FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

VIDEO CFR Cluj - FCU Craiova în barajul pentru Conference » Hagi și-a făcut partea, victorios în Gruia, dar CSU Craiova a clacat cu rezervele lui Sepsi!

FOTO: Imago +6   FOTO
FOTO: Imago

Articol de , - Publicat duminica, 28 mai 2023 23:18 / Actualizat duminica, 28 mai 2023 23:39

CFR Cluj a fost învinsă de Farul, scor 1-2, iar Universitatea Craiova a cedat 0-1 în fața lui Sepsi. Formația lui Dan Petrescu a încheiat play-off-ul pe locul 3 și o va înfrunta pe FCU Craiova pentru ultimul loc de Conference League. 

  • Barajul de Conference League dintre CFR Cluj și FCU Craiova se va juca în Gruia. Va fi joi, pe 1 iunie, de la ora 20:30 

Clasamentul final din play-off:

Cu titlul deja acontat de Farul și poziția secundă securizată de FCSB, ultima rundă a play-off-ului mai avea de lămurit un singur lucru. Cine va termina pe locul 3 și o va înfrunta pe FCU Craiova în finala play-off-ului pentru Conference League?

CFR Cluj era la mâna ei, dar primea vizita campioanei. Hagi a trimis tot ce a avut mai bun la dispoziție. De partea cealaltă, Universitatea Craiova avea nevoie de victorie și să spere la un pas greșit al „feroviarilor”. Iar Sepsi a aliniat o echipă cu mai multe rezerve.

CFR Cluj și Universitatea Craiova, jenante în meciurile decisive

După un sfert de oră, cărțile părea făcute. Elevii lui Neagoe erau dominați, iar CFR Cluj deschidea scorul prin Bîrligea.

Doar că Farul nu e degeaba campioană. Louis Munteanu a egalat cu un șut superb din afara careului. Era minutul 42, iar la următoarea acțiune a avut șansa de a face 2-1. Doar că a ratat penalty-ul primit pentru un henț al lui Manea. La vestiare s-a intrat cu CFR Cluj pe 3, Craiova pe 4.

Neagoe a efectuat două schimbări la pauză, dar echipa lui a arătat la fel de rău. De parcă Sepsi era cea care avea nevoie de victorie.

CSU Craiova a sperat degeaba

Speranțele oltenilor au fost aprinse și mai tare după fix o oră de joc. Bîrsan a dictat un nou penalty pentru Farul. Tot Munteanu și-a asumat executarea. De această dată nu a mai ratat: 2-1 pentru Farul, iar Craiova mai avea nevoie de un singur gol.

Au urmat 30 de minute de chin pentru ambele formații care ținteau podiumul. CFR Cluj a presat, dar în zadar. CSU a intensificat și ea presiunea în ultimele secvențe. Nu l-a învins pe Niczuly, iar Neagoe ratează Europa cu poarta goală. Mai mult, Ștefănescu a dat lovitura în prelungiri, victorie 1-0 pentru Sepsi. Iar fanii „vor capul” antrenorului.

VIDEO. Scandal după CFR Cluj - Farul

Deși oltenii au ratat calificarea, nervii au fost mai mulți la Cluj. Petrescu s-a certat cu toată lumea, i-a reproșat unele lucruri și lui Hagi. Andrei Burcă a luat cartonașul roșu și va rata barajul. 

Minutul 90: Câte 4 minute suplimentare pe ambele stadioane

Doar 4 minute ne despart de finalul play-off-ului. 

Minutul 84: CFR Cluj și CSU Craiova atacă în gol

În Bănie, Sepsi pare cea care are nevoie de gol pentru a merge în Europa. Încă o ocazie mare ratată de elevii lui Bergodi, prin Ștefănescu. 

La Cluj, galeria continuă disputa cu „centralul” Bîrsan. 

Minutul 75: CFR Cluj atacă în valuri, Craiova tremură

CFR Cluj ratează ocazie după ocazie. Dan Petrescu îl trimite în teren și pe Krasniqi. Fanii strigă „hoții, hoții!”, considerând că „feroviarii” ar fi trebuit să primească un penalty la un fault comis asupra lui Maglica. Decizia lui Bîrsan a fost corectă. 

Universitatea Craiova mută și ea liniile. Un gol i-ar duce pe olteni la barajul de Conference League! 

Minutul 65: Bară Sepsi, bară CFR Cluj

Ion Gheorghe șutează din afara careului, Popescu respinge în bara transversală. Universitatea Craiova are de două ori noroc. În Gruia, Boateng nimerește și el bara. 

Minutul 60: VIDEO. Bîrsan dictează un nou penalty pentru Farul! Munteanu transformă

Marcel Bîrsan dictează penalty pentru Farul, după un contact între Burcă și Munteanu. Atacantul Farului își asumă din nou executarea loviturii de pedeapsă. Acum nu mai ratează! Farul o conduce cu 2-1 pe CFR Cluj.

La rezultatele din acest moment, tot CFR Cluj ocupă locul 3! CS Universitatea Craiova are nevoie de victorie. E 0-0 contra lui Sepsi.

A început repriza secundă: Neagoe efectuează două schimbări

Eugen Neagoe i-a trimis în teren pe Alexandru Mateiu și pe Ante Roguljic. Au ieșit Ișfan și Crețu.

+2 FOTO

Pauză: Criză de nervi a lui Dan Petrescu, deși CFR Cluj e pe locul 3

Dan Petrescu a avut o ieșire nervoasă la adresa „centralului” Marcel Bîrsan, probabil nemulțumit de penalty-ul dictat în favoarea Farului. Antrenorul lui CFR Cluj a fost surprins înjurând și a primit un cartonaș galben. 

CFR Cluj - FCU Craiova în barajul pentru Conference » Hagi și-a făcut partea, victorios în Gruia, dar CSU Craiova a clacat cu rezervele lui Sepsi!
FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

Minutul 44: Penalty pentru Farul! Munteanu ratează

Cristi Manea îl calcă pe Enes Sali, apoi oprește mingea cu mâna în interiorul propriului careu. Farul primește o lovitură de la 11 metri. Louis Munteanu este blocat de Scuffet. CFR Cluj - Farul 1-1. 

Universitatea Craiova nu reușește să se apropie de poarta lui Niczuly. 0-0 în Bănie. 

Minutul 42: GOOOOOL Farul! Louis Munteanu înscrie cu o execuție superbă

Louis Munteanu plasează excelent un „stâng” din afara careului de 16 metri. Mingea se oprește aproape de vinclu. CFR Cluj - Farul, 1-1. 

Universitatea Craiova speră din nou, deși jocul echipei lui Neagoe nu dă motive de optimism. 

Minutul 30: Farul preia controlul, CFR Cluj rezistă 

La adăpostul reușitei lui Bîrligea și informați despre remiza „albă” din Bănie, cei de la CFR Cluj au făcut pasul în spate. Farul ajunge greu la poartă, un singur șut slab trimis de Mazilu. 

CS Universitatea Craiova aruncă mingile în careu, multe centrări fără destinație. Doar o lovitură de cap a lui Crețu l-a deranjat pe Niczuly.

Minutul 15: GOOOOOL CFR Cluj! Craiova e cu spatele la zid

Bîrligea se distrează cu defensiva Farului, cu Artean și Casap, și trage la colțul scurt, prin surprindere, fără șanse pentru Buzbuchi. 1-0 în CFR Cluj - Farul.

În acest moment, Craiova, 0-0 în continuare, are nevoie de un miracol pentru a obține locul de baraj. 

Minutul 10: CFR Cluj și Universitatea Craiova au probleme

Craiova a fost în reală dificultate în primele 10 minute, doar intervenția lui Popescu ținând tabela intactă. La Cluj, CFR domină steril. Contrele lui Mazilu rămân periculoase. 

Au început meciurile decisive pentru barajul de Conference League!

La Cluj, atmosfera este una dezolantă, aproximativ 2.500 de spectatori prezenți în tribunele arenei „Dr. Constantin Rădulescu”. Crainicul arenei a felicitat-o pe Farul pentru titlul de campioană.

CFR Cluj - FCU Craiova în barajul pentru Conference » Hagi și-a făcut partea, victorios în Gruia, dar CSU Craiova a clacat cu rezervele lui Sepsi!

Pe arena „Ion Oblemenco” sunt ceva mai mulți spectatori, aproximativ 6.000.

LIVE. CFR Cluj - Farul 1-2

  • Au marcat: Bîrligea 15 / L. Munteanu 43, 63 (pen.)
  • Click AICI pentru statistici 
  • Aproximativ 2.500 de spectatori sunt prezenți la meci
  • Meciul este televizat pe Digi Sport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1

CFR Cluj - Farul, echipe de start: 

CFR Cluj: Scuffet - Cr. Manea, A. Burcă, Kolinger, Peteleu - Fica, Cvek, Boateng, Petrila - Janga, Bîrligea 
Rezerve: R. Sava - Camora, Hoban, Bordeianu, Muhar, R. Filip, Krasniqi, Yeboah, Maglica 
Antrenor: Dan Petrescu 

Farul: Buzbuchi - Sîrbu, Larie, Boli, Baravykas - T. Băluță, Artean, Casap - Ad. Mazilu, L. Munteanu, Sali 
Rezerve: Aioani - Nedelcu, Grameni, Doukoure, L. Banu, I. Cercel, Stoian, V. Morar, Mateus Barbosa 
Antrenor: Gică Hagi

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca 
Arbitru: Marcel Bîrsan / Asistenți: Vasile Marinescu și Radu Ghinguleac 
Arbitru VAR: Sorin Costreie / Arbitru AVAR: Rareș Vidican

FINAL. CS Universitatea Craiova - Sepsi 0-1

  • A marcat: Ștefănescu 90+2
  • Click AICI pentru statistici
  • 9.566 de spectatori asistă la meci.
  • Meciul este televizat pe Digi Sport 2, Orange Sport 2 și Prima Sport 2.

Universitatea Craiova - Sepsi, echipe de start:

CSU CRAIOVA (4-2-3-1): L. Popescu - Vlădoiu, Zajkov, Badelj, Ndong - Al. Crețu, Screciu - Cîmpanu, Ișfan, Ivan (cpt.) - Markovic 
Rezerve: Lazar - Găman, Mitrea, Raul Silva, Mateiu, Roguljic, Bancu, N. Stana, Koljic 
Antrenor: Eugen Neagoe

SEPSI OSK (4-4-2): Niczuly (cpt.) - Dimitrov, D. Ciobotariu, M. Tamas, R. Ispas - I. Gheorghe, Papa, Francisco Junior, Aganovic - Safranko, R. Varga 
Rezerve: Began - J. Rodriguez, N. Păun, Tudorie, Ștefănescu, C. Matei, Renta, A. Nistor, Rondon
Antrenor: Cristiano Bergodi

Stadion: „Ion Oblemenco”, Craiova 
Arbitru: Marian Barbu / Asistenți: Mircea Orbuleț și Alexandru Vodă 
Arbitru VAR: Radu Petrescu / Arbitru AVAR: Stelian Slabu

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

VIDEO Imagini scandaloase pe Arena Națională » Ce au putut să cânte fotbaliștii lui Mutu împreună cu cei din galeria Rapidului

Adrian Mutu s-a împăcat cu fanii Rapidului: „Am fost contestat, dar și Petrescu e! Nu m-am gândit la plecare, eu mi-am îndeplinit obiectivul”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (120)
johny2003
johny2003  •  01 Iunie 2023, 01:37
Postat de rottwailer pe 28 Mai 2023, 23:50

Bursucul a avut un comportament de bursuc. Jenant si nedemn. Sper sa-i bata Craiuva in baraj ca sa vedem si restul arsenalului de injuraturi. Petrescu nu-i doar un antrenor iscusit, este si un campion al injuraturilor. Rusinos Dan penalty!

Ce comentariu de Bubico ai! Sa-ti fie rusine ca te pretinzi Rottweiler!

bigd
bigd  •  29 Mai 2023, 21:05
Postat de Aliluia pe 29 Mai 2023, 00:01

Gresit. 89% sunt aici pt asta. Eu nu urasc pe nimeni pt ca n am motiv . Eu ma aflu aici din plictiseala si pt amuzament. Iubesc pe toti si toti ma iubesc.:)

Fratioare nu prea le ai cu procentele, sau era tarziu cand mi-ai dar reply?:)

tzintaru
tzintaru  •  29 Mai 2023, 14:40
Postat de prazberg pe 29 Mai 2023, 00:23

Nah, umilinta maxima va fi ptr ei cand pierd primul tur cu 10-0 =))

Pai ce mă,pica cu Laci?

Vezi toate comentariile (120)
Comentează