FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

Doar 6 „supraviețuitori” » Ei sunt fotbaliștii care au prins începuturile rivalității CFR Cluj - FCSB

Tănase și Camora poartă și banderolele la cele două mari rivale / Sursă foto: Imago Images +23   FOTO
Tănase și Camora poartă și banderolele la cele două mari rivale / Sursă foto: Imago Images

Articol de , - Publicat sambata, 16 aprilie 2022 07:28 / Actualizat sambata, 16 aprilie 2022 08:25

CFR CLUJ - FCSB. Din 2016, de când a apărut sistemul cu play-off, CFR și FCSB și-au modificat loturile foarte mult. Au rezistat numai puțini „veterani”: Camora, Deac, Păun, Omrani, Florin Tănase și Ovidiu Popescu

  • CFR Cluj - FCSB se va juca duminică, 17 aprilie, la ora 20:30. Meciul e liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi Sport1, Orange Sport 1 și Look Sport+. 

În aproape șase ani, câți au trecut de când campionatul nu mai e desfășurat în formatul clasic, CFR și FCSB au concurat pentru titlu în cinci sezoane. În prima stagiune în care a fost utilizat sistemul cu play-off, clubul din Gruia încă se afla în insolvență și, chiar dacă a prins un loc în play-off, nu a contat în lupta pentru câștigarea campionatului. 

Vișiniii au și pierdut șase puncte la „masa verde” din cauza unor datorii. După sezonul acela avea să apară Ioan Varga în club.

MM Stoica a aflat ce mutare pregătește Dan Petrescu pentru CFR - FCSB: „Va fi o minune să câștigăm!”
CFR CLUJ - FCSB
MM Stoica a aflat ce mutare pregătește Dan Petrescu pentru CFR - FCSB: „Va fi o minune să câștigăm!”

CFR Cluj: buni și în sărăcie, și în bogăție

El a plătit 7 milioane de euro ca să cumpere acțiunile de la Arpad Paszkany și ca să stingă datoriile care mai existau. Societatea a depășit imediat insolvența și în ea au fost pompate pe urmă zeci de milioane de euro care au alimentat parcursul cu patru titluri cucerite la rând.

Banii tot mai mulți și obiectivele diferite au condus la multe schimbări în lot, însă tot au mai rămas și astăzi patru inși care au întâlnit-o pe FCSB încă din primul sezon cu play-off

Camora, Deac, Adrian Păun și Omrani se aflau în lotul CFR-ului și în 2016 și au evoluat în permanență în vișiniu până astăzi. Deac și Camora au bilanț pozitiv în duelurile din play-off cu roș-albaștrii, mai des au câștigat decât au pierdut. Păun și Omrani sunt la egalitate în disputele cu FCSB.

8 meciuriare Camora în play-off contra FCSB. Cu el în echipă, CFR a câștigat de trei ori și a suferit o singură înfrângere. Deac a adunat 9 derby-uri cu roș-albaștrii în play-off. Trei succese și un eșec al vișiniilor

Gigi Becali îi vântură mai mult

Becali obișnuiește să schimbe mai ușor și mai des echipa, motiv pentru care lui i-au mai rămas numai doi jucători care au luptat împotriva Clujului și în 2016: Florin Tănase și Ovidiu Popescu. Căpitanul actual a fost om de bază din momentul în care a venit de la Viitorul, a absentat doar atunci când a fost accidentat.

El a adunat șapte meciuri cu CFR în play-off. A câștigat doar o dată și a pierdut de două ori, în rest au fost remize. 

Popescu, revenit ca titular în partida cu Voluntari din etapa trecută, una câștigată cu 4-0, a funcționat mai mereu ca o soluție de rezervă, un fotbalist polivalent bun să rezolve o criză apărută la un moment dat în apărare sau la mijlocul terenului, zonele în care a bifat toate posturile posibile. 

El a strâns trei prezențe în play-off contra Clujului, în care a pierdut o dată și a încheiat de două ori egal.

9 aparițiia strâns și Omrani în duelurile de play-off cu FCSB. Două victorii și două înfrângeri, în rest egaluri. Păun a jucat mai rar, a bifat doar șase partide. Linia lui de clasament e echilibrată: două victorii, două egaluri, două eșecuri

VIDEO Ioan Ovidiu Sabău: „FCSB are nevoie e un antrenor cu autoritate și personalitate”

Citește și alte știri despre derby-ul CFR Cluj - FCSB

MM Stoica a aflat ce mutare pregătește Dan Petrescu pentru CFR - FCSB: „Va fi o minune să câștigăm!”

Paradox pentru CFR Cluj » Gruia se umple doar cu FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
dodo001
dodo001  •  16 Aprilie 2022, 08:39

După ce va învinge în meciul de duminica, iar lucrurile vor fi lămurite în ceea ce privește campionatul, veți lua și voi, ziariștii, o pauza binemeritata. Totul pana sezonul viitor sau mai precis, meciurile Naționalei, când subiectul principal va deveni Edy Iordănescu

Vezi toate comentariile (1)
Comentează