FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

EXCLUSIV Primul golgeter din istoria modernă a lui CFR Cluj știe cum se termină derby-ul cu FCSB și răspunde la o întrebare esențială: „Să vedem cât mai poate și el”

Cosmin Tilincă, în duel cu Sorin Ghionea, la meciul din 2005 / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Cosmin Tilincă, în duel cu Sorin Ghionea, la meciul din 2005 / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat duminica, 05 februarie 2023 07:00 / Actualizat duminica, 05 februarie 2023 11:52

Cosmin Tilincă (43 de ani) era pe teren la prima victorie a CFR-ului modern împotriva FCSB, 1-0 pe 6 noiembrie 2005, un meci în care „feroviarii” au aliniat o echipă în care se regăseau doar români. 18 ani mai târziu, „Tili-gol” recunoaște că străinii sunt marele atu al clujenilor în fața rivalei de la București.

  • CFR Cluj - FCSB se joacă diseară, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport.

Tilincă, primul golgeter din istoria modernă a lui CFR Cluj, mizează pe o victorie la limită a ardelenilor în derby-ul de diseară, adică pe ingredientul favorit al lui Dan Petrescu în meciurile contra roș-albaștrilor.

Contactat de GSP.ro, fostul atacant s-a arătat impresionat de nivelul vișiniilor din primele meciuri din 2023, i-a lăudat pe străinii CFR-ului și a vorbit și despre longevitatea „veteranului” Ciprian Deac, cel care pe 16 februarie va împlini 37 de ani.

Nemulțumirile lui Dan Petrescu înainte de CFR - FCSB: „Ăsta nu mai e fotbal” + „Noi avem un campionat anormal”
CFR - FCSB
Nemulțumirile lui Dan Petrescu înainte de CFR - FCSB: „Ăsta nu mai e fotbal” + „Noi avem un campionat anormal”

Cosmin Tilincă, pronostic înainte de CFR Cluj - FCSB: „Se termină cu scorul lui Dan Petrescu”

„Bate CFR cu 1-0, scorul lui Dan Petrescu. Îmi place echipa, are două victorii la rând, au jucat bine în meciurile astea două. Au lot mare, iar Petrescu poate să-i rotească pe jucători. E un lot mai bun decât al FCSB-ului, chiar dacă e format din mai mulți străini, în timp ce ei preferă să se bazeze mai mult pe români. Petrescu mizează mult pe străini, știe să gestioneze situația mai bine, are experiență. 

Cât îl mai vedem pe Deac? Să vedem cât o să mai poată și el. S-a văzut cum s-a schimbat jocul odată cu intrarea lui la ultimul meci (n.r. - cu FC Voluntari, 1-0)”, a spus Tilincă, în dialogul cu Gazeta Sporturilor. 

23 de goluriîn 135 de partide are Cosmin în Liga 1 pentru CFR, Farul, Bistrița și Pandurii

CFR Cluj - FCSB 1-0 (6 noiembrie 2005)

  • A marcat: Coroian (9)

CFR Cluj: M. Tudor - Panin, V. Jula, L. Balint, Miclăuş - Fl. Dan (Miloşevici, 64), Coroian (Mijin, 87), D. Munteanu, Minteuan - Tilincă (Oncică, 81), A. Anca
Antrenor: Dorinel Munteanu

FCSB: Hamutovski - Ogăraru, D. Goian, Ghionea, P. Marin - Nicoliţă (Fl. Dumitru, 46), Lovin (Diniţă, 62), S. Paraschiv, Boştină - N. Dică, V. Iabob (A. Cristea, 75)
Antrenor: Oleg Protasov

Primul golgeter din istoria modernă a lui CFR Cluj știe cum se termină derby-ul cu FCSB și răspunde la o întrebare esențială: „Să vedem cât mai poate și el”
Sărbătoarea clujenilor după victoria cu FCSB din 2005 / foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

S-a lăsat cu scandal după duelul din 2005

Meciul din 2005 a fost unul care s-a terminat cu scandal. Cel vizat atunci a fost arbitrul Cristi Balaj, actualul președinte de la CFR Cluj, care după meci a fost acuzat violent de finanţatorul Gigi Becali fiindcă că n-a acordat un penalty pentru Steaua în repriza secundă. 

Patronul roș-albaștrilor a spus despre Balaj că este omul de casă al CFR-ului şi că are afaceri cu cei din conducerea clujeană. Pentru prestaţia pe care arbitrul din Baia Mare a avut-o în acel meci, el a primit nota 5 în Gazeta Sporturilor. Cu trei ani înainte de acest eveniment, Becali fusese dat în judecată de Balaj.

VIDEO Toate informațiile înaintea derby-ului CFR Cluj - FCSB

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO Nemulțumirile lui Dan Petrescu înainte de CFR - FCSB: „Ăsta nu mai e fotbal” + „Noi avem un campionat anormal”

Mihai Stoica protestează înainte de CFR Cluj - FCSB și cere schimbarea regulamentului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  05 Februarie 2023, 13:12

...daca incepeti cu cenzura ...am plecat ...pe curand ...,

legio.sud
legio.sud  •  05 Februarie 2023, 13:04

Este unul Vasile ( frânar din tată-n fiu ) să intre urgent să ne înștiințeze cum “ colcăie “ onestitatea pe acele meleaguri …

vasileroaita
vasileroaita  •  05 Februarie 2023, 12:51
Postat de Jj23ab pe 05 Februarie 2023, 12:14

0-0, ca de fapt asta e scorul lui Dan Petrescu

Cu 0-0 nu câștigi 6 titluri la rând! Aproape în fiecare an, CFR a avut cele mai multe goluri înscrise și cele mai puține primite.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează