FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FARUL 3-1

CFR Cluj - Farul 3-1 » „Accelerat” spre primul loc! Ardelenii au jucat fotbal și au surclasat campioana

Muhar a egalat la 1 în CFR Cluj - Farul
Muhar a egalat la 1 în CFR Cluj - Farul

Articol de - Publicat luni, 30 octombrie 2023 22:25 / Actualizat luni, 30 octombrie 2023 22:29

În ultimul meci al etapei 14 din Liga 1, CFR Cluj a învins-o pe Farul, scor 3-1, deși campioana en-titre reușise să deschidă scorul prin Constantin Budescu. Un singur punct îi mai desparte acum pe clujeni de liderul FCSB.

Ilie Dumitrescu a răbufnit: „Ce faci acum, mă încerci pe mine?!” » Întrebarea despre Gigi Becali a provocat totul
FCSB
Ilie Dumitrescu a răbufnit: „Ce faci acum, mă încerci pe mine?!” » Întrebarea despre Gigi Becali a provocat totul

Cronică Eduard Apostol: „CFR Cluj joacă fotbal și se vede”

CFR Cluj și-a schimbat stilul în mandatul lui Mandorlini, nu mai seamănă cu echipa ermetică a lui Dan Petrescu, iar în această seară l-a răpus pe Gică Hagi, Farul neștiind cum să oprească ”trenul” chiar dacă a deschis scorul.

Campioanele ultimelor șapte sezoane. CFR Cluj cu 5 titluri la rând, serie intercalată de cele două trofee supreme cucerite de Hagi. O confruntare mereu cu calitate superioară, bineînțeles, păstrând limitele Ligii 1, un duel imprevizibil.

În acest moment, "feroviarii" caută să-și impună un nou stil de joc, mai cursiv după anii de domnie ai lui Dan Petrescu, o prestație mai ofensivă, dar și mai expusă în defensivă. Ardelenii au forțat și aseară din start pentru a fructifica pasul greșit al lui FCSB. Campioana en titre luptă, în prezent, pentru consolidarea unei poziții în top 6, în condițiile unui debut fals de campionat.

Echipa lui Mandorlini a arătat că produce greu, în ultima vreme, reușite care să se pună pe tabelă. În ultimele două runde înaintea celei de aseară a obținut foarte puțin, doar remize, cu codașa Dinamo (1-1) și cu arțăgoasa Oțelul (0-0). Evoluția clujenilor a fost stereotipă în câteva momente aseară, a lipsit acel element surpriză, dar când a aprins scânteia și-a răpus adversara.

Muhar a greșit, apoi a făcut show

Un început mai greu fiindcă unul dintre liderii noului CFR, Muhar, a greșit o fază în zonă centrală, Louis Munteanu a oferit un assist de efect, un călcâi, pentru execuția simplă și incisivă a lui Budescu (25). Un declic, nu o cădere pentru clujeni: Muhar (31) și-a reparat eroarea, fiind la capătul unei faze de echipă, care nu a băgat echipa lui Mandorlini într-o stare de panică.

CFR este o formație mai dinamică și are ceva în plus față de Farul. Mai multă calitate, forță, determinare. A produs scânteia, tot după o fază muncită, nu doar s-a bazat pe inventivitatea unui jucător. În câteva minute, 4!, l-a obligat pe Gică Hagi să privească stupefiat de pe bancă spre teren. 

Mai întâi, Muhar (64) a fost din nou la capătul fazei care a făcut diferența, după ce mingea a curs bine pe traseul Fică - Otele - Muhar, după care Juricic (68) a rezolvat ecuația, cu ajutorul lui Gustavo Marins care a făcut târziu pasul la ofsaid, după assist-ul fortuit al lui Otele.

Hagi și Farul, maximum top 6

Farul a fost redusă la statutul de echipă incapabilă de a riposta. Constănțenii n-au știut ce să facă atunci când au avut avantaj pe tabelă, pierdut repede, n-au stăvilit iureșul gazdelor atunci când a ieșit "vijelia" în Gruia. Nu poți să trăiești doar dintr-o sclipire a lui Munteanu și din experiența și talentul static al lui Budescu!

Hagi a rămas pe bancă, cu privirea pierdută, Mandorlini agitându-se victorios, simțind că echipa lui și-a revenit după sincopele cu Dinamo și cu Oțelul.

Ce derby urmează joi seară, pe Cluj Arena, între U și CFR, în Cupa României!

FINAL » CFR Cluj - Farul 3-1

VIDEO: golul prin care Karlo Muhar a egalat la 1 în CFR Cluj - Farul 

CFR Cluj - Farul, echipe de start: 

CFR CLUJ (3-5-2): Sava - Kresic, Ajeti, M. Ilie - Mogoș, Cvek, Muhar, Fică, Camora (cpt.) - Jefte, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean - Morgan, R. Filip, Deac, L. Mihai, Konoplyanka, Bîrligea, Juricic
Antrenor: Andrea Mandorlini

FARUL (4-3-3): Aioani - M. Popescu, Boli, Gustavo Marins, Dussaut - Borgnino, Artean (cpt.), Grameni - Mazilu, L. Munteanu, Budescu
Rezerve: Buzbuchi - Sîrbu, Queiros, N. Popescu, Grosu, Banu, Sali, Gustavo Nascimento, Rivaldinho
Antrenor: Gheorghe Hagi

Arbitru: Marcel Bîrsan (București) / A1: Radu Ghinguleac (București) / A2: Valentin Avram (București) / Arbitru VAR: Andrei Chivulete (București) / Arbitru AVAR: Andrei Constantinescu (București) / R1: Mircea Ardelean (Arad) / Observator arbitri: Marcel Savaniu (Satu Mare)
Stadion: Dr. Constantin Rădulescu (Cluj) - Capacitate: 22.198 de locuri

VIDEO Gică Hagi: „Nu mi-am dorit o echipă de fotbal, ci doar o Academie care să-mi poarte numele!”

Vezi și alte știri din Liga 1:

EXCLUSIV Trei dintre granzii Superligii intră în rând cu marile echipe din Anglia » Gazeta dezvăluie ce presupune întreg procesul și ce beneficii vor avea fotbaliștii și cluburile

Hagi a bătut recordul all-time » S-a adeverit ce anunța „Regele” în iunie

Basarab Panduru nu înțelege de ce jucătorul care a impresionat la CFR Cluj nu mai prinde lotul: „La un moment dat nu putea să lipsească din echipă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (43)
brianstorm
brianstorm  •  31 Octombrie 2023, 20:47
Postat de VanBasten1989 pe 31 Octombrie 2023, 07:41

Respect, CFR! Prima sansa la campionat

tu esti asa de prost ca nici sa te uiti pe clasmaent nu esti in stare sa te uiti. cum adica prima sansa de pe locul 2? citeste ce au spus spectatori neutri ca kfr nu termina nici macar in primele 3. kfr nu joaca nimic. cum apare o echipa gen otelu au zero ocazii/.

tomaescu
tomaescu  •  31 Octombrie 2023, 09:26
Postat de brianstorm pe 31 Octombrie 2023, 01:31

pentru un a *** 8 clase ca tine,doar atata spun,grupele unei competiti europene unde echipa ta nu o sa ajunga niciodata. noi am jucat si cu rezervele. plus ca a fost amical,si daca ii bateam pe ei sau ne bateau ei pe noi tot eram ambele eliminate din primavara europeana. dar repet,ai doar 8 clase si esti perost.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VanBasten1989
VanBasten1989  •  31 Octombrie 2023, 07:41

Respect, CFR! Prima sansa la campionat

Vezi toate comentariile (43)
Comentează