FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR CLUJ // La 20 de ani, Cătălin Itu are deja două titluri de campion: „Suntem ca vinul, tot mai buni cu trecerea timpului”

La 20 de ani, Cătălin Itu are deja două titluri de campion +30   FOTO
La 20 de ani, Cătălin Itu are deja două titluri de campion

Articol de - Publicat joi, 06 august 2020 10:17 / Actualizat joi, 06 august 2020 10:19

În sezonul precedent, Cătălin Itu a bifat o singură prezență pe teren în Liga 1, la ultimul meci din play-off, FCSB- CFR 1-0, când ardelenii erau deja campioni. 

Acum, a devenit deja una dintre constantele echipei din Gruia, reușind să contribuie cu goluri și pase decisive la cel de-al treilea titlu consecutiv.

- Cătălin, cum e să fii dublu campion al României la numai 20 de ani?

- E senzațional, e incredibil, pentru mine, pentru familia mea. Recunosc, m-a ajutat această regulă U21, altfel n-aș fi ajuns să joc așa de repede în Liga 1. Dar și eu am muncit ca să fiu și să mă mențin aici. Practic, pentru mine acesta este momentul în care mă simt fotbalist, pentru că la precedentul titlu am debutat doar în ultima etapă. Acum e altceva, am jucat mai mult, am reușit să marchez, să pun și eu ceva la acest succes al echipei. Am simțit că merit să ating trofeul. Asta normal că îți dă o stare de bine, de mândrie. E un pas mare pentru mine, important, dar e doar începutul.

- Cum a fost la petrecerea de după meciul cu oltenii?

- Pentru mine și alți colegi mai tineri a fost foarte din scurt totul. Ne-am bucurat pe teren, când am primit trofeul, apoi în autocar, până la aeroportul din Craiova. N-am mai ajuns la Cluj, am plecat direct la București, la Buftea, în cantonamentul lotului U21. Suntem patru de la CFR aici, eu, Petrila, Ciobotariu și Costache.

"La început, m-am speriat când am ieșit pozitiv"

- Cu ce ai rămas după acest sezon?

- Cu foarte multe, chiar dacă a fost unul extrem de dificil din cauza acestei pandemii. E titlul, e faptul că am jucat mult, iar asta m-a ajutat să mă dezvolt personal, fizic, psihic, să rezist presiunii, care e normal să existe la un asemenea nivel.

- Cu presiunea lui Dan Petrescu cum e?

- Recunosc, m-am obișnuit mai greu cu dânsul. Dar pe măsură ce am înțeles ce vrea, ce așteaptă de la mine, a fost tot mai ușor. E dur uneori, dar așa e când vrei să fii cel mai bun. Și uite că asta ne-a ajutat să rezistăm până la capăt chiar și când nu a fost lângă noi, la finalul sezonului.

- Te-ai speriat când ai fost depistat pozitiv cu coronavirus?

- La început, da. Eram la Mogoșoaia, ne pregăteam să ne întoarcem la Cluj. Ne-a bulversat puțin rezultatul, mai ales că eram 12 afectați. Ne-au dus cu ambulanțele înapoi, direct la spitalul de boli infecțioase. Dar după am stat să mă gândesc că poate nu e nimic, din moment ce nu aveam nici eu, nici restul simptome. Și familia mea a fost șocată inițial, dar mi-au spus și ei să stau liniștit, că poate rezultatele sunt fals pozitive, cum s-a și întâmplat. A fost și asta o experiență.

+26 FOTO

"Chiar suntem o familie, am demonstrat asta"

- Cum a fost după înfrângerea cu Craiova și egalul cu Astra, când ați pierdut locul 1?

- Un moment dificil. Dar noi niciodată nu am renunțat. Oricine poate pierde, oricine poate să cadă, dar important e cum te ridici. Iar noi ne-am strâns, am fost o familie. Eu cred că s-a văzut asta pe teren, inclusiv la finala cu Craiova.

- Crezi că e posibil încă un titlu, acum, că pleacă și Arlauskis?

- Sunt sigur că putem câștiga și la anul. Ok, pleacă Arla, care e foarte important, ne-a ajutat enorm, dar avem puterea să ne strângem, să compensăm orice pierdere. Cel mai bun exemplu a fost când a plecat Culio, un alt jucător emblematic. Dacă am reușit trei ani la rând, putem încă o dată.

- Dar au trecut trei ani, aveți mulți colegi de peste 30 de ani, astea se adună...

- Da, avem jucători cu mare experiență și asta a contat decisiv. Dar uitați-vă la ei, la Camora, Vinicius, Hoban, Deac și la ceilalți. Vi se pare că nu mai pot? Vă spun eu, că îi simt la antrenamente zilnic, sunt tari ca piatra. Știți cum e, suntem ca vinul, mai buni pe măsură ce trec anii. Așa că sunt optimist. Și sper ca în viitorul sezon să fac și eu un pas și mai mare în echipă, pentru un nou titlu.

"Am folosit la maximum perioada de pandemie. Am lucrat individual mult cu mingea, să-mi îmbunătățesc tehnica individuală, iar asta m-a ajutat mult în play-off"

"Idolul meu e Ronaldo. Nu pentru cum joacă sau fiindcă marchează, ci pentru mentalitatea, determinarea lui. Câte trofee are și tot nu renunță, tot timpul vrea mai mult"

"Încă n-am debutat la vreo națională. Am fost rezervă cu Irlanda de Nord și cu Finlanda, dar sper să joc în viitoarele partide din aceste preliminarii U21. Ar fi încă un vis împlinit"

"Deac e șeful la sala de forță. De la el și de la Ovi Hoban am învățat că e foarte importantă pregătirea fizică. Acum fac 1.500 de abdomene zilnic"

Cătălin Itu

33de partide a jucat Cătălin Itu în acest sezon de Liga 1, bifând 4 goluri și 3 pase decisive

VIDEO CFR Cluj a câştigat al 3-lea titlu consecutiv de campioană a României, al 6-lea din istorie

Superlativele campionilor » La ce capitole impresionează cel mai mult CFR Cluj

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
hmmmm
hmmmm  •  06 August 2020, 18:01

Daca nu se dadea Steaua la o parte, ca erau exasperati ca nu sunteti in stare sa inscrieti si mai era putin si o faceau ei, mai erati voi campioni poimarti. Pe chestia asta ar fi trebuit retrogradati cei de la Steaua...

hmmmm
hmmmm  •  06 August 2020, 17:58

Mai baiete, tu nu stii ca vinul de tara nu se invecheste? Doar se acreste si te ia de nas cand deschizi sticla, asa ca voi cu aerele voastre...

dora
dora  •  06 August 2020, 13:02

Norocul lui este ca este eligibul U 21 si, in multe meciuri, Dan Petrescu nu a avut cu cine joace, asa ca l-a utilizat titular. Altfel il trimitea de multa vreme împrumut la altă echipă de prin Liga 1.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează