FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

CFR CLUJ - FCSB. FOTO Detaliile observate de trimisul GSP în Gruia: cum se trăiește fotbalul cu restricții

FOTO: Raed Krishan +49   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 14 iunie 2020 20:45

Derby-ul CFR Cluj -FCSB a fost animat de vacarmul din difuzoare cu scandările galeriei CFR-ului de la meciul cu Sevilla. Distanțarea socială e o glumă în multe locuri publice din România și în cabinetul premierului țării atunci când pune de-o chermeză de ziua lui aniversară. La stadion însă e lege, nu tocmeală!

 Iată câteva detalii în fotbalul post-pandemie din Liga 1:

  • Triajul epidemiologic înseamnă luarea temperaturii, apoi completarea unui document cu datele personale. Inclusiv Adrian Mutu, selecționerul României U21, invitat la meci, a urmat acești pași. Toți, și jurnaliștii, și invitații, primesc sfaturi din partea cadrelor medicale: "Dacă nu aveți probleme, completați "nu" la toate căsuțele alea și e OK!". Sunt peste 10 căsuțe, scapi în nici 60 de secunde cu totul.
  • Masca de protecție devine obligatorie de la primul pas făcut în complexul sportiv. Trebuie purtată și în aer liber, pe arenă.
  • O sută de suporteri ai CFR-ului au ținut să-i vadă pe elevii lui Dan Petrescu la sosirea la stadion și să-i încurajeze înaintea confruntării. Au cântat cu foc și-au creat o atmosferă fierbinte. Când au sosit rivalii, i-au întâmpinat cu clasicele apostrofări.
  • Adrian Petre a aplaudat, simbolic, spectatorii la intrarea pe gazon! Deasupra băncii de rezerve a ardelenilor erau 47 de cartoane cu chipurile a diverși suporteri ai CFR-ului. Oameni de toate vârstele, purtând sau nu masca de protecție.
+45 FOTO
  • Parcă pentru a oferi credit afirmației lui Gabi Mureșan, ex-căpitan CFR Cluj, "e atmosferă de amical în Antalya", formațiile au ieșit pe rând pentru startul derby-ului. Oaspeții, mai grăbiți, cu 5 minute înainte de startul duelului, i-au așteptat pe campionii ultimelor două ediții în preajma cercului de la centrul terenului. E haios să-i vezi pe acești bărbați bătând pumn în pumn sau antebraț în antebraț. Djokovici și Planici, prieteni la toartă, nu s-au sfiit să se ia în brațe cu patimă! Omrani a schimbat impresii cu Coman. Fără poza de grup la început.
  • Fotbaliștii s-au strâns împrejurul cercului de la mijloc și-au ținut un moment de reculegere pentru victimele COVID-19 de pe mapamond.
  • Fix la ora 20:00 n-a început meciul, ci au pornit în megafoane strigătele galeriei "feroviare", înregistrate la meciul cu FC Sevilla, creând fondul sonor al spectacolului fotbalistic. S-a auzit mai tare și mai clar din megafoane decât atunci când "ultrașii" erau pe arenă! S-au nimerit și faze pe atacul adversarei în care în boxe erau fix scandările de timorare, acele huiduieli specifice adresate rivalilor!

VIDEO / Fanii celor de la CFR Cluj și-au făcut apariția la stadion

„Suntem același spirit, echipa și tribuna, trăim de atât timp atât de multe împreună" 
- Banner de la peluza galeriei ardelene

10jurnaliști au fost acreditați pentru zona media, fiecare așezat la 2 metri unul de celălalt. Lângă teren au avut voie și 5 fotoreporteri

2întrebări, până în minutul 80, pentru fiecare antrenor trimite fiecare ziarist acreditat la partidă ofițerului de presă al clubului care se ocupă de conferința de presă propriu-zisă

VIDEO / Fanii celor de la CFR Cluj și-au făcut apariția pe stadion

CFR Cluj - FCSB 1-0 // Dan Petrescu: "Nu terminăm în primele trei dacă vom continua să vom juca așa cum am făcut-o cu FCSB"

CFR Cluj - FCSB 1-0 // Bogdan Vintilă: "Cât matematic mai avem şanse, ne jucăm şansa până la sfârşit, indiferent de ce se va întâmpla"

Citește și alte știri despre CFR Cluj - FCSB: 

CFR CLUJ - FCSB. Helmuth Duckadam și-a anunțat în direct demisia, cu 30 de minute înainte de derby: „Nu mai sunt dorit. Mai bine plec eu, decât să mă dea afară”

CFR CLUJ - FCSB. De ce nu a apărut George Țucudean pe foaia de joc a lui Dan Petrescu

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează