FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Șoc la CFR Cluj! Dan Petrescu a lipsit de la reunire și e tentat să plece în țările arabe

FOTO Eli Driu
FOTO Eli Driu

Articol de , - Publicat miercuri, 08 iunie 2022 07:59 / Actualizat joi, 20 aprilie 2023 14:53

Dan Petrescu e interesat să plece de la CFR Cluj sau îi forțează mâna lui Neluțu Varga pentru noi investiții masive? Antrenorul a tratat în ultimele două săptămâni cu formații din Arabia Saudită și din Emirate și a lipsit de la reunirea echipei, supărat că salariile sunt neplătite de patru luni. 

Câștigarea încă unui titlu nu garantează continuarea colaborării dintre CFR Cluj și Dan Petrescu. Antrenorul a mai plecat o dată imediat după un succes, la capătul primului sezon pe care l-a petrecut pe banca vișiniilor a ales să meargă în China, la Guizhou Hengfeng. 

Tot în Asia negociază și acum. Petrescu a tratat în ultimele două săptămâni cu formații din Arabia Saudită și din Emiratele Arabe Unite. Deocamdată nu a ajuns la vreun acord cu arabii, însă tehnicianul s-a arătat disponibil să plece de la CFR.

Petrescu negociază peste tot!

Dan nu a purtat numai discuții preliminare, el a ajuns și la negocierea sumelor cu arabii. Vrea un pic peste două milioane de euro pe sezon pentru el și pentru staff, o sumă pe care puține cluburi din zonă își pot permite s-o achite. 

Petrescu le-a transmis impresarilor cu care colaborează că e dispus și să se întoarcă în Rusia, unde le-a mai condus pe Kuban Krasnodar și pe Dinamo Moscova.

Edi Iordănescu, cel mai slab selecționer din istoria de 100 de ani a naționalei » Două contraperformanțe rușinoase
Bosnia - România 1-0
Edi Iordănescu, cel mai slab selecționer din istoria de 100 de ani a naționalei » Două contraperformanțe rușinoase

Dan Petrescu a refuzat să participe la reunire!

Prins cu tratativele pe care le are, tehnicianul nici nu a participat la reunirea echipei, care a avut loc ieri. El i-a înștiințat pe conducători că ar urma să apară la antrenamente joi sau vineri, însă întoarcerea sa nu e certă!

Petrescu o condiționează de situația economică a clubului. „Eu nu pot să lucrez cu jucători neplătiți!”, le-a transmis șefilor executivi. Fotbaliștii nu au primit salariile de patru luni și nu au încasat nici bonusurile pentru câștigarea campionatului, nici primele de meciuri pe care le aveau. 

Fiecare jucător are un bonus de o mie de euro pentru o victorie. Conform contractelor, primele trebuie să fie achitate până în octombrie, deci presiunea pe care o aplică Dan nu se referă la bonusuri, cât la salarii. 

Dacă ar depune memoriu acum, oricare jucător al CFR-ului ar putea să devină liber de contract. Fotbaliștii nu fac așa ceva fiindcă salariile sunt mari la Cluj, cele mai mari din campionat, și ei au fost mulțumiți în anii aceștia în care au încasat bani mulți, chiar dacă mai mereu i-au primit cu întârziere.

Cine-l vrea trebuie să plătească

Petrescu nu poate să plece, pur și simplu, de la CFR, fiindcă el e legat de club cu o clauză de reziliere a contractului. Ca să schimbe echipa, Dan trebuie să achite 400.000 de euro. 

De fapt, clubul care-l dorește e forțat să adauge suma aceasta peste sumele pe care le cere antrenorul ca salarii ale lui și ale asistenților săi. Petrescu a negociat și cu Federația în timpul sezonului, înainte să fie angajat Edi Iordănescu. 

Burleanu a precizat clar atunci că FRF nu era de acord să achite vreo despăgubire pentru recrutarea unui antrenor. Iar Dan a insistat că nu i se părea firesc să plătească el pentru eliberare

25 de mii de euroeste salariul lunar al lui Dan Petrescu la Cluj, cel mai mare din campionat

CFR Cluj a dat afară nouă jucători!

Clujenii nu au avut la reunire nicio achiziție, dar de când au câștigat campionatul au renunțat la nouă fotbaliști. Ieri l-au cedat definitiv la Hermannstadt pe atacantul Daniel Paraschiv. 

Ceilalți opt care au plecat: Omrani, Susici, Guessouma Fofana, Sigurjonsson, Kristian Dimitrov, Otto Hindrich, Orman Davis, Jonathan Rodriguez. Unii ajunseseră la finalul contractelor, pe alții oricum nu îi mai dorea Petrescu și nici clubul nu-și permitea să le mai plătească salariile. Islandezul Sigurjonsson era plătit cu 400.000 de euro anual.

Petrescu negociază pentru achiziții

Ca să-l păstreze pe Dan Petrescu, conducerea trebuie să plătească salariile și să-i mai îndeplinească o condiție, să-i întărească lotul. Antrenorul a cerut să îi fie aduși nouă jucători în vara aceasta. 

Surse din club susțin că ar exista negocieri avansate pentru achiziționarea a trei mijlocași centrali, doi închizători și un playmaker. CFR a raportat datorii de 26 de milioane de euro în bilanțul din 2021. Trei sferturi din datoria aceasta era către Ioan Varga, acționarul principal real. 

În acte, acționar majoritar e Marian Băgăcean, un angajat al lui Varga. Proprietarul din realitate speră să-și recupereze o parte din investiție în urma unei calificări în grupele Champions League, o țintă pe care CFR n-a mai atins-o de pe vremea în care clubul îi aparținea lui Paszkany.

161 de meciuriîn toate competiţiile a strâns Dan Petrescu la CFR Cluj în cele 3 mandate: 91 de victorii, 39 de remize şi 31 de înfrângeri

VIDEO Ce îl deranjează pe Dan Petrescu la anumiți jucători: „La CFR nu este vacanță, aici venim să muncim!”

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

EXCLUSIV La aproape 39 de ani, Culio se retrage din fotbal și cere mai mult respect pentru CFR Cluj: „Numărați până la 5 și obișnuiți-vă cu gândul că suntem cei mai buni!”

Ce are CFR și n-au FCSB și CSU Craiova » Două aspecte-cheie îi fac pe ardeleni campioni an de an

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (34)
1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  11 Iunie 2022, 12:08
Postat de legio.sud pe 08 Iunie 2022, 12:03

Prost mai ești … se știa dar mai puțin !

Ce-ai vrut să zici?

FC.dincu.e.ca.canceru
FC.dincu.e.ca.canceru  •  08 Iunie 2022, 15:49

Domnii Dîncu și cu Rus buculie ne-a adus! Șefere, ședere, campeoana lumii ie!

tororosso
tororosso  •  08 Iunie 2022, 15:05

„ Dan Petrescu e interesat să plece de la CFR Cluj sau îi forțează mâna lui Neluțu Varga pentru noi investiții masive? ” ... nici una , nici alta . Ar fi o bucurie să plece dar astea este sfoară trasă prin gura naivilor . Să plece într-un campionat unde nu sunt blaturi nici Dânci ? și după o scurtă vreme sa-l facă colet retur ? Să forțeze mâna lui Neluțu la achiziții când au datori de peste 26 mil. euro ? Bocitorul încearcă că doar la asta se pricepe . O să aibă coșmaruri în noul campionat iar coșmarul se numește U. Cluj cu ai săi suporteri .

Vezi toate comentariile (34)
Comentează