FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - SEPSI 3-1

CFR CLUJ // Dependenți de Țucudean! Golgeterul CFR-ului a adus de unul singur 19 puncte în acest sezon!

George Țucudean are 63 de goluri în cele 178 de meciuri jucate în prima ligă din România, toate acestea fiind marcate din acțiune, niciunul din penalty // FOTO: Raed Krishan
George Țucudean are 63 de goluri în cele 178 de meciuri jucate în prima ligă din România, toate acestea fiind marcate din acțiune, niciunul din penalty // FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 11 martie 2019 09:23

George Țucudean, 27 de ani, un adevărat killer în fața porții, a marcat în 14 meciuri pentru CFR Cluj, ajungând ca în intervalul martie 2018-martie 2019 să aibă 26 de goluri în CV.

Țucudean demonstrează și în 2019 că nu degeaba a câștigat titlul de cel mai bun fotbalist al anului trecut în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor. Este cel mai bun marcator al Ligii 1 și în actualul sezon, cu 17 reușite, la distanță de Elvir Koljic, de la Craiova, cu 13 goluri, și de francezul Harlem Gnohere, de la FCSB, cu 11.

Chiar dacă a avut unele probleme medicale în ultima perioadă, fiind ținut la pat de o gripă puternică, apoi de ceva necazuri musculare care i-au dat mari bătăi de cap, arădeanul a intrat pe teren chiar și din postura de rezervă și le-a demonstrat tuturor că e numărul 1.

Un candidat serios pentru un nou premiu de cel mai bun fotbalist, dar și pentru locul de titular în echipa națională pentru "dubla" de la finalul lunii, cu Suedia și Insulele Feroe.

Atacantul complet

În actualul sezon de campionat, George are 17 goluri pe care le-a reușit în 14 meciuri! A marcat o "dublă" în confruntarea cu Dinamo, dar și un hattrick cu FC Voluntari! În 10 dintre cele 14 meciuri în care a marcat, golurile sale au fost decisive, aducând echipei, de unul singur, 19 puncte!

De precizat că toate cele 17 goluri din L1 au fost înscrise din careu.
Mai mult, în ultimul an, începând de pe 9 martie 2018 și până pe 9 martie 2019, George a avut un randament excepțional pentru un fotbalist român.

A marcat în toate competițiile în care a fost utilizat 26 de goluri! În prima ligă are 20 de reușite, 1 în Cupa României, 2 în Europa League și 3 pentru echipa națională.

"Eu cred că e cel mai bun jucător din România, cel mai bun atacant! Dacă greşeşti, te taxează. Îmi place mult de el. E greu de oprit, dar e bine şi pentru echipa naţională a României.

Eu mă bucur pentru el, pentru România şi pentru CFR. E greu să îl atac, foarte greu! Trebuie să mă pregătesc mai bine să îl opresc pe viitor. E foarte, foarte bun" a fost caracterizarea sinceră făcută de Ousmane Viera, fundașul lui Sepsi.

"Golul lui Țucudean n-a venit întâmplător, noi am lucrat faza aceea în antrenamente. Eu știu despre ce vorbesc, poate pe voi v-a surprins faza! Se tot spune că nu joacă nimic CFR și câștigă, dar învingem meritat. Uitați-vă pe statistici, pe monitorizări, și veți vedea că merităm toate victoriile!"
Alin Minteuan, antrenor CFR

"Vreau ca în play-off să avem victorii pe linie pentru că n-aş vrea să stăm cu emoţii până în ultima etapă. Nu aş vrea să ajungem, să zicem, să jucăm meciul de titlu la FCSB acasă, unde e infern!"
George Țucudean, atacant CFR

Nu are clauză pentru goluri

Dacă în prima ligă sunt fotbaliști care au în contract o clauză specială pentru numărul de goluri pe care-l marchează, George nu are așa ceva la CFR Cluj.

"Am avut la Viitorul. Clauza a fost pusă mai mult simbolic, se plătea o sumă când ajungeam la zece goluri. Nu cred că s-a văzut, la Viitorul eram chiar altruist. Eu nu bat penalty-urile chiar dacă la CFR sunt al doilea executant, după Culio. El m-a întrebat cu Dinamo «Vrei să bați?», dar l-am lăsat fiindcă scosesem eu lovitura. Nu evit să bat penalty-uri. La Viitorul, de câte ori avea echipa un penalty, eu marcasem deja și apărea Cristi Ganea: «Nu mă lași pe mine?». Și-l lăsam pe el. În sezonul trecut am dat toate golurile din acțiune și din lovituri libere", spune Țucudean

3 titluride campion a adunat Țucudean, cu 3 cluburi diferite: FCSB, Viitorul, CFR Cluj. Aceeași performanță au mai bifat-o doar Bumbescu (Craiova, Dinamo, Steaua), V. Turcu (Argeș, Dinamo, Steaua), Mara (Dinamo, Urziceni, CFR) și Arlauskis (Urziceni, FCSB, CFR)

Vezi și: 3 concluzii după prima victorie a CFR-ului din play-off: de la rafinamentul lui Țucudean, până la punctul vulnerabil și șansa uriașă a lui Minteuan

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
haideusicfr
haideusicfr  •  16 Martie 2019, 14:57

Dece nu l-au pastrat ceilalti.Indiferent cum se cheama.S-a afirmat intr-o echipa care i-a dat sansa.A fost recomandat de Contra.

magic4ever
magic4ever  •  11 Martie 2019, 16:29
Postat de sadomarxist pe 11 Martie 2019, 10:54

cred ca de la raducioiu si viorel moldovan n-a mai avut romania un centru atacant ca asta (adi ilie si mutu nu erau varfuri clasice)

Nu exagera...Mutu sau Adrian Ilie cum jucau ei mai retras aveau 3 clase peste Tucudean care joaca acum intr-un campionat foarte slab ....au mai fost Marius Niculae, Ganea..Niculescu si Danciulescu care au fost atatia ani golgheteri nu aveau loc la nationala...

breitner
breitner  •  11 Martie 2019, 14:11

Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea cica sunt ziaristi (jurnalisti e prea mult spus): Tucudean a jucat singur (el a dat pasa, el a centrat, el a dat gol) deci poate juca foarte bine tenis!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează