FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

CFR CLUJ - FCSB // Adrian Porumboiu îl ia peste picior pe Gigi Becali cu o remarcă xenofobă: „I-au făcut pe plac, i-au adus arbitri străini”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 aprilie 2019 20:02

Arbitrul Istvan Kovacs (34 de ani) este alegerea CCA pentru derby-ul de duminică seară, dintre CFR Cluj și FCSB, ora 21:00. 

Fostul arbitru Adrian Porumboiu a încercat să-l ironizeze pe Gigi Becali cu o declarație xenofobă despre arbitrul născut în România, la Carei.

„Federația i-a făcut pe plac lui Gigi! În sfârșit au arbitri străini la derby-ul cu CFR", a comentat Adrian Porumboiu pentru GSP.ro.

„Central" român, de origine maghiară

Carei este un orășel în care componenţa etnică, din anul 2011, arăta că maghiarii sunt majoritari, peste 51%, iar românii sub 40%. Istvan Kovacs a avut dificultăţi, în urmă cu mai mulți ani, atunci când a trebuit să susţină testele teoretice la CCA, din cauza faptului că nu stăpânea bine limba română.

Chiar Gheorghe Constantin, președintele CCA de atunci, a dezvăluit acest aspect: Istvan Kovacs nu se descurca excelent în scris și nici nu vorbea perfect românește.

Citește și:

Iată de ce vrea FCSB arbitri străini și CFR nu!

Kovacs va arbitra derby-ul dintre CFR și FCSB! Clujenii n-au pierdut niciodată acasă cu „centralul” din Carei

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (32)
luputu
luputu  •  11 Aprilie 2019, 15:37

Un nou articol paralel, marca gsp. Va umpleti de ridicol!

martinpen
martinpen  •  11 Aprilie 2019, 07:28

gesepeilor, afirmatia :"...Istvan Kovacs nu se descurca excelent în scris și nici nu vorbea perfect românește." este valabila in mai mare masura la voi in redactie. Rade ciob de oala sparta...

132331260571303
Popa Basca  •  11 Aprilie 2019, 06:22
Postat de martinpen pe 10 Aprilie 2019, 21:52

Ba gesepeilor! "declarație xenofobă" inseamna cand ataca un strain. Istvan Kovacs nici macar nu e strain, iar atacul nu exista. Puneti mana pe carte.

Unii jurnalisti nu au auzit niciodata de sovinism si-l confunda cu xenofobia.In cazul de fata,a fost o gluma,destul de amuzanta,fara alte conotatii.CCA se face vinovata de presiunea uriasa care va fi pusa pe acest om.Sa-l fereasca Dumnezeu de o zi proasta,dar si daca va arbitra perfect,tot va fi indelung contestat.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează