FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - GAZ METAN

CFR CLUJ - GAZ METAN 3-0 // VIDEO Campioana rămâne pe primul loc în Liga 1, dar Dan Petrescu are probleme serioase de efectiv pentru meciul cu Celtic

Articol de - Publicat duminica, 29 septembrie 2019 09:00

CFR Cluj s-a impus în fața celor de la Gaz Metan Mediaș, scor 3-0, și va prima în clasament și la finalul etapei cu numărul 11.  

Petrescu e suspendat, lipsește de pe bancă, însă echipa merge la fel și fără el, câștigă fără să fie neapărat superioară ca număr al atacurilor și ca estetică.

O centrare a lui Deac a fost continuată de Vinicius cu o lovitură de cap pentru primul gol l meciului. A mai centrat Deac o data din lovitură liberă, a înscris și Boli, tot cu capul, la fel ca stoperul brazilianul. Deac a mai executat și un corner și mingea s-a plimbat prin careu, a sărit de la un jucător la altul de parcă i-ar fi fript și Omrani a potolit haosul cu un șut simplu, a plasat balonul din careu în colțul porții. 

Asta e toată povestea meciului. Povestea care contează, fiindcă Mediașul a atacat des, a avut ocazii ca să profite de greșeli ale Clujului, s-a aflat de mai multe ori în situații care ar fi răsturnat partida în favoarea lui. Cardoso e ethnic, Buș e un speculant, Ely e imprevizibil. Echipa frumoasă din care fac ei parte pierde fără să fi înțeles clar de ce, din moment ce a jucat destule faze chiar bine.  

Răspunsul îl dă specificul echipelor pe care le construiește Petrescu. Creatorul unui ceas nu trebuie să se îngroape în mecanism pentru buna funcționare a acestuia, îi e de ajuns să pună piesele la punct, să le lege într-un ansamblu pe care-l abandonează și funcționează de la sine.  

Probleme mari pentru campioana României: Lacina Traore și Billel Omrani au părăsit terenul accidentați

Echipa lui Petrescu merge singură, dă goluri din faze fixe când nu joacă impresionant, înscriu fundașii centrali dacă vârful Traore arată ca un amator invitat să joace cu profesioniștii. „Ex”-ul Larie face desfășurarea posibilă, comite toate erorile posibile: pierde duelul cu Boli la un gol, îl invită pe Omrani să înscrie în faza golului al treilea. Larie a întors ceasul lui Petrescu, s-a asigurat că mecanismul funcționează perfect. 

Iordănescu a luat „roșu” 

Gaz Metan a jucat fără antrenor în repriza a doua, după ce Edward Iordănescu a fost eliminat de Istvan Kovacs chiar în pauză. Edi avea "galben" pentru proteste când arbitrul a fluierat sfârșitul primei părți a jocului. Antrenorul l-a abordat pe „central” și pe tunelul care ducea spre vestiare și i-a reproșat din nou, în pauză, prestația din prima repriză. Kovacs l-a eliminat pe Iordănescu. 

Tehnicianul Gazului garanta înaintea jocului pentru brigade de arbitri: "Mă deranjează presiunea pe care o pune CFR asupra arbitrilor! Am încredere, totuși, că arbitrii delegați la meciul nostru de la Cluj au o experiență suficientă ca să se descurce". 

Vezi VIDEO de la meci

FINAL » CFR Cluj - Gaz Metan 3-0

  • Au marcat: Vinicius ('20), Boli ('42), Omrani (56)

Echipele de start 

CFR Cluj: Arlauskis - Peteleu, Vinicius, Boli, Camora - Itu, Hoban, Păun - C. Deac, L. Traore, Costache 
Rezerve: Rus, Susic, Pașcanu, Culio, Golofca, Pereira, Omrani 
Antrenor: Dan Petrescu

Gaz Metan: Pleşca - Pleaşcă, Larie, M. Constantin, Velisar - Droppa, Fofana, Olaru - Ely Fernandes, S. Buş, Dumitru Cardoso
Rezerve: Ricardo Batista, Costea, Trif, Roşu, Chamed, Drăghici, Romeo
Antrenor: Edi Iordănescu 

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”
Arbitru: Istvan Kovacs // Asistenți: Alexandru Cerei, Bogdan Gheorghe

Conferința celor de la Gaz Metan Mediaș

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (32)
andrei.f
andrei.f  •  30 Septembrie 2019, 11:08

Adevărat problemă a cfr la Celtic va fi lipsa arbitrului de casă. Pot să pregătească sacul de goluri !

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  29 Septembrie 2019, 23:52
Postat de steaua1986. pe 29 Septembrie 2019, 22:05

Steaua prostilor bre, pesemne la aia se gandea.

Pai steaua pr0stilor e in liga 4, de 2 ani, in curand 3. Desi au primit 2 mil euro de la buget nu au fost capabili sa promoveze. I-a facut *** de 3 x femeie.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

883758598355956
Adrian Fulgos  •  29 Septembrie 2019, 23:27

CFR îşi vede de interese. Şi nu-i prea mult de comentat aici, chiar daca joaca citeodata impotriva echipelor care practica un fotbal mai de calitate. Ce nu pot să înțeleg este faptul ca doua echipe exponentiale in momentul asta, ale ligii mămăliga au antrenorii suspendați pentru cumul de cartonaşe!!! Cum poți sa ceri jucatorilor tai disciplina si profesionalism cind exemplele tale sint negative? Deci tu, principalul exponent, ce exemplu dai? Ce lecție *** oferi? Mintea ta care ar trebuii sa fie lucidă, o ia pe cracuri inaintea jucatorilor. Trist.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează