FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

EXCLUSIV Am aflat arbitrul de la derby-ul CFR Cluj - FCSB: „central” din București, care nu e pe lista FIFA!

În tur, FCSB a câștigat la limită, 1-0 // foto: GSP
În tur, FCSB a câștigat la limită, 1-0 // foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 09:13 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 09:34

Derby-ul dintre CFR Cluj și FCSB, programat duminică seară, în Gruia, îl va avea la centru pe Sebastian Colțescu (46 de ani).

Etapa 19 de campionat propune un nou episod al duelului dintre CFR Cluj și FCSB, cele două echipe care în ultimii ani s-au bătut pentru supremație în campionat.

Cea mai mare surpriză a CM de handbal păstrează România într-un scenariu SF » Calculele de care se agață „tricolorele”
CM feminin
Cea mai mare surpriză a CM de handbal păstrează România într-un scenariu SF » Calculele de care se agață „tricolorele”

Iar cum meciul este unul pe măsură, cu o importanță specială ținând cont rivalitatea dintre cele două, Comisia Centrală a Arbitrilor condusă de grecul Kyros Vassaras a decis să-l încredințeze unui arbitru care nu este pe lista FIFA a României, dar care în ultimii ani a avut evoluții extrem de apreciate.

Sebastian Colțescu va conduce CFR Cluj - FCSB!

Vorbim despre craioveanul Sebastian Colțescu, „centralul” cel mai bine cotat în clasamentul all-time cu 377 de meciuri, la doar câteva confruntări de Alexandru Tudor (381), retras din activitate. Pe poziția a treia este Cristi Balaj, 341 de meciuri în Liga 1.

Am aflat arbitrul de la derby-ul CFR Cluj - FCSB: „central” din București, care nu e pe lista FIFA!
Sebastian Colțescu

Duelul din Gruia de duminică seară va fi al 9-lea meci pentru Colțescu în actualul sezon de Liga 1, la puțin peste 20 de ani de la debutul său oficial pe prima scenă a fotbalului autohton: 28 noiembrie 2003, Oțelul - Gloria Bistrița 1-0.

Sebastian Colțescu a arbitrat cele mai grele meciuri pentru FCSB

În actualul sezon, Colțescu a arbitrat-o de două ori pe CFR, în victoria 4-3 cu U Cluj și remiza cu Poli Iași, 3-3. Ambele meciuri s-au jucat în deplasare, deci duelul contra roș-albaștrilor o să fie primul pentru clujeni pe teren propriu cu Sebastian la centru.

În schimb, cu FCSB a fost la centru de trei ori, în cele mai importante meciuri pentru bucureșteni. A condus FCSB - Dinamo (2-1), Farul - FCSB (0-1) și duelul FCSB - Rapid (1-2).

FCSB are un avantaj în fața lui CFR Cluj

Dacă privim situația all-time, CFR cu Colțescu înseamnă 58 de jocuri: 27 de victorii, 9 remize și 22 de înfrângeri. Din 174 de puncte puse în joc, feroviarii au acumulat 90, adică un procent de 51,7%.

Iar FCSB cu „centralul” din Craiova a avut 54 de jocuri, dintre care 34 de victorii, 10 remize și tot atâtea înfrângeri. Rezultă 162 de puncte în joc, 112 câștigate de FCSB, așadar un procentaj de puncte câștigate de 69,1%.

VIDEO Superliga - Etapa XIX » Match Preview CFR Cluj - FCSB

Mai multe știri din Superligă:

Neluțu Varga și-a atacat rivala înaintea derby-ului din Gruia: „Spun asta cu tot respectul față de fotbaliștii de la FCSB”

Becali nu mai dă doi bani pe el, dar un antrenor cunoscut îi ia apărarea: „Este unul dintre cei mai buni”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (16)
parpalache
parpalache  •  09 Decembrie 2023, 07:23
Postat de REMEMBER87 pe 08 Decembrie 2023, 09:45

Sebi C e un arbitru renascut !! Cam dispus la suicid cind il lasa iubita dar altfel Astrele il ajuta ! Si el ajuta pe cine trebuie ! Vezi cel mai teribil arbitraj cind a inventat trei goluri pt Astra si a anulat tot trei pt Steaua ! Acum insa nu are mari probleme ! Va arbitra pro CFR , ca intotdeauna !

***.Acolo a fost tușierul.Colțescu e din 1Ansamblul ***”.Ca trei sferturi din fluierași.Ceeace pentru voi ***,de abia atunci e„normal”!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

traian_v
traian_v  •  08 Decembrie 2023, 13:23

De cand e Coltescu din Bucuresti??? E craiovean, alo, GSP!!! In afara de asta, e cel mai bun arbitru al Romaniei in momentul de fata. Punct.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  08 Decembrie 2023, 12:28
Postat de cj666 pe 08 Decembrie 2023, 12:01

1. Astra nu a jucat cu Steaua ci cu zecesebe. 2. Coltescu facea parte inainte de tentativa de sinucidere din ***. Dupa tentativa, pare mai demn, s-ar putea sa arbitreze bine, dar la fel s-ar putea sa faca meciul praf. Depinde ce zi prinde. Oricum, la cum a fost arbitrata cfr campionatul asta, nu m-ar mai mira sa o ia pe urmele lui Barsan, Petrescu, Cojocaru si a celorlalti fluierasi ciobanesti.

Când nu v a arbitrat bine pe voi ? Cu petrolul Ploiești ?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează