FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

De la Tătărușanu la Stanciu, CFR Cluj e un dream-team din vorbe: ce vrea Ioan Varga nu se poate! A curtat un star de la Manchester City!

Nelu Varga, cu vestă, alături de Dan Petrescu +30   FOTO
Nelu Varga, cu vestă, alături de Dan Petrescu

Articol de , , - Publicat joi, 06 august 2020 09:00 / Actualizat joi, 06 august 2020 10:10

Nu există șanse ca Mario Balotelli (29 de ani, atacant) să semneze cu CFR Cluj. Proprietarul clubului, Ioan Varga, a pronunțat numele italianului într-un moment de euforie, după victoria de la Craiova. Nicolae Stanciu (27, play-maker) și Ciprian Tătărușanu (34, portar) mai erau pe lista pe care „Neluțu” o alcătuise ad-hoc, dar negocieri reale nu există cu niciunul dintre cei trei.

Nu numai pentru Becali fotbalul constituie o jucărie, și lui Ioan Varga îi place să se implice în activitatea clubului, doar că patronul campioanei are alte fantezii, nu ține neapărat să facă schimbări în timpul meciurilor. El e atras cel mai tare de ideea de a anunța transferuri răsunătoare, cu nume faimoase din fotbalul mondial.

CFR-CLUJ, dream-team din vorbe

Euforia de după câștigarea unui nou titlu de campion l-a împins pe Varga să pronunțe trei nume: Mario Balotelli, Nicolae Stanciu și Ciprian Tătărușanu! În discursul pe care l-a avut prin telefon la Look TV, „Neluțu" a dat indicii despre primii doi. 

În anturajul lui l-a pomenit și pe Tătărușanu, ca înlocuitor pentru Arlauskis. Lituanianul a părăsit ieri România și va evolua de luna viitoare la Al Shabab, din Arabia Saudită. 

Care sunt șansele să fie perfectate cele trei achiziții fantastice? În realitate, zero. Cu Balotelli, rămas liber de contract după despărțirea de Brescia, nici nu au fost discuții. Doar că lui Varga îi transmisese cineva că internaționalul italian ar fi liber, deci disponibil, și că ar constitui o superlovitură. Nici în forma curentă, cea mai slabă din toată cariera lui, Mario nu e disponibil pentru un club din România. 

La Brescia a fost plătit cu un milion de euro pentru un sezon. A marcat doar 5 goluri și echipa a retrogradat, însă el continuă să aibă oferte. Cea mai insistentă ar fi Flamengo, formația braziliană care a fost aproape să semneze un contract cu el încă din vara anului trecut, doar că Balotelli s-a răzgândit atunci în ultima clipă, a ales să joace la Brescia, în orașul lui natal.

CFR Cluj de-abia a scăpat de Julio Baptista

Inaccesibili sunt și Stanciu, și Tătărușanu. Anamaria Prodan, agentul mijlocașului, a dezmințit deja orice tratative care ar putea exista între CFR și fotbalistul de la Slavia Praga. Iar Tătărușanu e plătit la Lyon cu 1.200.000 de euro anual, de peste cinci ori mai mulți bani decât e salariul maxim la Cluj. Campioana va trebui să se bazeze pe Bălgrădean pentru înlocuirea lui Arlauskis. Goalkeeperul naționalei, ca și Stanciu și Balotelli, au constituit doar niște noi exagerări ale lui Varga. 

Atracția lui pentru nume mari l-a făcut să se păcălească în sezonul trecut cu „afacerea Baptista". Julio, fost internațional brazilian și vedetă la Real Madrid, la AS Roma și la Arsenal, a ajuns în Transilvania la doi ani după ce se retrăsese din fotbal. Baptista a fost dat afară după o jumătate de an în care bifase 22 de minute în Liga 1, adunate în două meciuri. C

FR a scăpat astfel de salariul uriaș al brazilianului de 37 de ani, 50.000 de euro net lunar! Sud-americanul n-a mai jucat nicăieri, după aventura de la Cluj a redevenit un fost fotbalist.

Balotelli la CFR? Pe bune, voi chiar credeți? Eu zic că ar trebui să fim serioși și să întărim echipa cu jucători care pot fi aduși și care să ne ajute să ne calificăm iar în grupele Europa League

Mario Camora, la Digi Sport

A fost aproape să-l păcălească și Essien

Înainte să semneze contractul cu Julio Baptista, Varga negociase cu Michael Essien, nigerianul fost la Chelsea, la Real Madrid și la Milan. Essien avea 35 de ani, dar trecuse prin accidentări grave la genunchi, doar numele mai rămăsese din fotbalistul de top. Staff-ul a încercat să-l convingă pe patron că africanul nu mai putea să contribuie cu nimic, era doar un prilej pentru o cheltuială inutilă. Varga insista să semneze cu Essien, atras de numele celebru. 

Ca să anuleze transferul, oamenii din club au programat un test pentru nigerian, verificarea condiției fizice după o metodă denumită Gacon. Testul presupune ca sportivul să alerge 125 de metri în 45 de secunde și apoi să fie adăugați câte 6,25 metri la distanță, timpul rămânând același. Pauza dintre serii e de 15 secunde. Scorul pe care l-a scos Essien a fost dezastruos. „Are condiția fizică a unui om obișnuit de pe stradă, nu pe a unui sportiv profesionist" a fost mesajul pe care Varga a trebuit să-l ia în seamă în seamă, așa că a renunțat să-l mai angajeze pe starul „defect".

L-a vrut și pe Nasri

Tot în perioada în care trata cu Essien, lui Varga i-a mai atras atenția un nume: Samir Nasri. Apropiați ai patronului povestesc că fostul internațional francez a și petrecut trei zile în Cluj, înainte ca patronul CFR-ului să renunțe la afacere. Nasri avea 31 de ani și evoluase cel mai recent pentru Antalyaspor, unde bifase doar opt meciuri. 

La Cluj a cerut un milion de euro pentru un an. Staff-ul l-a convins pe Varga că angajarea francezului cu un asemenea salariu ar fi „incendiat" vestiarul, din cauza diferenței prea mari dintre venitul lui Nasri și sumele pe care le câștigă ceilalți jucători. Samir a semnat pe urmă cu West Ham, unde a apărut în cinci partide într-un an, apoi a trecut la Anderlecht și a jucat doar în opt meciuri. Acum are 33 de ani și nu a mai evoluat în vreun meci din octombrie 2019.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Pe cine a transferat Gigi Becali?! Marea problemă apărută la FCSB

Detalii cutremurătoare povestite de Florin Prunea: „Eugen Neagoe n-a mai fost cu noi... El a fost dincolo!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
983732924972315
Soos Vilmos  •  06 August 2020, 16:13

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

remarque
remarque  •  06 August 2020, 10:57

daca ramane Dan Petrescu, sigur transferurile se fac doar cu acordul lui. Si din cate cunoastem, Petrescu alege jucatori buni dar musai dispusi sa munceasca. Jucatori de acest fel exista destui, doar ca presa aduce mereu in fata poetii fotbalului. Cei care ard ”ca .....cometele”. Din categoria asta e greu sa ajunga la CFR cineva. Si daca ajunge prinde un meci si gata. Personal cred ca franarii stiu fotbal de la a la z. Au fost si momente de cumpana, dar cei tari trec peste ele. Trei titluri consecutive sunt o performanta. Dar na....presa vrea alt gen de campioni, la CFR nu exista spuma si frisca.

clujcampion
clujcampion  •  06 August 2020, 10:54
Postat de brancusi pe 06 August 2020, 10:49

Amigo,suntem inca in perioada capitalismului salbatic,o tranzitie temeinica nu dureaza mai putin de 100 de ani.Iar in aceasta faza se intampla exact ceea ce spui tu.Singurul pericol cu adevarat grav,grav de tot,este ca nivelul de educatie este in cadere libera si n-a dat nici macar o data vreun semn macar de incetinire a acestei caderi!

Educatia e distrusa sistematic de 30 de ani de orice guvern indiferent de asa zisa culoare politica. Din pacate gruparile numite partide s-au umplut de fosti securisti, interlopi si oameni cu educatie precara, iar secursitii stiu bine ca un popr educat nu poate fi prostit.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează