5 etape. Oricum, pe cei de la CFR îi interesează să câștige campionatul, indiferent cine ar fi antrenor”, a mai spus Mureșan. 

3. „ERAU JUCĂTORI MAI DE VALOARE CÂND ERAM EU LA CFR”

Mureșan face o comparație între actuala situație din fotbalul românesc și cea în care o dirija din teren pe CFR Cluj la marile succese europene cu AS Roma, 2-1, și Manchester United, 1-0. Acesta e de părere că doar investițiile masive o pot ajuta pe CFR să revină în grupele unei competiții europene.

„Fără să fiu modest, când eram eu la CFR Cluj erau jucători mai de valoare, dar de atunci s-au schimbat multe. Ultima performanță europeană a fost făcută când eram și eu, când am făcut 10 puncte cu Manchester United în grupă. Nu se mai investește, n-au mai fost bani, iar jucătorii de valoare costă mulți bani.  Campionatul nostru a scăzut mult. În 2008-2009-2010 erau echipe foarte tari, erau Urziceni, Vaslui, Dinamo, Rapid, Timișoara. 

Cred că sunt resurse la Cluj, din moment ce și-au permis să-l aducă pe Dan Petrescu din China. Ca să faci performanță, să intri în grupele Champions League, trebuie făcute niște investiții, să schimbi unii jucători, nu că actualii jucători n-ar avea valoare. Dar trebuie totuși altceva, uită-te ce jucători sunt în Champions League”, a mărturisit fostul căpitan al „feroviarilor”.

8 trofeea câștigat Gabi Mureșan alături de CFR Cluj: 3 titluri, 3 Cupe și două Supercupe, acesta evoluând la „feroviari” între 2007 și 2013

Vezi și:

CFR Cluj sparge monopolul! Numai Steaua și-a apărat titlul în ultimii 35 de ani » Ardelenii sunt la un punct distanță

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
137499780725699
Yuly Mitroi  •  12 Mai 2019, 21:30

lacatus : muresan MACELARI

copacabana_70
copacabana_70  •  12 Mai 2019, 19:52

Daca si cotonogarul asta este legenda...inseamna ca incurajam violenta...poate legenda coatelor in gura,legenda picioarelor rupte...vai mama voastra.

100002473541087
Danut Ognean  •  12 Mai 2019, 19:21

condoleante gigei

Vezi toate comentariile (20)
Comentează