FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV „CFR are pedigree, e o forță!" » Fostul căpitan al clujenilor explică succesul echipei lui Dan Petrescu

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 17 mai 2022 09:28 / Actualizat marti, 17 mai 2022 09:35

Fostul jucător al lui CFR Cluj, Gabi Mureșan, cel care a cucerit primele 3 titluri cu formația din Gruia, crede că „pentru această echipă orice e posibil! A dovedit-o de cinci ani încoace, iar eu am încredere că pot repeta figura și anul viitor".

S-a retras în 2017, când avea numai 35 de ani, cu un an mai puțin decât are acum fostul său coleg Ciprian Deac, cel care continuă să adune trofee cu CFR. Când a ajuns la ardeleni, în 2007, clubul din Gruia nu avea niciun titlu în palmares. 

Gabi Mureșan a făcut parte și a fost chiar căpitanul primei generații a unui club ce a erupt în fotbalul românesc, cu 16 trofee în ultimii 14 ani. „Da, acum CFR a dovedit că este o echipă cu pretenții, cu tradiție, cu pedigree, care știe să câștige. E senzațional ce au realizat cu această serie de 5 titluri consecutive!".

S-au schimbat polii de putere în Liga 1! Raport șocant al ultimilor 20 de ani: Bucureștiul, îngenuncheat definitiv
PLAY-OFF
S-au schimbat polii de putere în Liga 1! Raport șocant al ultimilor 20 de ani: Bucureștiul, îngenuncheat definitiv

Gabi Mureșan e sigur: „Deac o să mai câștige trofee"

- Gabi, ai fost la Cluj la meciul cu Craiova?
- Nu am fost de data asta. Dar l-am urmărit la televizor. La 2-0 eram liniștit, am zis că e gata. La 2-1 nu mai eram așa, am avut emoții. Știu cum e în fotbal, într-un minut poți să iei două goluri. Real e ultimul exemplu. Și chiar și Voluntari, care a egalat FCSB și a mai avut o ocazie mare, înainte de egalare. Cine ar fi mizat că o să-i oprească pe roș-albaștri?! Dar uite că au jucat, la fel ca și oltenii în Gruia! Însă CFR era greu de oprit, a ajuns la un alt nivel. O tot demonstrează de cinci ani. E incredibil!

- Crezi că ar fi câștigat clujenii un eventual meci cu titlul pe masă contra FCSB?
- Greu de spus acum. Dar la cum îi știu, cred că da. Ar fi fost dificil, le-ar fi dat curaj celor de la FCSB, dar CFR e capabilă să se regenereze mereu.

- Îți vine să crezi că Deac, fostul tău coleg, e încă acolo și câștigă trofee?
- Da, pentru că îl cunosc bine. Știu cât de serios este, profesionist, determinat. Și cred că o să mai câștige și altele.

- Era la fel și în anii când erați colegi, venea cu o oră înainte de antrenament, să facă sală?
- Pe atunci nu era chiar așa, dar uite că odată cu vârsta a devenit mai matur, a învățat de la alții, a înțeles că altfel nu se poate. Pregătire, seriozitate, acestea sunt atuurile lui, aceleași cu ale CFR-ului. Nu vedeți câți jucători mari joacă și la 39-40 de ani? Numai la noi, când faci 35, dacă ai două jocuri mai slabe, gata, nu mai poate, nu mai e bun de nimic. Uite că nu e așa! Dovadă stau Ciprian Deac, Mario Camora, foștii mei colegi. M-a prins la Cluj și Adrian Păun, care era un copil atunci. Și uite cum a crescut! Vin copiii din urmă, acum au apărut Petrila, Birligea și vor mai veni.

„Pregătirea și seriozitatea, atuurile celor de la CFR Cluj"

- Care e secretul acestei longevități ca performanță?
- Seriozitatea și pregătirea. În plus, e clar că acolo sunt bani, jucătorii sunt bine plătiți și asta contează enorm, să-i ai mulțumiți. Or mai fi și întârzieri, dar știu că până la urmă primesc tot ce au de luat. Au un antrenor de top, dur, dar care face rezultate, au condiții, au tradiție deja. CFR e un club care se apropie încet de cluburile cu tradiție. Am văzut chiar la voi, în Gazetă, niște topuri. Mai au patru trofee să egaleze Rapidul! O să-l depășească, în curând.

- La CFR capeți ADN de campion?
- E un fel de a spune, dar da, CFR a devenit o forță, un club important unde, dacă ajungi, știi că obiectivul e să fii primul. Asta înseamnă ceva, e ca la cluburile mari.

„Aștept un nou titlu la CFR"

- E posibil și al 6-lea campionat la rând?
- Păi, nu ne-au demonstrat în ultimii 5 ani că se poate?! De ce nu? Eu cred că e posibil orice pentru această echipă. Hai să ne gândim, dacă nu era campionatul cu play-off, câte puncte erau între ei și FCSB? Parcă 14, nu? E enorm. Asta înseamnă că da, e posibil. Eu, oricum, le transmit felicitări și că aștept la anul un nou titlu. Dar până acolo mai e un of.

- Care?
- Să facem iar performanță în cupele europene, acolo unde e fotbalul mare, adevărat. Acolo trebuie să demonstrăm că suntem o forță. Au mai făcut-o, eu zic că se poate iar, chiar dacă e din ce în ce mai greu parcă. z

Am văzut că acum o săptămână, într-o zi liberă, băieții de la CFR au venit să lucreze la sală. Înseamnă că au realizat că fără asta, fără muncă, nu se poate. Cum să oprești o astfel de echipă?!
- Gabi Mureșan, fost jucător CFR

VIDEO CFR Cluj este din nou campioană. Imagini cu bucuria din Gruia

Citește și: 

Petrescu pune condiții! Anunț drastic la petrecerea de titlu, chiar în fața patronului Varga: „Investiți pentru Ligă sau plec iar!”

S-au schimbat polii de putere în Liga 1! Raport șocant al ultimilor 20 de ani: Bucureștiul, îngenuncheat definitiv

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  17 Mai 2022, 16:59

Respect Muri !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close