FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

CFR CLUJ // Europa a relansat Liga 1! Cum a recuperat FCSB 9 puncte în lupta împotriva campioanei României

Articol de , , - Publicat marti, 12 noiembrie 2019 19:11

CFR CLUJ vs FCSB // În ultimele două luni și jumătate, CFR Cluj n-a câștigat niciun meci în campionat disputat imediat după unul în cupele europene și a strâns doar două puncte în 5 etape!

CFR și-a atins targetul financiar prin disputarea play-off-ului de Champions League și implicit accesarea grupelor Europa League, însă în ultimele 10 săptămâni, parcursul din Liga 1 a fost virusat din plin din cauza participării cu succes în întrecerea intercluburi continentală.

De la returul cu Slavia Praga, de la Praga și până în prezent, CFR a disputat nu mai puțin de 5 confruntări, iar revenirea în campionat, în primul meci de Liga 1, a însemnat doar eșecuri sau remize. 

Doar deplasări după cupele europene 

În aceste 5 etape de campionat, programarea a făcut ca trupa lui Dan Petrescu să joace numai în deplasare. A suportat 3 înfrângeri, cu Astra, Poli Iași și Viitorul, și a bifat și două egaluri, ultimul cel de duminică, împotriva lui Dinamo, scor 0-0, celălalt fiind cu rivala directă în lupta pentru titlu, FCSB, tot 0-0.

Și pentru CFR se anunță vremuri grele și în continuare. Deac și compania mai au de susținut două meciuri în grupa de Europa League, la Roma cu Lazio și acasă împotriva lui Celtic. În plus, cum cei din Gruia sunt foarte aproape de a obține calificarea în primăvara europeană, Dan Petrescu va avea de gestionat o astfel de situație și în a doua jumătate a lunii februarie, când ar urma să dispute dubla din 16-imile Europa League. 

Februarie e o lună extrem de complicată, fiindcă atunci CFR va avea de jucat ultimele 4 etape din sezonul regular, iar adversarele sunt toate de play-off, în ordine: FCSB, Gaz Metan, Viitorul și U Craiova.

CFR CLUJ // Europa a relansat Liga 1! Cum a recuperat FCSB 9 puncte în lupta împotriva campioanei României

6 meciuri consecutivefără victorie are CFR în deplasare în meciurile de Liga 1, nu s-a mai impus pe teren străin din 3 august, 4-1 cu Chindia, meci jucat la Ploiești

3 jucătoria avut CFR în echipa de start la meciul cu Dinamo, scor 0-0, dintre cei 11 titulari de la victoria cu Rennes, 1-0: Arlauskis, Boli și Camora

16 decembriee data la care va avea loc tragerea la sorți pentru 16-imile Europa League, fază în care CFR are șanse mari să se califice

S-a salvat financiar! 

CFR a avut de suferit în campionat, deși continuă să fie lider, însă parcursul foarte bun european a produs venituri formidabile pentru un club care raporta la finalul anului trecut o datorie de aproape 18 milioane de euro.

Performanțele din preliminariile Champions League, dar și din grupa de Europa League se traduc prin încasări de 13 milioane de euro. La acești bani se mai adaugă cele 3,5 milioane din drepturile TV în Liga 1 și încă 1 milion de euro de la sponsori și parteneri.

O calificare în 16-imile UEL, de pe locul 3, ar aduce peste 1 milion de euro bonus din partea UEFA plus rețeta din bilete la partida de acasă. Încasările totale ar tinde spre 20 de milioane! 

CFR CLUJ // Europa a relansat Liga 1! Cum a recuperat FCSB 9 puncte în lupta împotriva campioanei României

Așa a pierdut FCSB titlul din 2007! 

Și clubul lui Becali a trecut prin situația din prezent a CFR-ului. În vara lui 2006, FCSB a reușit să se califice în grupele Champions League, unde a avut o grupă teribil de grea: Real Madrid, Lyon și Dinamo Kiev.

FCSB s-a comportat bine, a făcut 4 puncte, a luat locul 3 și a acces în primăvara Cupei UEFA, dar oboseala acumulată în cele 6 partide din Ligă s-a văzut în campionat.

În meciurile de Liga 1 disputate imediat după jocurile din UCL, roș-albaștrii au irosit 11 puncte, chiar și împotriva unor adversari modești precum Ceahlăul, Poli Iași, Oțelul. La finalul acelui sezon, FCSB pierdea titlul în fața lui Dinamo.

 FCSB a recuperat 9 puncte! 

În primele 7 etape, CFR luase un avans incredibil față de principala contracandidată, FCSB. Clujenii erau tot lideri și aveau 13 puncte peste clubul lui Gigi Becali.

În următoarele 9 runde însă, campioana a redus mult din ritmul impus în startul sezonului, iar în prezent ecartul dintre cele două s-a redus până la 4 puncte. 

VEZI ȘI:

ROMÂNIA - SUEDIA // Gigi Becali e sigur: „Ne califică Dumnezeu, ca să ia Becali bani”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
minell73
minell73  •  13 Noiembrie 2019, 12:57
Postat de geogeo pe 12 Noiembrie 2019, 22:22

Oare Stalin avea gulerul curat, v-a dat ceva si voua la CSCA(TSKA) din curatenia gulerului sau? Probabil ca v-a transmis si o parte din intelectul de 26 IQ. Ii place lui Talpoi limba calda in partile mai ascunse? Da-i inainte ca poate te premiaza cu vreun castron de ciolan cu fasole la sarbatorile de cazarma.

Doamne cat esti de prost. Ceva frati?

ray51
ray51  •  13 Noiembrie 2019, 09:04

Petrescu are 'mana buna'. Nu-l vad sa rateze nici 'primavara europeana', nici titlul de campioana. Daca eventual isi va face aparitia o noua Cooperativa, patronata de FRF sau LPF, atunci e o alta poveste de competenta DNA...

1616362188580443
Dan Dumitrescu  •  13 Noiembrie 2019, 04:32

Sa intelegem, dupa logica fcsb-istului asta, ca nu e bine sa ai succes in Europa atat sportiv cat si financiar pentru ca, vezi Doamne, nu mai castigi in campionat, desi te afli inca pe primul loc. In schimb, fcsb merge "brici", n-a castigat nimic de patru campionate dar respira bine, sacul cu bani e plin, etc., etc. E si asta un mod de a vedea partea plina a paharului desi cea goala e cam trei sferturi. Iti spun eu ,ma analistule, daca nici anul asta nu castigati campionatul se va alege praful de cooperativa voastra si manarelile ciobanului. Ca la capitolul realizari in afara de cumparari si vanzari sunteti zero barat.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează