FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj l-a transferat pe Bakary Sare » Cale liberă pentru Mureşan

Bakary Sare a jucat împotriva lui Bjelanovici într-un amical CFR - Anderlecht, disputat în vara lui 2010
Foto: Vakarcs Lorand
Bakary Sare a jucat împotriva lui Bjelanovici într-un amical CFR - Anderlecht, disputat în vara lui 2010 Foto: Vakarcs Lorand

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 februarie 2011 00:00 / Actualizat joi, 24 februarie 2011 23:07

Transferul lui Bakary Sare ar putea grăbi despărţirea la finalul sezonului de titularul postului de mijlocaş defensiv

CFR Cluj a făcut o nouă mutare în ultima zi de mercato prin transferul internaţionalului olimpic ivorian, Bakary "Bouba" Sare (20 de ani) de la Andelecht. Mişcarea a părut surprinzătoare, mai ales că fişa postului lui Sare coincide cu a lui Gabi Mureşan sau a lui Dominique Kivuvu, iar vişiniii aveau nevoie mai degrabă de un mijlocaş de profil ofensiv.

Totuşi, şefii lui CFR n-au dorit să rateze oportunitatea de a transfera un jucător a cărui carieră promitea o alonjă impresionantă în urmă cu trei ani. Sare debuta la numai 17 ani în competiţiile europene, fiind titularizat în Cupa UEFA, în victoria lui Anderlecht, 2-1, pe terenul lui Bayern Munchen, meci disputat în martie 2008. "Mi s-a împlinit un vis. Vreau să ajung departe ca idolul meu Mahamadou Diarra (n.r. - fostul mijlocaş al lui Real Madrid). Poziţia pe care dau cel mai bun randament e în faţa apărării, dar pot evolua şi în centrul defensivei", spunea la acel moment ivorianul descoperit de belgieni în Coasta de Fildeş, la FC Bibo.

Mureşan, următoarea afacere?
Venirea lui Sare ar putea consemna plecarea lui Gabi Mureşan din Gruia. Jucătorul a împlinit recent 29 de ani şi va putea încerca la finalul sezonului să obţină contractul carierei sale la un club din Occident. Mandorlini ar putea juca un rol important în transferul lui Gabi Mureşan. Italianul a rămas în relaţii excelente cu jucătorul său favorit de la CFR şi l-ar putea recomanda unor echipe din Italia. Şi Galatasaray a rămas o pistă pentru Mureşan, după ce acum o lună turcii au avut primele tatonări.


6 transferuri a făcut CFR Cluj în acest mercato: Maftei, Mincă, Nicoară, Amadio, Tamou şi Sare


Scandal cu antrenorul lui Anderlecht
Din sezonul 2008-2009, Bakary Sare a evoluat mai des în prima echipă a belgienilor, astfel că numele tînărului ivorian a apărut pe agenda mai multor cluburi importante din Europa. Werder Bremen a fost clubul care l-a monitorizat pentru un sezon pe mijlocaşul african, iar ziarele din Belgia anunţau la începutul lui 2009 că transferul lui Sare în Bundesliga e doar o chestiune de timp. Afacerea nu s-a mai concretizat, iar ulterior destinul fotbalistic al ivorianului a intrat într-un con de umbră. Într-un final, a fost marginalizat de antrenorul Ariel Jacobs şi trimis la echipa a doua în 2010, în urma unor acte de indisciplină. A urmat împrumutul la Rosenborg, în tur, şi transferul la CFR Cluj în această iarnă.

Botezul lui CFR, în Austria!
Alin Minteuan şi-l aminteşte pe Bakary Sare de la meciul amical disputat între CFR şi Anderlecht, în Austria, în vara lui 2010. Trupa antrenată de Mandorlini la acea vreme s-a impus clar, 3-0, prin golurile marcate de Cadu, Traore şi Kone. Sare a jucat 60 de minute, pe postul de fundaş central. "Îl ştiu pe Sare, a jucat împotriva noastră. E un jucător tînăr, de perspectivă, care ne poate ajuta să ne atingem obiectivele", a spus Minteuan. Sare a semnat un contract valabil pentru 3 ani şi jumătate cu CFR Cluj.

Alintat Bouba
Sare a semnat cu Anderlecht pe 11 iulie 2006. Pentru a-l ajuta să se acomodeze, belgienii i-au adus şi familia la Bruxelles. "Îmi era un dor nebun de casă. Mama mea s-a mutat cu mine şi mi-a fost mai uşor", a povestit Sare, care a explicat şi de ce e poreclit Bouba. "Bunica mea mi-a spus aşa încă de cînd eram mic. Mă striga mereu Bouba şi aşa mi-a rămas porecla", a mai spus tînărul ivorian.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează