FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

VIDEO EXCLUSIV Una dintre vedetele de la CFR Cluj pune presiune înainte de debutul lui Șumudică: „Ar fi un dezastru!” » Cum e văzut antrenorul în vestiar

foto: Raed Krishan/GSP +4   FOTO
foto: Raed Krishan/GSP

Articol de - Publicat vineri, 02 iulie 2021 07:51 / Actualizat vineri, 02 iulie 2021 08:06

Adrian Păun definește amenințarea sub care a ajuns să joace CFR după ce a câștigat patru campionate la rând: ar părea dezastruos un sezon în care vișiniii nu s-ar mai clasa primii.

- Adi, la ce ar trebui să ne așteptăm de la CFR în sezonul următor?
- Noi muncim zi de zi în antrenamente ca să repetăm rezultatele pe care le-am avut în campionat în sezoanele trecute, iar în Europa să avansăm cât de mult putem.

- Deși ai avut prestații decisive în unele meciuri importante, nu ai jucat ca titular în mod constant. Crezi că ai fost o victimă a regulii U21? Cam așa pare.
- Nu neapărat... Nu cred că din cauza regulii nu am jucat mai mult. La CFR au fost mereu fotbaliști foarte buni și antrenorii au decis așa, să nu joc eu în mod constant. În sezonul care a trecut cred că am jucat cele mai multe meciuri, dintre toți colegii mei.

VIDEO Adrian Păun îl caracterizează pe noul antrenor de la CFR Cluj:  „Șumi e carismatic, îl știam de la TV"

- Ai fost plimbat pe câteva posturi. Care e rolul tău cel mai potrivit?
- Am început ca extremă, era rolul meu de bază, pe urmă am trecut în centru, ca inter. Apoi iar am fost trecut extremă, o poziție pe care am fost folosit recent și în echipa națională. Cred că mi se potrivesc ambele posturi.

- Te-ai obișnuit cu Șumudică?
- Da, chiar dacă eu am ajuns mai târziu în cantonament fiindcă am avut câteva zile de vacanță în plus față de restul colegilor, după convocarea la națională. Ne-am acomodat cu el. Îl știam de la televizor, știam că e un tip carismatic, preocupat să câștige. Mesajul acesta ni-l transmite în toate antrenamentele, insistă că trebuie să câștigăm încontinuu.

- Au dispărut din lot câțiva fotbaliști importanți, au venit alții. Ți se pare că echipa a rămas la fel de bună?
- De la CFR au plecat de-a lungul timpului și jucători care fuseseră emblematici pentru club, dar conducerea a adus mereu alți fotbaliști foarte buni. Aici e o presiune fiindcă lumea cere performanțe an de an, așa că trebuie să-i ajutăm noi pe nou-veniți să se adapteze rapid. Dacă nu câștigăm iar campionatul, va fi un dezastru!

VIDEO Adrian Păun: „Noi am fost buni când a trebuit"

- Ce ați avut voi și nu au avut adversarii din campionat, de ați câștigat titlul de patru ori la rând?
- Am fost constanți, maturi în meciurile decisive. Ne-am demonstrat tăria de caracter mai ales în partidele decisive, chiar în momente în care multă lume nu ne vedea câștigători. E posibil să nu fi fost noi cei mai valoroși, dar am fost cei mai buni atunci când a contat, pentru că am avut "inimă", o inimă care a bătut în permanență pentru echipă, a existat un spirit al grupului.

- Calificarea în grupele Champions League constituie obiectivul realist sau sună exagerat?
- Către Champions tindem cu toții, însă trebuie să vedem situația reală: e foarte greu ca vreo echipă românească să mai ajungă în grupele Ligii Campionilor, vedeți și voi că am ajuns să pornim în competiția aceasta încă din primul tur preliminar. E obiectivul nostru suprem, da, dar realist e să vrem să fim în Europa League.

- Cu naționala crezi că vom mai fi în curând la vreun turneu final?
- Da, fiindcă văd ce vine din urmă, apar tineri talentați, unii dintre ei au făcut pasul în campionate bune din străinătate. Tot apar jucători tineri și în campionatul nostru. Și cu aportul celor mai experimentați, cred că vom fi în curând la un nou turneu final.

194 de meciuriși 25 de goluri a strâns Adrian Păun pentru CFR în Liga 1. În sezonul trecut a înscris de 5 ori în 39 de partide, dintre care numai 16 au fost din postura de titular

„Îmi place că au fuzionat Viitorul și Farul"

- Sunt și la CFR tineri pe care îi consideri foarte buni?
- Sunt mulți: Petrila, Gâdea, Itu. Ei vor fi din ce în ce mai buni, dar mai sunt și alți copii.

- Ați luptat an de an mai ales cu FCSB și cu Craiova pentru titlu. Tot ele rămân rivalele principale?
- Ele două au fost mereu contracandidatele principale, așa e. De acum cred că și Sepsi va fi o formație puternică, greu de învins, așa cum a arătat semne și în play-off în sezonul trecut. Ar putea să mai apară vreo surpriză cum a fost Clinceni în sezonul trecut. Am văzut că Farul a fuzionat cu Viitorul și mi se pare un proiect interesant. E un lucru bun pentru noi toți din fotbal. E bine și că va fi domnul Hagi pe bancă, e un plan bun pentru fotbalul românesc.

- Am văzut cu toții accidentul pe care l-a suferit Eriksen la Euro. E fotbalul atât de dur?
- Am tot văzut în ultimii ani tragedii petrecute pe terenuri, deci fotbalul pare să fie foarte dur, da. Eriksen a avut zile, bine că a scăpat!

- Ai remarcat ceva la Campionatul European? Vreun fotbalist, vreo echipă?
- Ronaldo a avut un turneu bun, dar asta nu mai surprinde pe nimeni, că el e bun an de an. Eu am rămas impresionat de Cehia, aș vedea-o și în semifinale.

- Sunt internaționali cehi și de la Slavia Praga, cu care voi ați jucat de la egal la egal în preliminariile Champions League, deși aveați să pierdeți acel duel pentru grupe.
- Tocmai! Când am văzut naționala Cehiei am asociat imediat stilul ei cu al Slaviei Praga, joacă asemănător.

- În sezonul care va începe vor exista spectatori în tribune, după o perioadă în care în Liga 1 au fost tribunele goale. Care crezi că va fi efectul pe care-l va avea publicul?
- Va fi pozitiv, bineînțeles. Am jucat cu FCSB cu spectatori în ultima etapă din sezonul trecut și am avut iar emoții, după atât de mult timp în care tribunele fuseseră goale.  

79 de minutea evoluat Păun în amicalul pe care România l-a pierdut recent cu Anglia, 0-1, înainte de startul Europeanului. A fost debutul lui în tricolor la nivelul seniorilor, după ce mai bifase 12 partide și 3 goluri ca internațional U21

Citește mai multe știri despre CFR Cluj: 

Plecare de ultimă oră de la CFR Cluj! La cine a renunțat Șumudică

FRF pregăteşte o schimbare importantă de regulament » „Legea Șumudică” se va aplica şi în fotbalul românesc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1ianuarie
1ianuarie  •  05 Iulie 2021, 21:17

Mai schimbă și tu marca la vin…

doar...titi
doar...titi  •  05 Iulie 2021, 18:06

hahaha!! '' Ce ați avut voi și nu au avut adversarii din campionat, de ați câștigat titlul de patru ori la rând?'' .. pai l-am avut pe balas , apoi pe istvan si mai sunt in asteptare si pregatire !!! ''Cu naționala crezi că vom mai fi în curând la vreun turneu final?''... cu siguranta ,aveti incredere in noi ...doar v-am calificat la europene !!! ''Dacă nu câștigăm iar campionatul, va fi un dezastru!'' ...mai ales la cati bani or investit in arbitraje !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează