FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

CFR CLUJ - FCSB // 10 borne pentru marele derby

Articol de , - Publicat joi, 12 martie 2020 08:12

CFR Cluj și FCSB se întâlnesc duminică seară, de la ora 20:30, în derby-ul rundei, dar și în cel mai important meci pentru titlul de campioană a Ligii 1.

FCSB vine cu avânt în Gruia după ce a bătut cu 4-1 în ultima etapă Craiova, pe Arena Națională. Tănase și compania simt că acum e momentul s-o bată pe CFR și să scurteze avansul de puncte dintre cele două.

CFR și FCSB s-au mai întâlnit de 56 de ori în Liga 1. De 13 ori s-au impus clujenii, de 21 de ori au câştigat bucureştenii, iar alte 22 de jocuri s-au terminat la egalitate. Conform statisticii, s-ar putea să avem un joc cu goluri, pentru că până acum doar 5 dintre cele 56 de jocuri s-au terminat fără gol, dintre care 4 cu CFR în postura de gazdă.

Iar ultima victorie reuşită de FCSB în deplasare cu CFR datează de acum 6 ani! Mai exact, 10 august 2014, CFR-FCSB 0-1. De atunci au urmat 6 remize şi două succese pentru CFR, printre care şi cel din ultimul duel direct, 2 februarie 2020, scor 1-0, marcator Paulo Vinicius.

Cinci informații de la CFR Cluj

  • Pe 2 septembrie 2018, CFR Cluj a suferit ultima înfrângere a ardelenilor pe teren propriu în campionat. Au urmat 19 succese şi 9 rezultate de egalitate. Atunci clujenii au pierdut cu Viitorul, 2-1.
  • 12 dintre cele 16 victorii reuşite în acest sezon de către CFR Cluj au fost la cel puţin două goluri diferenţă.
  • Campioana a strâns 17 meciuri fără gol primit, lider şi la acest capitol. Ba mai mult, a încasat pe durata întregului campionat numai 17 goluri.
  • 25 dintre cei 33 de jucători de câmp cu minute pentru CFR au contribuit la reuşitele clujenilor cu cel puţin un gol şi/sau o pasă decisivă.
  • CFR Cluj este echipa care a marcat cele mai multe goluri: 53, dintre care 15 din faze fixe.

Cinci informații de la FCSB

  • Două victorii (2-1 FC Voluntari, 4-1 U Craiova), 3 remize şi două înfrângeri este palmaresul roş-albaştrilor pe prima scenă în 2020.
  • 35 dintre cele 43 de goluri marcate de FCSB în ediţia curentă au fost reuşite din acţiune (81,4%).
  • FCSB e echipa cu cei mai mulţi jucători eligibili U21 utilizaţi, 11 dintre cei 38 de fotbalişti cu minute pentru roş-albaştri fiind născuţi după 1 ianuarie 1998.
  • Steliștii au înscris în 10 din ultimele 11 deplasări, în 8 dintre acestea reuşind să puncteze de cel puţin două ori.
  • FCSB a strâns 10 meciuri fără gol primit, dintre care 6 pe teren advers.

Citește și:

Bărbați vs. copii » Derby-ul CFR - FCSB propune 5 dueluri extrem de dezechilibrate

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează