FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR CLUJ // Două rezultate slabe au dinamitat atmosfera în Gruia! Finanțatorul i-a anunțat pe jucători că vrea să-l schimbe pe Dan Petrescu

Finanțatorul i-a anunțat pe jucători că vrea să-l schimbe pe Dan Petrescu +33   FOTO
Finanțatorul i-a anunțat pe jucători că vrea să-l schimbe pe Dan Petrescu

Articol de - Publicat luni, 06 iulie 2020 22:13 / Actualizat marti, 07 iulie 2020 11:01

Surse apropiate clubului din Gruia susțin că, după înfrângerea cu Craiova, finanțatorul Nelu Varga a început să-i anunțe pe jucători că se gândește să renunțe la tehnician.

Remiza cu Astra (2-2), imediat după înfrângerea cu U Craiova (2-3), chiar în Gruia, sunt doar picăturile care au umplut paharul nemulțumirilor în tabăra campioanei. Damjan Djokovic a spus-o la Look Sport: "E un pic de turbulență în birouri și ne afectează și pe noi. Știți și voi cum este dacă nu ești plătit la zi. Jucătorii sunt afectați, dar sper să dăm tot ce avem în următoarele 3-4 săptămâni, apoi să ne punem la masă și să negociem. Probabil la Craiova este mai multă liniște, de asta sunt primii".

Telefoane către jucători

La ce se referă croatul? Surse apropiate echipei susțin că Dan Petrescu ar urma să plece de la CFR la finalul acestui sezon, chiar dacă ar câștiga în cele din urmă campionatul. Este în conflict cu conducerea, pentru că a cerut mereu ca datoriile jucătorilor să fie plătite. În plus, după eșecul cu U Craiova a intrat și în dizgrația finanțatorului Nelu Varga, supărat că echipa a pierdut meciul după ce reușise să revină de la 0-2. Iar la 2-2, Petrescu nu a închis jocul, a riscat și a pierdut.

După partidă, patronul ar fi început să sune câțiva jucători, anunțându-i despre intenția de a renunța la antrenorul care a adus ultimele două titluri în Gruia. În același timp, și Dan Petrescu, sătul de problemele financiare, ar vrea să plece, chiar dacă își dorește să ia mai întâi al treilea campionat consecutiv cu CFR. Deocamdată, lucrurile par să se mai fi calmat, dar tensiunea există, mai ales că a urmat remiza cu Astra, iar CFR a pierdut poziția de lider.

Cum există o clauză de reziliere de un milion de euro, în ambele sensuri, fiecare parte evită să mute decisiv. Există însă și varianta ca, dacă va fi lăsat să plece liber, Petrescu să ia cu el un jucător sau doi, iar clubul să încaseze bani pe aceștia. Așa cum s-a întâmplat și ultima dată când tehnicianul a plecat la Guizhou Henfeng și l-a luat și pe Kevin Boli, pentru care CFR a încasat 2,5 milioane euro.

Plata restanțelor către jucători s-a făcut diferit

Un alt motiv al tensiunilor este cel financiar. Pe 25 iunie a fost a treia dată scadentă pentru plata restanțelor financiare din cupele europene și din actualul sezon. Înainte de meciul cu U Craiova, clubul a achitat 700.000 de euro pentru toată echipa.

Doar că sursele Gazetei susțin fotbaliștii nu și-au primit toți banii, ba mai mult, au fost diferențe mari, procentual, în remunerarea acestora: "Doar pentru 13-14 fotbaliști au fost achitate bonusurile, nici acelora complet. Alții au primit mult mai puțin, iar unii deloc".

Printre cei care au luat "mult mai puțin spre deloc" s-ar număra Cristi Manea, George Țucudean, Yacouba Sylla, Alexandru Chipciu, Mike Cestor sau Lacina Traore. Jucătorii au aflat aceste lucruri și asta a iscat un nou val de nemulțumiri în vestiar, chiar înainte de meciul cu oltenii.

Ivașcu și Petrescu au condus în pandemie

Aceleași surse vorbesc și despre "turbulența din birouri", despre care amintea Djokovic. Lucrurile au început în pandemie, când președintele Marian Copilu a lipsit de la Cluj din cauza decesului tatălui său, dar și a unor probleme personale de sănătate.

În toată acea perioadă, clubul a fost condus practic de Dan Petrescu și de juristul Ionuț Ivașcu. Se vorbește chiar că cei doi au vrut să-l facă uitat pe Copilu, să-i ia locul. Tehnicianul era cel care le anunța jucătorilor deciziile conducerii, inclusiv încercând să îi convingă să fie de acord cu reeșalonarea datoriilor, pentru 25 iunie. Așa s-a născut și conflictul cu secundul Alin Minteuan, care a refuzat să mai amâne încasarea restanțelor și a plătit cu postul. Iar toată această stare de lucruri se răsfrânge acum asupra exprimării echipei și a rezultatelor.

FOTO Imagini de la Astra - CFR 2-2

+29 FOTO

Astra - CFR Cluj 2-2 // Dan Petrescu: "Presiunea a fost prea mare poate şi s-a ratat incredibil de mult"

ASTRA - CFR CLUJ. Scandal între Dan Petrescu și Dani Coman: „Nu suntem prieteni!” » Ce s-a întâmplat

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (89)
zorrozabal
zorrozabal  •  07 Iulie 2020, 15:15

Aha!Se apropie meciul direct cu fcsb si a inceput obisnuitul razboi psihologic!Ordin de la maestrul-in insinuari-MM catre GSP-isti:Bagati stiri false,bagati zanzanie!Poate se vor gasi cativa jucatori- mai slabi la psihic- care sa clacheze!Peste cateva zile vom citi in GSP ca Dan Petrescu s-a inteles cu Becali!

983732924972315
Soos Vilmos  •  07 Iulie 2020, 11:31

Pe voi cei din redactie cred ca nici ccr nu va poate exonera de prostie.

yonkers
yonkers  •  07 Iulie 2020, 10:18
Postat de jogabonitoo pe 07 Iulie 2020, 00:56

bai fraiere in acel an cu sau fara alea 3 puncte,viitorul tot era salvata de la retrogradare. plus ca Steaua era deja campioana. in absolut toate tarile dupa ce esti campion bagi rezervele pentru a nu risca sa iti accidentezi jucatorii. plus ca etapa viitoare a foist blat pe fatza cu vitan barzesti. macar daca nu erai i8diot si dadeai un exemplu clar. in 2017 in ultima etapa cfr a facut simulatie cu viitorul. cine stie,poate becali doar spune la caterinca. pierde cu clona csu si bate cfr cluj si s-a terminat tot pentru cfr.

Esti sigur ce zici cu folosirea rezervelor de echipa deja campioana? Uita-te la Liverpool cu ce echipa joaca desi e campioana. Bineinteles, oamenii nu sunt concentrati si fac greseli dar intra in teren prima echipa. Iti recomand sa citesti pe e u r o s p o r t.r o declaratiile lui Klopp despre campionat si folosirea jucatorilor tineri. E similar cu ceea ce zice Petrescu. Sigur insa, vorbim de Premiere League....

Vezi toate comentariile (89)
Comentează
Close