FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - CSU CRAIOVA

CFR Cluj - Universitatea Craiova 1-2 » Mitriță și „Zorro” Baiaram, eroii oltenilor în Gruia! Adi Mutu, adio, titlu?

Mitriță a înscris în CFR Cluj - Universitatea Craiova +11   FOTO
Mitriță a înscris în CFR Cluj - Universitatea Craiova

Articol de , - Publicat sambata, 16 martie 2024 21:58 / Actualizat sambata, 16 martie 2024 22:15

Universitatea Craiova a învins-o pe CFR Cluj în Gruia, 2-1, în prima etapă a play-off-ului, depășindu-i pe ardeleni în clasament. Formația lui Adrian Mutu poate încheia runda la 8 puncte sub FCSB!

Programul etapei #1 din play-off

Cronică George Nistor: „Adio, titlu pentru CFR Cluj! Ivaylo Petev urcă pe 2 în Superligă”

Universitatea Craiova s-a impus pe terenul celor de la CFR Cluj după un meci atractiv, în care cele două echipe, paradoxal opuse dacă e să ne raportăm la jocul dezvoltat pe final de sezonul regulat, au conștientizat miza punctelor, spre bucuria ochiului.

În Gruia, Ivaylo Petev a mers cu același plan la care croșetează încă din noiembrie: fotbal din aproape în aproape, spații bine acoperite și orizont concentrat pe jucătorii de execuție, care aduc golurile de regulă. Doar că la baza lui stă mereu rezistența în propria jumătate, aspect din zona hazardului care riscă să afecteze „rețeta” de cele mai multe ori, dacă norocul nu intervine și el.

Victima a rezistat

Oltenii au stat bine în teren chiar dacă CFR Cluj a produs pericol încă din primele acțiuni ale partidei. Muhar și Deac și-au luat, pe rând, rolul de „playmaker”, pe fondul blocajului evident în care s-a aflat Tachtsidis, astfel că ocaziile au venit imediat, din flancuri: pe stânga rapide, pe dreapta gândite.

Când Craiova pierde mingea, se simte potop, însă din asalturile ardelenești și aglomerările în careul advers nu vine și golul. Portarul Laurențiu Popescu și, mai ales, croatul Badelj fac un meci mare, cu intervenții bune, ce picură, pe minut ce trece, deznădejde și exasperare printre „feroviari”.

Pe final de repriză, Ștefan Baiaram acoperă goliciunea pe care Andrei Ivan, static ca atacant central, o transpiră prin toți porii. E tot mai viclean, apare în centru spre surprinderea apărării și pune capul pentru deschidere de scor și pauză în care se respiră bine.

CFR Cluj, pierdută în atac

La revenirea de la cabine, pe chipul lui Mutu citești înfrângerea. E nevoie de ceva nou, de mai multă claritate în atac. În minutul 51, Alex Mitriță primește mingea în careu, acolo unde îi predă lui Matei Ilie lecția despre poziționare pentru ca mai apoi să înscrie în stilul său caracteristic, cu un șut la care Sava nu poate face mai mult.

Dacă altfel nu iese, la jumătatea reprizei secunde, o fază fixă trezește speranțele pentru gazde. Matei Ilie apare la colțul scurt și înscrie cu capul. Până la final, CFR Cluj trece pe pase după intrările lui Michael, Avounou și El Kaddouri, încearcă să combine mai mult, însă poziționarea bună a oltenilor anihilează totul.

Cartonașul roșu de pe final, luat de același Ilie, este imaginea perfectă a clujenilor din ultimele meciuri. Un mix de avânt tineresc combinat cu experiență și capacitate tehnică arătate de mai maturii echipei, care atunci când nu își găsește pacea de a înscrie, aleargă spre nimic. Iar când marchează, extenuarea distruge totul. Și invers. În ambele situații, CFR pierde titlul.

FINAL » CFR Cluj - Universitatea Craiova 1-2

  • Au marcat: M. Ilie '66 / Baiaram '38; Mitriță '51
  • VIDEO cu fazele importante
  • Contrar cursului jocului, CFR fiind la conducerea partidei în prima parte, oltenii au deschis scorul în minutul 38, prin Ștefan Baiaram. Bancu a șutat puternic, Sava a respins în față, de unde Baiaram a înscris cu capul, de lângă Matei Ilie.
  • AICI, statisticile meciului

  • În minutul 14, Laurențiu Popescu a scos in extremis mingea trimisă de Daniel Bîrligea cu pieptul. Jucătorii CFR-ului au considerat că mingea depășise linia porții și au cerut validarea golului, dar brigada de arbitri condusă de Andrei Chivulete a lăsat jocul să curgă:
CFR Cluj - Universitatea Craiova 1-2 » Mitriță și „Zorro” Baiaram, eroii oltenilor în Gruia! Adi Mutu, adio, titlu?

CFR Cluj - Universitatea Craiova, echipe de start:

CFR CLUJ (4-3-3): Sava - Mogoș, Boben, M. Ilie, Abeid - Muhar, K. Keita, Tachtsidis - Deac (cpt.), Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich - Camora, Kresic, Manea, Aussi, R. Filip, Fică, Avounou, El Kaddouri, Serebe, Michael
Absenți: -
Antrenor: Adrian Mutu

CSU CRAIOVA (4-3-3): L. Popescu - Căpățînă, Maldonado, Badelj, Bancu (cpt.) - Al. Crețu, Mateiu, Mekvabishvili - Baiaram, Ivan, Mitriță
Rezerve: Goga - Vlădoiu, Soiri, Zajkov, Raul Silva, Kozulj, Danciu, Bană, Houri, Cîmpanu, Blesa, Markovic
Absenți: Ndong (suspendat), Screciu (accidentat)
Antrenor: Ivaylo Petev

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”
Arbitru: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti). A1: Marica Mihai Marius (Bistriţa), A2: Constantinescu Andrei (Bucureşti). Arbitru VAR: Andrei Florin (Târgu Mureş). Arbitru AVAR: Vodă Alexandru (Alba Iulia)

De 4 ori peste FCSB! » Aici surclasează Rapid toate rivalele din SuperLiga
RAPID
De 4 ori peste FCSB! » Aici surclasează Rapid toate rivalele din SuperLiga
Noi detalii despre fostul atacant al Craiovei Maxima, după ce a suferit un AVC » Va fi mutat la București
universitatea craiova
Noi detalii despre fostul atacant al Craiovei Maxima, după ce a suferit un AVC » Va fi mutat la București

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (109)
doubleti
doubleti  •  16 Martie 2024, 22:53

Ma bucur foarte mult foarte mult pentru victorie. Inainte de toate as remarca jocul foarte bun al fundasilor centrali. Se pare ca in momentul acesta se sudeaza un cuplu redutabil de fundasi centrali. In conditiile acestea Screciu poate urca la mijloc si sa joace ce joaca si la nationala si atunci echipa noastra va deveni si mai puternica. As mai remarca jocul foarte bun al lui Anzor, care se pare ca s-a acomodat si arata pentru ce a fost cumparat, acela de jucator box-to-box, adica este inlocuitorul perfect al lui Cicaldau. Usor-usor, Petev reuseste sa impuna un stil de joc. Nu vreau sa-l ridic prea devreme in slavi, dar prea au aruncat cu totii cu pietrele in el, de parca o echipa se schimba peste noapte. In noaptea asta ne bucuram de victorie si astept cu emotie urmatoarele meciuri. FORZA STIINTA!

SteauaUS27
SteauaUS27  •  24 Martie 2024, 18:47
Postat de tikitakabarceloona pe 19 Martie 2024, 11:52

4-0:))))))

Steaua din liga 1 este campioana. qed.

kubaclovnpeyoutube
kubaclovnpeyoutube  •  19 Martie 2024, 15:26
Postat de kuba pe 16 Martie 2024, 20:08

Ce mecla ai :))) ai fost la “facultate”?!

Gata arlechino s-a terminat programul de dans? :)) nu te plateste mititelu nu mai postacesti?:))))

Vezi toate comentariile (109)
Comentează