FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB 1-1

VIDEO + FOTO Cadou pentru „Rege” » CFR și FCSB au remizat în Gruia și rămân în urma Farului! Clasamentul ACUM

FOTO: Cristi Preda +17   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de , , , - Publicat duminica, 09 aprilie 2023 23:00 / Actualizat duminica, 09 aprilie 2023 23:11

CFR Cluj și FCSB au remizat, scor 1-1, în derby-ul rundei cu numărul 3 din play-off-ul Superligii. Farul profită și se distanțează în fruntea clasamentului.

  • Revista „Craiova Maxima, povestea unei iubiri alb-albastre" poate fi CUMPĂRATĂ ONLINE ---> Comandă AICI!

De când Superliga și-a schimbat formatul și a trecut la sistemul cu play-off și play-out, avem de-a face cu o constantă. Un final pus pe „repeat": rivalitatea CFR - FCSB.

Acum, duelul din Gruia s-a branduit cu ideea „scapă cine poate". Și din acest motiv, echipa aliniată de FCSB a fost cel puțin stranie.

S-au deconspirat! Ce s-a întâmplat imediat după golul marcat de Florinel Coman în poarta lui CFR Cluj
CFR Cluj - FCSB
S-au deconspirat! Ce s-a întâmplat imediat după golul marcat de Florinel Coman în poarta lui CFR Cluj

CFR Cluj - FCSB, remiză pentru Hagi 

Cu Edjouma și Tavi Popescu ieșiți din calcule, dar cu rezerve precum Omrani sau Cordea, patronul a trimis în teren două „pofte": pe Ovidiu Popescu, nu demult revenit după accidentare, apoi pe David Miculescu, plăcerea vinovată a patronului, cu evoluții slabe și foarte slabe de luni bune.

Mult fum și fluier de arbitru. Atât s-a simțit în primul sfert de oră. Un fotbal încâlcit, economicos, pliat pe miza meciului. CFR a jucat pe „rapsodia" lui Dan Petrescu. Nimic nou. Dincolo, în absența lui Edjouma, bucureștenii au lăsat fantezia pentru altădată în prima repriză și s-au concentrat pe luptă, pe așteptare, pe contră.  

VIDEO CU GOLUL de 1-0. Bîrligea a profitat de gafele din defensiva celor de la FCSB

Gheața au spart-o gazdele. De fiecare dată, de la distanță, cu Muhar autor. Două torpile, prima pe lângă poartă, a doua o palmă peste. Plus un șut violent al lui Bîrligea, respins de Târnovanu. Pe contraatac FCSB a arătat că poate și știe, dar până la ultima pasă, mereu imprecisă.

Cu două luni în urmă, FCSB a câștigat la Cluj și pentru că a știut să se ferească de arma preferată a CFR-ului, adică faza fixă. De această dată, în nici 20 de minute, CFR a avut 3 cornere, alte două lovituri libere din apropiere. Cvek a centrat de pe stânga, Șut l-a scăpat pe Burcă, acesta a reluat cu capul, Târnovanu a respins. Atent, Bîrligea a trimis în poartă. Imediat, FCSB și-a dat seama că, jucând pe „rețeta" CFR, nu iese bine.

Trădată de apărare și de mijlocul șchiop fără Edjouma, FCSB i-a permis campioanei să mai aibă 2-3 ocazii. De fiecare dată, cu un zid în față numit Târnovanu. Și dincolo a fost un portar în formă, Scuffet, impecabil la marea șansă a lui Miculescu dintr-un metru, în ultimele secunde ale reprizei.

VIDEO CU GOLUL. Florinel Coman, execuție magistrală pentru 1-1 în CFR Cluj - FCSB

De la cabine a ieșit alt FCSB, având un fotbalist magistral în Florinel Coman. El a adus și egalitate, în minutul 68, dintr-o lovitură liberă executată ideal, la colțul scurt.

Finalul a fost fragmentat, mulți nervi, și un rezultat care le nemulțumește pe ambele și declanșează sărbătoarea la Ovidiu. Reușita lui Omrani, din prelungiri, a fost anulată pentru ofsaid.

CFR Cluj e acum la 4 puncte în spatele liderului Farul, iar FCSB la 5 lungimi distanță.

Clasamentul actualizat din play-off: 

FINAL » CFR Cluj - FCSB 1-1

  • Au marcat: Bîrligea '19 / Fl. Coman 68
  • Click AICI pentru statistici!
  • VIDEO cu cele mai importante faze
  • 15.200 de spectatori asistă la meci
  • La pauză, FCSB a efectuat două schimbări. Cordea a intrat în locul lui Miculescu, post pe post. Dawa a fost trimis fundaș central, Iulian Cristea a urcat „închizător”, iar Adrian Șut a trecut pe banca de rezerve.

CFR Cluj - FCSB, echipe de start:

CFR Cluj: Scuffet - Cr. Manea, Burcă, Yuri, Braun - C. Deac, Muhar, Cvek, Krasniqi - Janga, Bîrligea 
Rezerve: Sava - Peteleu, Țîru, Hoban, Bordeianu, Fica, Petrila, Yeboah, Maglica 
Antrenor: Dan Petrescu 

FCSB: Târnovanu - Sorescu, I. Cristea, Tamm, Radunovic - Ov. Popescu, Ad. Șut, Olaru - Miculescu, Compagno, Fl. Coman 
Rezerve: A. Vlad - V. Crețu, Dawa, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu, Cordea 
Antrenor: Mihai Pintilii

  • Ovidiu Popescu revine printre titulari la FCSB după o pauză de 8 luni. Ultimul meci început din primul minut a fost CS Mioveni - FCSB, scor 1-1, pe 6 august 2022.

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu (Cluj-Napoca)
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti) / A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti), A2: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti) / Arbitru VAR: Kovacs Istvan (Carei), Arbitru AVAR: Marinescu Vasile (Bucureşti)

+13 FOTO

UPDATE 20:00 / Vasile Miriuță așteaptă victoria CFR-ului

Vasile Miriuță, fost antrenor la CFR Cluj, în prezent pe banca divizionarei secunde Minaur Baia Mare, și-a făcut apariția la stadion. 

„Un meci foarte dificil pentru ambele echipe. Sper ca CFR Cluj să câștige. Farul a plecat la 5 puncte, sunt obligate ambele să câștige. Pentru CFR am venit astăzi. Farul joacă foarte bine, bravo lui Gică, bravo Farului, dar la final CFR Cluj va fi pe primul loc!”, a spus Miriuță pentru GSP.ro. 

UPDATE 19:35 / CFR Cluj - FCSB, aproape de sold-out

Cu o oră jumătate înaintea meciului au mai rămas bilete disponibile doar în înaltul Tribunei II. Atmosfera pe arena „Dr. Constantin Rădulescu” se anunță una incendiară.

Printre spectatori se numără și o bătrânică de 82 de ani. Va asista la meci împreună cu nepoții.

UPDATE 19:30 / Ciprian Deac, forțat de Dan Petrescu 

Ciprian Deac nu s-a antrenat normal în săptămâna derby-ului cu FCSB, dar a fost forțat de Dan Petrescu din lipsă de soluții. Informația a fost confirmată și de Cristian Balaj, președintele campioanei, într-un interviu acordat Gazetei. 

Cristi Balaj, președintele CFR-ului a profitat din plin de câteva ore libere în ziua meciului și-a decis să meargă la Mănăstirea Floreşti pentru a se ruga. Și câțiva membrii din brigada de arbitri au mers la prânz la Catedrala Mitropolitană Adormirea Maicii Domnului.

Trage tare ca să intre în derby-ul CFR Cluj - FCSB » Detalii din vestiar: „Are dureri, dar după cum îl știm, e foarte probabil să fie pe teren”

Ciprian Deac (37 de ani), veteranul de la CFR Cluj, a început să alerge vineri și își dorește foarte mult să fie pe teren împotriva rivalilor de la FCSB.

Pe 2 aprilie, „decarul" ardelenilor a acuzat dureri la genunchiul stâng încă de la încălzirea de dinaintea ultimei runde de campionat, cu CSU Craiova. A căzut la pământ, secerat, în momentul când a încercat să sprinteze.

„S-a întâmplat când a dat acea pasă și a vrut să plece de pe loc, probabil a simțit o durere. Se întâmplă. Cred că poate fi meniscul, ceva la ligamente, la articulații", spunea Dan Petrescu.

Totuși, Deac a rămas în echipa de start și a jucat 80 de minute cu oltenii. Dar joi seară, în Cupă, a fost menajat.

„Deac e un luptător, vrea să joace, va face tot posibilul să își ajute echipa, mai ales că e un meci foarte important. Are dureri, dar după cum îl știm, e foarte probabil să fie pe teren. 

Totul depinde de cum se va simți și la ultimul antrenament, din dimineața jocului cu FCSB, însă el nu concepe să lipsească", au spus surse din apropierea echipei.

Refacere nesperată la FCSB! Charalambous anunță: „E foarte bine, vine cu noi la Cluj”

Închizătorul lui FCSB, Adrian Șut, care era incert, va fi pe foaia de joc în Gruia. Va lipsi, însă, Octavian Popescu.

„Șut e foarte bine. E în echipă și vine cu noi. Octavian Popescu încă nu e apt de joc.

Cel mai mult contează echipa noastră și să ne facem jocul. Nu contează cine joacă la adversari. Am analizat-o pe CFR Cluj, e o echipă puternică. Dar cel mai important este să ne facem jocul”, a spus antrenorul Elias Charalambous.

Conferința de presă a gazdelor:

Conferința de presă a oaspeților:

„Perla” lui Hagi, discurs fără pic de ipocrizie: „Ar fi păcat să nu luăm titlul! Vreau egal între CFR și FCSB”
Farul - CSU Craiova 3-2
„Perla” lui Hagi, discurs fără pic de ipocrizie: „Ar fi păcat să nu luăm titlul! Vreau egal între CFR și FCSB”
Cum l-a „ajutat” Carlo Ancelotti pe Dan Petrescu: „Gata, ăla e!”
CFR CLUJ - FCSB
Cum l-a „ajutat” Carlo Ancelotti pe Dan Petrescu: „Gata, ăla e!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (244)
alexh
alexh  •  11 Aprilie 2023, 16:26
Postat de Catalynn_.._ pe 11 Aprilie 2023, 00:50

Omul e foarte corect, chiar daca mai face și greșeli de gramatica, el cu așa putina școala cum spui tu ca ar avea scrie corect: “fcsbisti” :-))) El susține FC fcsb, foarte bine, nu e nicio rușine sa fie fcsbist!, are suficientă școala cât sa poata buchisi câteva litere, ceea ce tu, cu multe masterate și doctorate nu pari sa ai abilitatea, din moment ce deși in absolut niciun Clasament al L1 nu vei vedea ca vreo echipa sa se numească Steaua și deși scrie clar FC fcsb tu citești orice altceva numai FC fcsb nu! Si atunci cu ce tupeu le spui altora “prosti”, pe tine chiar nu te vezi ca ești grămada bai Săndele!? :-)))

Prostovane, lasă gargara. Vezi de nepromovabilii tăi. În seara asta vreau să văd câți sunteți pe stadion. Oricum dinamoviștii vor fi mult mai mulți decât voi care sunteți gazde. Spune-ne cum bate Rapid pe Sepsi și pe STEAUA . Dacă ai fost la școală mai rar, află că fcsb-isti se scrie cu cratimă. Să-ți explic ce e cratima? UEFA, FIFA, FRF și alții spun că FCSB este continuatoarea STELEI. N-ai aflat? Despre clona csa înființată în 2017, nu știe nimeni.

atthur
atthur  •  11 Aprilie 2023, 09:42
Postat de Catalynn_.._ pe 11 Aprilie 2023, 00:42

Mă Gabriel Duck, tie trebuie sa îți scriu in maghiara ca sa pricepi!? Lasă tu TASul si restul, alea nu depind de mine, însă cum ai ajuns tu, un etnic maghiar, sa susții o echipa din București, adică pe unii care te vor “afară din țară”!? *** . Deci cum bre Gaby!?

Bre,prostul lumii,fuecare susține pe cine vrea !!! Problema e că tu ai susținut aici ca csacazarmatalpania promovează la TAS! ASTA e dovada prostiei tale infinite sau,atunci când elucubrai după gurru al tău in prostie talpan,nu știai că nu depinde de tine??? Și nici macar de prostalaul de talpan???Lasă!!!nu(mai) răspunde că știm cu toții cât ești de prost!!!Vezi cu mimao,c-o să fiți "copleșiți " numeric,rasilor!!!Noi,ăștialalti, etnici sau mai puțin,vom râde de tine,evident!!!A multa oară!!!!...!!!

Catalynn_.._
Catalynn_.._  •  11 Aprilie 2023, 00:50
Postat de alexh pe 10 Aprilie 2023, 20:24

Nu știu dacă ai mai multă școală ca mine. Recitește mesajul pe care l-ai scris. Nu ai nevoie de autocorector să scrii corect. Asta ai in sânge. Dar dacă vrei să o dăm la pace, accept. Numai bine!

Omul e foarte corect, chiar daca mai face și greșeli de gramatica, el cu așa putina școala cum spui tu ca ar avea scrie corect: “fcsbisti” :-))) El susține FC fcsb, foarte bine, nu e nicio rușine sa fie fcsbist!, are suficientă școala cât sa poata buchisi câteva litere, ceea ce tu, cu multe masterate și doctorate nu pari sa ai abilitatea, din moment ce deși in absolut niciun Clasament al L1 nu vei vedea ca vreo echipa sa se numească Steaua și deși scrie clar FC fcsb tu citești orice altceva numai FC fcsb nu! Si atunci cu ce tupeu le spui altora “prosti”, pe tine chiar nu te vezi ca ești grămada bai Săndele!? :-)))

Vezi toate comentariile (244)
Comentează